Autors Tēma: krāšana, vākšana un kolekcionēšana  (Lasīts 6608 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: krāšana, vākšana un kolekcionēšana
« Atbilde #30 : 2015. gada 25. janvāris, 19:53:04 »
Es stingri turos pretim krāšanai. Viens paziņa bišķi nokaunējies pastāstīja, ka vēl vienu skapi marku albumiem nopircis.Bet viņš tā nopietni, vienu tēmu.

Man pat tie ir paštaisīti -atradās kaudze celofāna lapu ar kabatām filmām, piestrādājot ar šķērēm un skoču gluži labi.
Vienīgi cara laiku markas baigi sīkās, tās atlasītas pa sērijām un īstā albumā
Kad tās sāku \šķirot (bija vienā kastē sabērtas)pagāja laiks, kamēr sapratu  atšķirības pa gadiem -12 vai 14 robiņi, jaunākajām -pasta taurēm pāri  telegrāfa zibeņi utt.

Latvijas laika interesantākās - 41. gads : zīmogs Latvijas, marka padomju

Atslēdzies reno

« Atbilde #31 : 2016. gada 13. oktobris, 13:07:31 »
Atjaunojos par kr... kolekcionēšanu )lai atkal nesanāk par krākšanu vai krāpšanu)

Man uzradās viena traka ārzemju družka, kas gatava sūtīt pastmarkas apmaiņai pret konfekšu papīrīšiem, īpaši gotiņām. Palīgā! Tām govīm papīrīšus godīgi dabūt nost nevar! Un vēl sapratu, ka mūsdienās konfekte papīrā -tas jau ir ekskluzīvi. Veikalā saskaitīju kādas 4 -vēsma, roks, lācīši un trifele. Un gotiņas protams.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #32 : 2016. gada 13. oktobris, 13:25:17 »
Reno-Tev vajag Gotiņu papīrīšus? mans jauniets liels gotiņkonču lietotājs,varam sakrāt papīrīšus  :P

Atslēdzies reno

« Atbilde #33 : 2016. gada 13. oktobris, 14:08:19 »
Tas būtu super -varbūt pa to baru izdodas dabūt kādus nebojātus. Vakar speciāli dažas nopirku, no kādām 8 ieguvu vienu labu papīrīti...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #34 : 2016. gada 13. oktobris, 14:13:00 »
Ja tās končas saldētavā paturētu?

Atslēdzies reno

« Atbilde #35 : 2016. gada 13. oktobris, 14:33:39 »
Varbūt. Jo paturot karstā ūdenī izšķīst arī papīrs

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #36 : 2016. gada 13. oktobris, 18:16:15 »
Atbilstoši savam mīlestībai uz teātri, jau sen kolekcionēju Latvijā izdotās grāmatas par teātri un aktieriem, padomju laiku grāmatas par aktieriem bieži esmu pirkusi antikvariātos, bet neatkarīgās LV laikā izdoto man ir vairāk. Pavisam kopskaitā kādas 50-60 salasīsies.
Bērnībā esmu krājusi kabatas kalendārīšus, tas tad arī viss.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #37 : 2016. gada 13. oktobris, 18:21:48 »
Atjaunojos par kr... kolekcionēšanu )lai atkal nesanāk par krākšanu vai krāpšanu)

Man uzradās viena traka ārzemju družka, kas gatava sūtīt pastmarkas apmaiņai pret konfekšu papīrīšiem, īpaši gotiņām. Palīgā! Tām govīm papīrīšus godīgi dabūt nost nevar! Un vēl sapratu, ka mūsdienās konfekte papīrā -tas jau ir ekskluzīvi. Veikalā saskaitīju kādas 4 -vēsma, roks, lācīši un trifele. Un gotiņas protams.

Par gotiņām - var mēģināt sazināties ar Skrīveru saldumiem - kādu laiku atpakaļ varēja sarunāt, ka viņi kolekcionāriem iedod "tīrus" papīrīšus.

Atslēdzies reno

« Atbilde #38 : 2016. gada 13. oktobris, 18:42:00 »
Par gotiņām - var mēģināt sazināties ar Skrīveru saldumiem - kādu laiku atpakaļ varēja sarunāt, ka viņi kolekcionāriem iedod "tīrus" papīrīšus.

Paldies -man arī tas ienāca prātā, tātad var mēģināt!. Kam bija tās tautasziesmas -Skrīveriem vai Saldum?

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #39 : 2016. gada 13. oktobris, 19:35:49 »
Tautasdziesmas bija Skrīveriem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #40 : 2016. gada 13. oktobris, 19:50:22 »
Saldus mājas lapā ir par kolekcionāri, kuri 1750 gotiņu papīrīšu :rat: :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #41 : 2016. gada 13. oktobris, 21:25:10 »
Saldus mājas lapā ir par kolekcionāri, kuri 1750 gotiņu papīrīšu :rat: :)

Kādreiz skolas laikos klasē bija viens numismāts. Krāja PSRS monētas - no katra izlaiduma gada bija jāsavāc pa vienai visu nominālu monētai. Vienreiz iedeva paskatīties katalogu ar cenām. 195... (trešā ?) gada trīskapeika (ļoti reta esot) - nu, precīzi neatceros, - vai nu 200 vai 150 rbļ.! Šodien tie būtu kādi Eur 600! Tie jums nav konču papīrīši! Visa tā kolekcija kopā pēc puiša teiktā, maksājusi "vienu Volgu". Pēc analoģijas ar šodienu - viens jauns MB limuzīns... Šo kolekciju puisis savāca, bet tas vēl nav viss ... Turpinājums bija katras monētas pētīšana ar lupu - nākošais līmenis ir tāda pati kolekcija, bet ... tiek vāktas pa vienai monētai no katra gada presformām, t.i., piem., N gadā pieckapeikas tika štancētas ar 3 dažādām presformām - vienai drusku garāks viens mats (? Neatceros pareizo vārdu) kreisās puses vārpai. Otrai kāds neliels izcilnītis piecinieka kājiņai, trešajai - ģerbonim labajā pusē trešais karodziņš no augšas nedaudz garāks ... Es pat nezinu, cik tāda kolekcija varētu maksāt.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #42 : 2016. gada 13. oktobris, 21:28:37 »
Vot, ko būtu interesanti kolekcionēt, - tanki vai bruņutransportieri, tik' nezinu, vai LV ko tādu vispār drīkst? Ir redzēti video, kur Eiropā vai ASV braukā ar Tīģeri vai Panteru, palienētu tieši no tādām kolekcijām.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #43 : 2016. gada 13. oktobris, 21:35:06 »
... ja runājam par pieejamo, tad, ja darīt vairs nebūtu ko, un prātā ienāktu kolekcionēt, tad tās visticamāk būtu atslēgas.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #44 : 2016. gada 13. oktobris, 22:32:10 »
Es pat nezinu, cik tāda kolekcija varētu maksāt.
Domāju, ka kolekcijas vērtību kolekcionāram nosaka nevis viņa kolekcijas tirgus cena, bet gan cik pacietības, neatlaidības un varbūt pat mīlestibas viņš ieguldījis, to veidojot. :)