Autors Tēma: Par pozitīvismu  (Lasīts 6136 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Par pozitīvismu
« : 2015. gada 26. janvāris, 12:37:28 »
Kaa jums ir?
Pati nekaads pozitiivais paraugs neesmu. Parasti visas situaacijas praataa izdomaaju ar negatiivu scenaariju, izdomaaju, kaa riikoshos, ja notiks tas un tas.. Tikai tad, ja negatiivam lietu paveersienam domaas atrodu risinaajumu, nomierinos. Ja nevaru atrast, tad ir vaaks. Te rakstaa ieteikts, beernus maaciit pozitiivi domaat, taatad nepieljaut pat domaas kaadu negatiivu scenaariju. Jaa, vaardos jau es to beernam varbuut neteikshu, bet taapat jau jutiis. Paarveidot sevi jau nu nenaaksies viegli.
http://www.delfi.lv/calis/jaunumi/ka-bernam-iemacit-pozitivi-domat.d?id=45424448

Kaa jums, beerni ir pozitiivi domaajoshi? Pashas arii?
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 19. augusts, 13:11:10 no Spārka »

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Par pozitiivismu
« Atbilde #1 : 2015. gada 26. janvāris, 12:42:07 »
Pati esmu ļoti pozitīvi domājoša, kamēr tas neskar bērna veselību un drošību. Tiklīdz ir runa par viņu, ieslēdzas klukstes-sargātājas sindroms - nelien, nekāp, ieskriesi, nokritīsi. Nezinu vai to var nosaukt par negatīvismu, drīzāk reālo iespējamo seku apzināšanās.

« Atbilde #2 : 2015. gada 26. janvāris, 12:46:04 »
bērnu nav.
pati sevi laikam neskaitītu pie pozitīvi domājošajām. principā, man pat diezgan sit pa nerviem tie, kas mūžīgi rozā burbulī dzīvo un ar savu pozitīvismu pārāk dalās ar apkārtējajiem. un ja cilvēks domā tikai pozitīvi, man liekas, ka tas atņem kkādu spēju līdz galam attīstīt kritisko domāšanu, jo viss pasaulē sastāv no plusiem un mīnusiem, nevis tikai plusiem.
jāsaka, ka mana ģimene arī nav nekādi saulstariņi.
psihiski slimi cilvēki nesaprot humoru un sarkasmu. kopš es to zinu, mani māc bažas par dažiem cilvēkiem...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2015. gada 26. janvāris, 12:50:30 »
Esmu lieliska risku analiitikje  :laugh:

Par paareejo piekriitu st.k.saulc.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #4 : 2015. gada 26. janvāris, 12:52:24 »
Man šķiet, ka ieteikumi, kas minēti rakstā, galīgi nav par pozitīvo domāšanu, bet gan par drošības sajūtu ģimenē. Savukārt, kultivēt speciālu pozitīvo jeb vēlmju domāšanu ir pilnīgi garām, it sevišķi tādā stilā, kā to mīl atspoguļot visādi drazu portāli ("iztēlojies, ka esi slaida un skaista, un tev ir lielisks vīrietis un darbs, un tas viss tev būs!") - pašmērķīga pozitīvo scenāriju iztēlošanās kavē reālās darbības to sasniegšanai.
Mācēt atrisināt problēmsituācijas ir kritiskā domāšana un plānošanas prasmes, nevis pozitīvā domāšana.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 26. janvāris, 12:55:54 »
Nu pga, pozitīvā domāšana tak ir dažāda. Nav jau tikai rozā burbuļi vai zebras pakaļas.

Piemēram, kad visi brēc, ka viss ir slikti, pagriežam situāciju no otras puses un sanāk, ja ne pozitīvs rezultāts, tad vismaz neitrāls. Nevis izspēlēt negatīvus scenārijus, bet spēja katru scenāriju transformēt un attīstīt tikai pozitīvā (sev vēlamā) virzienā.

« Atbilde #6 : 2015. gada 26. janvāris, 12:59:49 »
man liekas, ka spēju izkruķīties no visām situācijām nesauc par pozitīvo domāšanu. ;)
psihiski slimi cilvēki nesaprot humoru un sarkasmu. kopš es to zinu, mani māc bažas par dažiem cilvēkiem...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #7 : 2015. gada 26. janvāris, 13:04:45 »
Piafa, Tu esi neglaabjama optimiste ;)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 26. janvāris, 13:07:43 »
Nu tad sākam ar to - kas ir pozitīvā domāšana?

Man vienmēr likās, ka visu situāciju pozitīvo pusu atrašana/ieraudzīšana, nevis dīkšana, ka viss pakaļā un slikti (negatīvā domāšana).

Piemēram - nevis:
no gaisa krīt "baltie mēsli" un būs jātīra auto, jāšķūrē pagalms, sāls visās malās, zābaki kirdik, sāks kust - atkal būs dubļi, labāk vispār nebūtu snidzis,

bet Tā vietā:
 paskat cik smuki snieg, forši - varēs sniegavīru ar sīci uzcelt, jāšķūrē? - sen jau vajadzēja fiziski pakustēties, un vispār viss tik forši balts, nevis tas pelēki drūmais.

Tas ir tas, ko es saprotu ar pozitīvo/negatīvo domāšanu.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 26. janvāris, 13:12:23 »
Piafa, Tu esi neglaabjama optimiste ;)
Minne, viss ir vienkārši. Ja kaut kas nav labi un to var mainīt - lieliski, mainam kā vajag, lai būtu labi. Ja mainīt un ietekmēt nevar - kāpēc cepties un ņaudēt? Pamaini attieksmi, aplūkošanas leņķi.. Jo nekas nav tikai slikts vai labs.
Galvenais, ko no abiem mēs vēlamies pamanīt, parādīt citiem un varbūt aŗi vairot :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2015. gada 26. janvāris, 13:16:00 »
Shobriid jeedziens "pozitiivaa domaashana" apaudzis ar riktiigu (pseido)ezoteerikas un NLP kaartu

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2015. gada 26. janvāris, 13:17:58 »
Neesmu redzējusi pliku pozitīvo domāšanu. Līdz ar to arī nezinu, vai manējā ir apaugusi vai nē :)

Bet uz NLP labprāt kādreiz aizdotos. A moš iepatīkās? :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 26. janvāris, 13:24:37 »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2015. gada 26. janvāris, 13:24:42 »
Neesmu redzējusi pliku pozitīvo domāšanu. Līdz ar to arī nezinu, vai manējā ir apaugusi vai nē :)

Bet uz NLP labprāt kādreiz aizdotos. A moš iepatīkās? :)

Tas bija vispaariigi domaats. Taveejaa, izskataas, ir shtokos.

Man savulaik darbaa radaas kjeediite ar NLPistiem, jo vinjiem katram esot bijis uzdevums paarliecinaat kaadu pievienoties. Man bija shausmiigi gruuti atshaudiities. Palika ne tas labaakais iespaids

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 26. janvāris, 13:30:52 »
Man liekas, ka tā ķēžu/piramīdu sistēma tur vairs nav aktuāla. Vismaz neviens no zināmajiem NLP piekopējiem nav mēģinājis ievilkt un iesaistīt. Aš abidna :D