Autors Tēma: Rail Baltica  (Lasīts 78329 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Rail Baltica
« Atbilde #60 : 2015. gada 26. janvāris, 11:13:18 »
Ja atgriežamies pie tēmas sākuma, es, piem, negribu neko norakt, es gribu informāciju.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #61 : 2015. gada 26. janvāris, 11:15:07 »
Nu pa punktiem:
1. Būvēt vajag. Sviests uz tiem, kas saka ka nevajag. Nākotne ir progresā, pūpēži lai dzīvo mežā. Vispār nau ko piebilst.
2. Ja Tava īpašuma vērtība, un citu kritēriju nav un nevar būt, kritīsies dēļ dzelzceļa tuvuma - jau tagad liec saprast attīstītājiem, ka bez superkompensācijas viņiem dzīves nebūs.
3. Var protams nogulties progresa ceļā, apstādināt nevar, tad kur loģika īdēt?
4. Mēs esam Eiropas perifērija - Čukotka vulgaris. Tapēc arī ekonomika klibo - labāka satiksme un sakari mūs tuvina centram. Kurš pret?
5. Caur Rīgu nelaist - savi plusi (Man Salaspils ļoti ērti - he he), pacelsies Salaspils - teorijā, papildus nauda ienāks nogādājot pasažierus līdz Rīgai, gala beigās metro mēs arī norakām, jo negribējām būvbedri centrā.
6. Dažadām pašvaldībam ir dažādi biznesa novirzieni - Mārupe ir turīgo guļamrajons - stulbi, ka pie lidostas, bet lobijs viņiem specīgs. Es viņus, par dzelzceļa norakšanu uz lidostu, ar sūdainu mietu izdzenātu.
Viss, apnika.

Atslēdzies reno

« Atbilde #62 : 2015. gada 26. janvāris, 11:26:13 »
par lidostas varianta norakšanu - -klasika

Atslēdzies Mao

« Atbilde #63 : 2015. gada 26. janvāris, 11:47:06 »
Bet vispār ņirdzīgi - mums lidosta būs tuvāk centram, nekā Centrālā ātrvilcienu stacija. Ātrvilciens līdz Berlīnei zem 100 EURO nebūs, nav ko sapņot, a ļotaku gan pa 29,99 varētu būt šanse sameklēt. Ko nu?

Atslēdzies alex

« Atbilde #64 : 2015. gada 26. janvāris, 12:55:38 »
Bet vispār ņirdzīgi - mums lidosta būs tuvāk centram, nekā Centrālā ātrvilcienu stacija. Ātrvilciens līdz Berlīnei zem 100 EURO nebūs, nav ko sapņot, a ļotaku gan pa 29,99 varētu būt šanse sameklēt. Ko nu?

Uz garajiem attālumiem neizkonkurēs, bet Tallina- Varšava 4,5 stundās būtu tīri ok. Vai arī vakarā iekāp vilcienā, atkorķē savu dienišķo visīti, bet no rīta svaigs, izgulējies, možs un labā garastāvoklī ej paklīst pa Elizejas laukiem vai klausies BigBena zvanus :D Man dažreiz komforts ir svarīgāks par ātrumu ;)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #65 : 2015. gada 26. janvāris, 12:58:15 »
Alternatīva tiem, kam bail no lidošanas.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #66 : 2015. gada 26. janvāris, 12:59:15 »
es neko neroku, bet ātrvilciens cauri Baltijai man šķiet tīrā utopija. Kas par to maksās un kāda mārrutka vārdā? Tur septiņi valsts gada budžeti aizies grabēdami un vēl nepietiks.

Atslēdzies alex

« Atbilde #67 : 2015. gada 26. janvāris, 13:10:06 »
es neko neroku, bet ātrvilciens cauri Baltijai man šķiet tīrā utopija. Kas par to maksās un kāda mārrutka vārdā? Tur septiņi valsts gada budžeti aizies grabēdami un vēl nepietiks.

Te ir jāsāk no pamatiem!
Uz kuru pusi mēs orientējam savu nākotni- uz austrumiem vai rietumiem?
Ja uz austrumiem, tad viss ok- ir mums dzelzceļi, cauruļvadi, elektrolīnijas, ceļi utt.
Ja uz rietumiem, tad bēdīgāk- nav mums to komunikāciju un infrastruktūras. Ja neko nemainīsim, tad tā arī "kamčatka" paliksim.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #68 : 2015. gada 26. janvāris, 13:11:56 »
Visiem, kas apcer pārsēšanos Salaspilī - jā, pie Salaspils ir plānots intermodālais mezgls (domājams, primāri kravu pārkraušanai, jo tieši tur var kravas pārlikt no Z-R virziena uz A virzienu), taču ir arī nepieciešamība savienojumam ar Rīgas lidostu. Z pusē - pa vecā Ērgļu dzelzceļa trasi (ir risinājumi, kā tikt cauri Rīgai, bet tur dominē politika, sīkāk neizteikšos), D pusē - protams, nekā citādi kā cauri Mārupes novadam nesanāk, bet tur ir diezgan daudz vietas manevram, lai būtu minimāla ietekme uz apbūvētajām teritorijām.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #69 : 2015. gada 26. janvāris, 13:27:12 »
Ja nebūs Saulkrastos pietura, Saulkrastu mazdārznieki gulsies uz sliedēm un nomētās garāmejošo vilcienu ar āboliem. Dabūt jēpi stiklā pie 400 km/h - tās ir beigas pirmajos trīs vagonos sēdošajiem pa ābola trajektoriju.

daddy

• Viesi
« Atbilde #70 : 2015. gada 26. janvāris, 14:15:13 »
Te ir jāsāk no pamatiem!
Uz kuru pusi mēs orientējam savu nākotni- uz austrumiem vai rietumiem?

Ja no drošības viedokļa, tad pāris miljardu šeit ieguldīto eiro dos daudz lielāku drošību nekā 200 ASV karavīri. Tos var vienā naktī izvest vajadzīgā brīdī...dzelzceļu neizvedīsi :D

Atslēdzies Mao

« Atbilde #71 : 2015. gada 26. janvāris, 14:20:19 »
Oi, sarkanie pat špalas izvedīs, ja tiks klāt. :rofl:

daddy

• Viesi
« Atbilde #72 : 2015. gada 26. janvāris, 14:25:47 »
zilie viņiem neļaus mūsu savas sliedes maitāt! :) Tu arī esi ļeiķenant v zapase? varbūt  pat staršoj? :d :D

Atslēdzies Mao

« Atbilde #73 : 2015. gada 26. janvāris, 14:33:14 »
...zaļie, jau bļaun kā dīrāti, ka neko nevaig būvēt vispār. Lai rozīgie netiek uz Berlīnes praidu. Tā, ka mellie vēl savas rebes kārtīgi nevar sākt bīdīt.

P.s. ta jau tas vells gar robežu jābūvē..., un uz sāniem jauzraksta "Pu Xy", lai vizinās gar degunu.

Atslēdzies alex

« Atbilde #74 : 2015. gada 26. janvāris, 15:09:33 »
Ja no drošības viedokļa, tad pāris miljardu šeit ieguldīto eiro dos daudz lielāku drošību nekā 200 ASV karavīri. Tos var vienā naktī izvest vajadzīgā brīdī...dzelzceļu neizvedīsi :D

Šo aspektu es pat aizmirsu pieminēt! Mūsdienās ar šaujamiem karo vairs tikai barbari. Civilizēti ļautiņi karo ar dolāru čupām. Jā kāds savu dolāru čupu Dievzemītē būs ieracis, tad dēļ tās čupiņas lācim ne tikai rīkli pārplēsīs ;)