Autors Tēma: Rail Baltica  (Lasīts 78325 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ince6

Re: Rail Baltica
« Atbilde #120 : 2015. gada 19. februāris, 07:11:35 »
Nu tas arī būtu normāli, nevis  rakties  cauri  Āgenskalnam

Atslēdzies alex

« Atbilde #121 : 2015. gada 19. februāris, 09:05:30 »
nu tā vēstule man no kaut kāda igauņu (?) kantora, no paša teksta toč neko nevar saprast.
Mūsu secinājums- acīmredzot pie projektēšanas igauņi, tāpēc sākumā saprojektēts pa apdzīvotām vietām, tad sagaidīti normāli skaļi brēcieni un tad pārprojektēts, ka Rīga, lielākā Baltijas pilsēta, paliek ārpusē. Tas nozīmē, ka visas konferences utml. notiks Tallinā, jo tur var nokļūt tikpat ātri kā Rīgā (kur jākāpj ārā salaspilī un jākuļas tālāk ar vvz kādu vilcienu.

Hi-hi! Kāpēc "SIA Estonian, Latvian & Lithuanian Environment" (SIA ELLE) ir igauņu kantoris? Tāpēc, ka tālāk par pirmajiem diviem vārdiem izlasīt neprotam? Pēc abreviatūras spriežot, tas vispār ir Sātana kantoris un šeit būtu darps eksorcistam. :D :sarcasm:

Atslēdzies alex

« Atbilde #122 : 2015. gada 19. februāris, 09:08:12 »
Informācija tiem, kurus skar Rail Baltic:

Šodien LR1 raidījumā "Krustpunktā" tiks spriests par šo projektu. Iespējams, ka tur varēsiet gūt atbildes uz vismaz daļu savu jautājumu.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #123 : 2015. gada 19. februāris, 09:51:36 »
nu tā vēstule man no kaut kāda igauņu (?) kantora, no paša teksta toč neko nevar saprast.
Mūsu secinājums- acīmredzot pie projektēšanas igauņi, tāpēc sākumā saprojektēts pa apdzīvotām vietām, tad sagaidīti normāli skaļi brēcieni un tad pārprojektēts, ka Rīga, lielākā Baltijas pilsēta, paliek ārpusē. Tas nozīmē, ka visas konferences utml. notiks Tallinā, jo tur var nokļūt tikpat ātri kā Rīgā (kur jākāpj ārā salaspilī un jākuļas tālāk ar vvz kādu vilcienu.

Vispār jau projektā ir paredzēts savienojums ar Rīgas lidostu (kurš ir arī problemātiskākais, jo Rīgas apkārtne ir visblīvāk apdzīvota, savukārt, no ziemeļu puses savienojumam sanāk iet cauri pilsētai un tāpēc arī tiek izskatīta iespēja izbūvēt tuneli). Protams, ja notiks pēc Mārupes prāta, tad pasažieri pa tiešo vizināties varēs tikai starp Viļņu un Tallinu :) Salaspilī ir paredzēts intermodālais mezgls, kur varētu pārsēsties gan pasažieri, gan pārkraut kravas uz dzelzceļa līniju austrumu virzienā.

Par termiņiem komentāru un iebildumu iesniegšanai - lūdzu vēlreiz apskatieties šo bildīti http://railbaltica.info/wp-content/uploads/2014/11/IVN-proceduura.jpg
Pašlaik notiek SĀKOTNĒJĀ sabiedriskā apspriešana, pēc kuras Vides pārraudzības valsts birojs (VPVB) apkopo saņemtos komentārus un tad izsniedz programmu ietekmes uz vidi novērtējuma (IVN) veikšanai. Tikai tad sākas īstais darbs pie alternatīvu izvērtēšanas, un vasarā būs vēl viena sabiedriskā apspriešana, kurā jau varēs vērtēt IVN pirmo redakciju. Sākotnējās sabiedriskās apspriešanas materiāli ir pieejami internetā, ar tiem var iepazīties un nav obligāti jāgaida sanāksme, ja ir vēlēšanās rakstīt iesniegumu.
Elektroniski parakstītus iesniegumus pa e-pastu var sūtīt uz VPVB vpvb@vpvb.gov.lv
Vēstules saņēma gan tie zemes īpašnieki, kurus skar 300 m trases koridors, gan tie, kas ir potenciālajās transporta infrastruktūras pārbūves teritorijās (t.i., lai nodrošinātu šķērsojumu ar dzelzceļu, var nākties pamainīt ceļu konfigurāciju arī tālāk nekā 150 m no pašas dzelzceļa līnijas).

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #124 : 2015. gada 19. februāris, 14:54:03 »
Šodien LR1 raidījumā "Krustpunktā" tiks spriests par šo projektu.
Paldies, alex, pēc ilgiem laikiem radio paklausījos.
 Ko jaunu uzzināju - variants A vai B - tiks izlemts gada beigās. Grrr, man tas tiešām ir būtiski jau aizvakar :(
Par to, ka karšu materiāls ir novecojis, man jau bija aizdomas, jo kartē neatradu dažas mājas, kas dabā noteikti ir.

Atslēdzies alex

« Atbilde #125 : 2015. gada 19. februāris, 14:59:27 »
Par to, ka karšu materiāls ir novecojis, man jau bija aizdomas, jo kartē neatradu dažas mājas, kas dabā noteikti ir.

Karšu materiāls <<vienmēr>> ir novecojis, jo ir nepieciešams laiks un lieli resursi, lai informāciju apstrādātu. Tas brīdis ko saucam "tagadne" vai "aktuāls" ir ārkārtīgi īsiņš.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #126 : 2015. gada 19. februāris, 15:04:27 »
Karšu materiāls <<vienmēr>> ir novecojis
Tas saprotams, tā bija mārupiešu sāpe, ne manējā.

Tīri vai pie zīlnieces jāiet, ko darīt - remontēt, renovēt, kā bija domāts vai arī mēģināt pārdot ķīniešiem vai arī labi apdrošināt un nodedzināt :sarcasm:? Pie tam problēmobjekti ir divi..

Atslēdzies alex

« Atbilde #127 : 2015. gada 19. februāris, 15:26:11 »
Karšu materiāls <<vienmēr>> ir novecojis
Tas saprotams, tā bija mārupiešu sāpe, ne manējā.

Tīri vai pie zīlnieces jāiet, ko darīt - remontēt, renovēt, kā bija domāts vai arī mēģināt pārdot ķīniešiem vai arī labi apdrošināt un nodedzināt :sarcasm: ? Pie tam problēmobjekti ir divi..

Nja... neveiksmīga biļete tev šajā loterijā :( Pārdot jau par vēlu. Būtu šoseja, teiktu, ka jātaisa hotels-motels-krogs, bet tak tas sātana vilciens nepieturēs nekur! :D

Es teiktu, ka apdrošināt, tad piedzirdīt uz dzelzceļa strādājošo ekskavatoristu Vaņu un panākt, lai šis ar ekskavatoru nojauc namam kādu stūri  :sarcasm:

Atslēdzies ince6

« Atbilde #128 : 2015. gada 19. februāris, 15:43:59 »
Spārka-kur tad ir tava sāpe-Rīgā vai ārpus? Jautāju tāpēc,ka man"sāp " tunelis zem vecāku mājas Āgenskalnā

Atslēdzies alex

« Atbilde #129 : 2015. gada 19. februāris, 15:53:25 »
Spārka-kur tad ir tava sāpe-Rīgā vai ārpus? Jautāju tāpēc,ka man"sāp " tunelis zem vecāku mājas Āgenskalnā

Maz ticams, ka raks tuneli. Tas ir nesamērīgi dārgi. Lētāk un vienkāršāk ir Mārupiešus deportēt uz Ropažiem.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #130 : 2015. gada 19. februāris, 15:57:44 »
Mana sāpe ir pagaidām smukos ārpusrīgas laukos.

Atslēdzies j

« Atbilde #131 : 2015. gada 19. februāris, 23:24:39 »
Neatkarīgi no SIA nosaukumeim nevar būt, ka latvieši paši projektētu dzelzceļu, no kura labums tikai igauņiem.
Piedevām nesaprotu, kāpēc nevar būvēties blagus/pa vecajām līnijām, kur dzelzceļš ienāk pilsēā? Visur eiropā turpat vien brauc tie ātrie, kad d ir iekša pilsētā, kāpēc vajag cūkot vairāk zemes? Antuanete, tev ir atbilde, izskatās, ka Tu vismaz kaut ko zini

Atslēdzies kaspars

« Atbilde #132 : 2015. gada 20. februāris, 00:41:54 »
     A ko man darit ?  12 gadus celu maju zeme kuru mantoju no senciem ,iekopu darzu ,tikko piesledzu elektribu(jo ieprieksh prasija 29 tk LVL). Maju celu plika aizaugusa plava visu savu atvalinajumu laika .Dzivoju Anglija un ta ka stradaju celtniecibas nozare visu dariju savaam rokam no pamatiem lidz jumtam .Gribeju ar berniem atgriesties Latvija pec gada.Esmu Saulkrastu apkartne zilaja apzimejuma.Un nealkstu es tas kompensacijas ,jo nauda dzive nav galvenais ,Tur ir ieguldits darbs  un emocijas 12 gadu garuma 'to nevar samaksat. A ko man dariit ?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #133 : 2015. gada 20. februāris, 08:16:04 »
     A ko man darit ?
Droši vien meklēt un prasīt informāciju par to, kas īsti sagaidāms. Vissliktākais bubulis ir nezināms bubulis.
Mēs te turpināsim dalīties ar visiem jaunumiem.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #134 : 2015. gada 20. februāris, 08:41:21 »
Bļadj! Cita vārda nav! Mani smukie, klusie, mežonīgie pāķi 500m no dzelzceļa.... Ardievu, sēnītes, miers, klusums! Negribu nekādas reģionālās pieturas!
Visus sakost!