Autors Tēma: Smird dvieļi  (Lasīts 6410 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Smird dvieļi
« : 2015. gada 23. janvāris, 14:09:16 »
Dvieļi, protams, kādu laiku lietoti, bet vēl gana labi un pūkaini, saprastu vēl, ja būtu mūžveci. Stāsts ir tāds - izmazgāju dvieļus, it kā smaržo, bet pēc pirmās noslaucīšanās sāk smirdēt kā nemazgāti, nesaprotu, kāpēc. Gandrīz visi dvieļi, es taču tos nekad slapjus nekarinu, vienmēr karājas siltumā pie čūskas. Mazgāju vienmēr 40 grādos, varbūt vajag vairāk?

Atslēdzies danu

Re: Smird dvieļi
« Atbilde #1 : 2015. gada 23. janvāris, 14:15:44 »
Esmu ievērojusi,ka sasmok tikai lētā gala, apšaubāmas kokvilnas  dvieļi. Esmu tā "ieberzusies" ar Yuskas dvieļiem- akcijās aiz skopuma  paķeru kādu košāku, un jau pēc pāris mazgāšanas reizēm- smird :(  Es gan mazgāju 60grādos.
Nu neko- biežāk mazgāt, pārvērst peldalagos( nav žēl klāt smiltīs), grīdas lupatās, un pirkt labas kvalitātes dvieļus. :)

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #2 : 2015. gada 23. janvāris, 14:17:14 »
Dvieļos tak uzkrājas visas baktērijas, ko noslauka no ķermeņa - mazgāju, tikai 90*C
Vecmāmiņas tak tādu vešu pat vārīja!
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2015. gada 23. janvāris, 14:20:26 »
Es arī mazgāju stipri karstā, nekas tāds nav novērots.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #4 : 2015. gada 23. janvāris, 14:25:42 »
Domājat, ka 40 grādi ir par maz? Cik tad ilgi man jākrāj tie dvieļi, lai dabūtu pilnu mašīnu uz 90 grādiem...Mazgāju parasti visu kopā - gan dvieļus, gan blūzes, gan zeķes, jebko, tāpēc nekad vairāk par 40 grādiem un vieglo režīmu nelietoju.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #5 : 2015. gada 23. janvāris, 14:27:20 »
Smaciņa parādās, ja pārāk ilgi nemainīti un kārtīgi neizžūst (reizēm ārpilsētas mītnē gadās), bet pēc mazgāšanas 60 grādos pazūd arī tad. Gultasveļu un dvieļus vienmēr tādā temperaūrā mazgāju. Esmu aizdomājusies par opciju 90, bet veļa krāsaina, nevis balta, turklāt, cik skatos, vairāk par 60 mazgāšanas ieteikumos nav. Tos paskatos gandrīz vienmēr.

Cik nu saprotu no savas vešmašīnas - 40 grādi paredzēti jaukta materiāla veļai, kā ikdienas apģērbā mūsdienās bieži arī ir - kokvilna+poliesters. Dvieļi tīra kokvilna - var 60 likt. Kā jau minēju izpētu, kas uz šiltes rakstīts par ieteicamajiem grādiem. Man dvieļi parasti sanāk kopā ar gultasveļu, tad arī ir pilna mašīna.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2015. gada 23. janvāris, 14:31:57 »
Cik bieži maināt? Nevaru gan pateikt precīzi, bet nu ne jau katru nedēļu mainu, gadās arī, ka reizi mēnesī, lielos dvieļus pat retāk, jo tos nelieto katru dienu, laikam jānokaunas.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #7 : 2015. gada 23. janvāris, 14:34:11 »
man šķiet, ka smird tad, ja neizžūst vai pārāk lēni žūst

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 23. janvāris, 14:36:41 »
Kad vešeni pēdējo reizi tīrīji? Ielādes lūkas gumijas piemēram? Cik ilgi pēc mazgāšanas dvieļi stāv neizņemti?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #9 : 2015. gada 23. janvāris, 14:38:15 »
Parasti reizi divās nedēļās, bet var gadīties arī biežāk, it īpaši trauku dvieļi.
Bet nu lielie dvieļi tieši ir tie, kas tiek ikdienā lietoti - normāls ikdienas dušas dvielis IMHO sākas no 70x140 cm.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #10 : 2015. gada 23. janvāris, 14:40:04 »
Kad vešeni pēdējo reizi tīrīji? Ielādes lūkas gumijas piemēram? Cik ilgi pēc mazgāšanas dvieļi stāv neizņemti?

Ja būtu tāda vaina, tad viss smirdētu, bet nē - tikai dvieļi.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2015. gada 23. janvāris, 14:47:34 »
pamēģini nopirkt jaunu dvieli un vienu mēnesi karināt šo žūt ne vannasistabā uz čūskas, bet atklātā telpā. Jo vanaasitabā diezvai tev ir super duper ventilācija, bet mitrs+karsts ir smaka

Atslēdzies Betons

« Atbilde #12 : 2015. gada 23. janvāris, 14:51:52 »
un baciļi :smile:

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #13 : 2015. gada 23. janvāris, 14:55:22 »
Domājat, ka 40 grādi ir par maz? Cik tad ilgi man jākrāj tie dvieļi, lai dabūtu pilnu mašīnu uz 90 grādiem...Mazgāju parasti visu kopā - gan dvieļus, gan blūzes, gan zeķes, jebko, tāpēc nekad vairāk par 40 grādiem un vieglo režīmu nelietoju.

Man viena lielās gultas veļa = pilna lielā vešene - neskatoties uz krāsainību - 90*C , man svarīgāk, lai iznīdē baciļus, baktērijas, blaugznas, ādas gabaliņus un mošķus, kas tur no visa kā var iepērties.
Dvieļus pielieku sīču gultas veļai, kas nav tik liela - atkal 90*C, iemesls tas pac, pilnīgi viena alga par nodilušo krāsu, kad nodils pavisam - nomainīšu vešu :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2015. gada 23. janvāris, 14:57:29 »
40 var pa reizei, bet es mazgāju 60 Tā arī daru -sakrāju, gultasveļa, dvieļi, vienā rāvienā pilna mašīna