Autors Tēma: krāšana, vākšana un kolekcionēšana  (Lasīts 6622 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Re: krāšana, vākšana un kolekcionēšana
« Atbilde #15 : 2015. gada 24. janvāris, 21:14:15 »
Tā īsti nekrāju, bet ir savākušās šādas tādas lietas ar takšiem :) - krūzes, auskari, koka un keramikas takši un vēl tamlīdzīgi. Domāju, ka jāsabildē un jāpaskatās, cik daudz tad kopā tagad ir.

Draugi arī zina, ka man tie cīsiņi patīk, un sanāk šad un tad ko taksīgu dāvanā saņemt.

Super!  :)
Man ar kopš bērnības no suņu šķirnēm vistuvāk pie sirds gāja taksis - tie skatieni, elsieni un pūtieni, paiju prasīšana un nekad nepietiekamība, pat edelīgums - dikti cilvēcisks suns!  :rofl: Tagad pašai sava Beta zviln  :big_hug:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #16 : 2015. gada 24. janvāris, 21:15:48 »
Pieņemu, ka bernības konfekšpapīru kolekcija vēl kādā kastē nobāzta stāv, tāpat košļeņu papīrīši un kaut kādas apsveikumu kartiņas arī...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #17 : 2015. gada 24. janvāris, 21:53:10 »
Kur ir mani bērnības konfekšu papīriņi?  Tā neko īpaši nekrāju, bet ir vājība uz

1) 20-30-40 gadu mēbelēm, vietējā ražojuma
2) traukiem - tas pats periods, tad vēl vācu armijas virsnieku (?) virtuves fajansa trauki
3) eglīšu mantiņām stikla 60 gadi ieskaitot'
4) ir kādi 20 ZSv eņģelīši
5) zilibaltie izšuvumi

Ā, vēel interesē gaiši brūnā sadzīves keramika, ir 3 priekšmeti, gribu vēl.

Pluto

• Viesi
« Atbilde #18 : 2015. gada 25. janvāris, 11:23:01 »
Krāju veco IT tehniku un arī jebkāda veida informāciju par to (programatūra/grāmatas/žurnāli/atstāsti...).
Neiesaku vel kādam ar tamlīdzīga veida krāšanu nodarboties, jo šī nodarbe paprasa šausmīgi daudz laika, eksponātu sameklēšana + sagādāšana + lielākajā daļā gadijumu restaurēšana + uzturēšana piemērotos apstākļos, lai to varētu demonstrēt arī rīt. Jāatzīstas ka arī man tas neizdodas 100%.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #19 : 2015. gada 25. janvāris, 11:35:42 »
Kaut kur skapī ir gan monētu kolekcijas (drīzāk gan depozīts), gan bērnībā krātie kalendārīši. Bija arī pastmarkas, bet tās laikam vīrs šķiroties pievāca pa kluso. Pie mammas vēl glabājas apsveikuma kartiņas no padomju laikiem. Konfekšu un košļeņu papīriņi laikam jau ir izmesti.

Šobrīd tā apzināti nekrāju neko.

Atslēdzies danu

« Atbilde #20 : 2015. gada 25. janvāris, 14:14:41 »
Videnes laikos krāju ziepes- importa  :rocking: ,no tiem laikiem patīk labas un īpašas ziepes. Teātra programmiņu posms ir iziets. Keramikas vāzes un bļodas - sevišķi Latgales keramiķu darbi- vairs nevācu.
Enģeļu periods-figūriņas, grāmatzīmes, grāmatas, sen neesmu neko jaunu pirkusi.
Netīšām- smaržu kolekcija...  :blushing:
Vīrs krāj mazās suvenīru karotītes un visu zemju un tautu naudiņas.  :)

Atslēdzies diddly

« Atbilde #21 : 2015. gada 25. janvāris, 14:26:28 »
 Par visu,kas saistīts ar šūšanu-pilni plaukti-to laikam par kolekcionēšanu nesauksim.

Apzināti krāju mazās glāzītes,tulpjveida,no dažādu valstu apceļošanas-virsū jābūt uzrakstam,vai karogam,vai bildītei. Lai salejot tajās pārdesmit,kas jau ir,var atmiņās gremdēties.

Tēvs man bija vācējs-krājējs,no viņa arī senās pastmarkas,reno-arī ar ļotenēm,kara laiku laikam. Senas atklātens,arī exvīrs krāja,aizejot,nepaņēma līdzi,tagad jau vairs neatdošu :)

Senas pogas,ehhhh,labprāt iemainītu,pret kautko man mazāk incējošu.

Faņķiki,sērkociņkastīšu etiķetes,kožļeņu papīrīši ir bijuīš,bet pieticis prāta laicīgi izmest.

Zīmējumus savus,linogriezumus,grafikas gan no Pionieru pils laikiem,un šõ to no Lietišķajiem esmu saglabajusi,tīri jau smuki.

Atslēdzies reno

« Atbilde #22 : 2015. gada 25. janvāris, 14:43:22 »
meita  šogad Zsv rotājumus taisīja no pogām un veciem pulkstenīšiem

Vislabāk man patīk tādas milzīgas,dekoratīvas,  bijušas mēteļiem

ēvele

• Viesi
« Atbilde #23 : 2015. gada 25. janvāris, 14:43:23 »
Visu laiku izlasu - krākšana un veru vaļā kā jaunu tēmu :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #24 : 2015. gada 25. janvāris, 14:44:57 »
zemapziņa?
Diddly, ja vajadzētu kaut kam konkrētam, varētu runāt!
Es šuvējām esmu redzējusi uzpirksteņu kolekcijas

Atslēdzies true detective

« Atbilde #25 : 2015. gada 25. janvāris, 15:12:33 »
citu valstu eiro centu moneetas
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #26 : 2015. gada 25. janvāris, 16:21:09 »
Ledusskapja magnetinji un kruuziites no apciemotaam vietaam... kashaki gan regulaari sho "kolekciju" parevidee :(

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #27 : 2015. gada 25. janvāris, 16:44:03 »
Ir pastmarku "kolekcija" - vīrs krāj Latvijas markas (nedzēstas), man  pāris albūmi ar floru un faunu (man labāk dzēstās patīk, ar savu "vēsturi"), bet ir doma pariet tikai uz tēmu "kaķveidīgie".

Vēl krājam dažādu valstu eiro un eirocentu monētas (bet tas tā, nenopietni, smejamies, ka tas ir mūsu pensijas fonds ;) ).

Tie, kuri brauc uz ārzemēm, zina, ka man var kā suvenīru atvest mazu kaķa figūriņu, daudz man tādu nav, bet mini kolekcija sanāk.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #28 : 2015. gada 25. janvāris, 17:07:58 »
 vienu brīdi jau arī par uzpirksteņiem iedomājos,bet tā kā pati šujot tos nelietoju,tad kkā nesāku arī kolekcionēt.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #29 : 2015. gada 25. janvāris, 19:16:43 »
Krāju markas, lai gan pedējā laikā palaidies esu.
Drusku naudu...bet baigi dārgs prieks....