Autors Tēma: Rail Baltica  (Lasīts 78411 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: Rail Baltica
« Atbilde #165 : 2015. gada 22. februāris, 13:04:14 »
Un vēl viena ne mazāk jauka lieta - darbu kvalitāte. Kas tā tāda? Da nezinu. Katru dienu braucu pa kulmaņgatvi un krustojumu ar ielu uz stradiem - tur esot bijusi upīte kādreiz. Nu tagad visu laiku kaut kas grimst, skalojās, brauktuve sūdīga un visu laiku kaut kas remontējās. Stahanoviešu ielas piņķeris ziemā mūždien apledojis, tehniskais risinājums tāds, ka ja man to jinženieri padotu priekšā - nošautu bez mazākajiem sirdsapziņas pārmetumiem. Pārbūvēja krustojumu kulmaņgatvei ar vienībeni - tač svoloči aizmirsa sekciju ielikt tiem, kas uz olainiju griežās - sastrēgumi ka riebj. Pretējā virzienā - uzreiz aiz krustojuma - pietura! Nez, to visu mūsu TU izlaistie kurdeļi plānoja?
Visus sakost!

Atslēdzies elzasa

« Atbilde #166 : 2015. gada 22. februāris, 18:15:05 »
Delfos ar nonākusi šī tēma ar visu tuneļa karti. 50%uzskata ka viss ir kruti

Nu jā, jo tos 50% tas viss tiešā veidā neskar. Ja viņu īpašumos sāktu kaut ko tādu būvēt , tad necik kruti neliktos....

Atslēdzies j

« Atbilde #167 : 2015. gada 23. februāris, 13:46:06 »
Nu tā, mans pārdošanas darījums, protams, vairs nenotiks. Jo pircējs jau nav traks, lai pirktu kaķi zilajā zonā

Atslēdzies tex

« Atbilde #168 : 2015. gada 23. februāris, 15:50:38 »
Nu tā, mans pārdošanas darījums, protams, vairs nenotiks. Jo pircējs jau nav traks, lai pirktu kaķi zilajā zonā
Vai pircējs Tev to atbildēja rakstiski? Vai vari piedabūt pircēju uzrakstīt atbildi, ka šī iemesla pēc viņš atsakās pirkt īpašumu par iepriekš runāto cenu. un vai atsakās vispār, vai tagad būtu gatavs pirkt, bet par krietni zemāku cenu.
Ja šo te rakstiski pateiks vēl pāris pircēji, tad nolīgsti juristus un uz tiesu piedzīt skādi, jo Tev jau ir zaudējumi...

Atslēdzies tex

« Atbilde #169 : 2015. gada 23. februāris, 15:52:29 »
Arī apsveru pasūtīt īpašuma vērtējumu bezinfo par RB un ar RB ;) Lai maksā starpību!

Atslēdzies j

« Atbilde #170 : 2015. gada 23. februāris, 16:32:01 »
nu man 1 īpašums tikai, vairāk nebūs. Protams, ka pircējs gribēja tur kaut ko darīt, tagad ne es tur ko varu darīt, ne arī pārdot, pasākums iesaldēts uz vairākiem gadiem, kad būs skaidrs, vai to zemi noasfaltēs, kā te izteicās, vai paliks pie sētas

Atslēdzies alex

« Atbilde #171 : 2015. gada 23. februāris, 16:35:53 »
Vai pircējs Tev to atbildēja rakstiski? Vai vari piedabūt pircēju uzrakstīt atbildi, ka šī iemesla pēc viņš atsakās pirkt īpašumu par iepriekš runāto cenu. un vai atsakās vispār, vai tagad būtu gatavs pirkt, bet par krietni zemāku cenu.
Ja šo te rakstiski pateiks vēl pāris pircēji, tad nolīgsti juristus un uz tiesu piedzīt skādi, jo Tev jau ir zaudējumi...

Ja izdotos panākt īpašniekam labvēlīgu rezultātu, tas būtu labs precedents. Varētu izmantot arī tiem, kuru zemēm uzlikti cita veida  apgrūtinājum, bet kompensācijas maksātas netiek.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #172 : 2015. gada 23. februāris, 16:39:44 »
nu man 1 īpašums tikai, vairāk nebūs. Protams, ka pircējs gribēja tur kaut ko darīt, tagad ne es tur ko varu darīt, ne arī pārdot, pasākums iesaldēts uz vairākiem gadiem, kad būs skaidrs, vai to zemi noasfaltēs, kā te izteicās, vai paliks pie sētas
Kāpēc vairākiem gadiem? Ja ir runa par teritoriju, kurā ir divas alternatīvas, tad to izvērtējums tiks pabeigts šogad un tiks izvēlēta viena alternatīva. Ja par posmu, kurā ir tikai viens variants, tad arī šogad priekšprojekta izstrādes laikā būs detalizētāks risinājums trases novietojumam un arī šķērsojumiem.

Atslēdzies j

« Atbilde #173 : 2015. gada 23. februāris, 17:12:36 »
šodien zvanoties dabūju info, ka skaidrība būs 2017.gadā.
Mani ķer abi varianti

Atslēdzies tex

« Atbilde #174 : 2015. gada 23. februāris, 17:46:00 »
j, nu un, ka 1? Tev jau ir zaudējumi - turpmāk jāturpina uzturēt īpašums, kuru pircējs tagad bija gatavs pirkt par cenu, kas Tevi apmierināja. Nu, uzzinot par RB, vairs nepērk. Tev jāturpina uzturēt, jāmeklē citi pircēji, ja par tādu cenu vairs neatradīsi - kritusies īpašuma vērtība. Tam, kurš Tev sabojāja īapšuma vērtību un radīja zaudējumus, par to būtu jāmaksā...
Civillietas iet gadiem, bet ja īpašums ir Rīgā un pāris gadu uzturēšanas izmaksas tūkstošos un ja vēl cenas kritums, tad droši vien ļoooti daudzos tūkstošos, tad jau ir vērts celt prasību.

Atslēdzies tex

« Atbilde #175 : 2015. gada 23. februāris, 17:58:08 »
Kāpēc vairākiem gadiem? Ja ir runa par teritoriju, kurā ir divas alternatīvas, tad to izvērtējums tiks pabeigts šogad un tiks izvēlēta viena alternatīva. Ja par posmu, kurā ir tikai viens variants, tad arī šogad priekšprojekta izstrādes laikā būs detalizētāks risinājums trases novietojumam un arī šķērsojumiem.
A kurš kaut par šo gadu maksās par to īpašumu nodokļus (jo tie jau vēl iet pēc kadastrālās kā par nesabojātu īpašumu :D ), tīrīs ietvi/uzkops un visādi citādi uzturēs? j jau bija gatavs pircējs, šīs ziņas par RB dēļ vairs nav un tagad būs jātērē resursi, meklējot citu un droši vien cena arī būs cita, par kādu pircēju drīzumā izdotos atrast, ja vispār.
IMO, par to pienākas kompensācija - vismaz par īpašuma uzturēšanu līdz būs skaidrs, cik lieli ir pārējie zaudējumi un tad arī tie. Turklāt, j droši vien bija plāns, kur par pārdoto iegūtos līdzekļus likt - tagad nāksies vai nu ņemt kredītu ar % (arī tos būtu jākompensē), vai projekts vsp pa kāju, ja tāds, ko neviena banka kreditēt nav ar mieru - oi, ja tur būtu iespējams aprēķināt negūto peļņu, bet to piedzīt gan nereāli :(

Atslēdzies j

« Atbilde #176 : 2015. gada 24. februāris, 10:53:28 »
humors, protams, bet šodien bija paredzēts iet pie notāra papīrus parakstīt :-)
Nav man Rīga, lielas summas negrozās, bet tāpat škrobe, to īpašumu man neviens nepirks vairs, jo blakus vilcienam tam vairs nav nekādas jēgas

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #177 : 2015. gada 26. februāris, 13:16:03 »
Ja vēl kāds pamanījis, cik oficiālās kartes ir neērtas, tad te ir ērti lietojams variants:
http://www.kurtuesi.lv/railbaltica

Atslēdzies alex

« Atbilde #178 : 2015. gada 26. februāris, 14:57:58 »
Cool! Ja ies cauri Rīgai, tad ies 200 m no manas mājas  :thumbsup:

Atslēdzies j

« Atbilde #179 : 2015. gada 26. februāris, 22:39:42 »
Rīt manas zemes pašvaldībā apspriešana, mēģināšu aiztikt līdz turienei. Ir jau, protams, darba laikā