Autors Tēma: e-pakalpojumi iedzīvotāju ērtībai...  (Lasīts 3268 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: e-pakalpojumi iedzīvotāju ērtībai...
« Atbilde #15 : 2015. gada 02. februāris, 15:23:27 »
Hmm, iekāpu tai lapā apskatīties prognozējamo pensiju
a kas man jādara, ja man tikai kopš 1996 gada skaitās stāžs?
a kur palicis iepriekšējais, vai tas neskaitās, + bērnu kopšanas atvaļinājumi?
man itkā pārtrauktais pat nav bijis

heh, uz šo brīdi veseli 80 eur es saņemtu mēnesī

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #16 : 2015. gada 02. februāris, 15:29:12 »
Emīlij,lai Tev tiktu uzskaitīts darba stāžs līdz 1996.gadam,Tev ir jāņem līdzi visi diplomi,papīra darba grāmatiņas un nodokļu grāmatiņas un kas vēl Tev ir-bērnu dzimšanas apliecības un jādodas uz sociem.Tad viņi varēs Tavu stāžu pārbaudīt un ievadīt ''glabāšanai''.Par periodu līdz 1996.gadam katrs atbildīgs pats,viņiem par to brīdi nav elektronisku datu,tamdēļ tie arī neparādās prognozēs.

daddy

• Viesi
« Atbilde #17 : 2015. gada 02. februāris, 15:33:34 »
mhm. man bija tāds pats izbrīns. tad nu ņēmu savu nodokļu grāmatiņu (par laimi pēdējā darba vietā tā glabājās) un nesu uz VSAA, tur šie vēl paprasīja diplomus no vidējām un augstskolām, jo tas laiks arī stāžā skaitās un beigās sanāca, ka pensijai no tām darbībām 1/3 klāt :)  vēl pēc 10 gadi es fig kaut ko būtu atradis   

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #18 : 2015. gada 02. februāris, 15:36:19 »
velns, a man nav nekādu darba grāmatiņu...:( i jausmas nav, kur palikušas... bet strādāju cienijamā darba vietā soclaikos, no pirmās dienas..., tā ka arhīvos tak vajadzētu būt, vai ne?

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #19 : 2015. gada 02. februāris, 15:42:15 »
Tad ir traki, ka nav tās darba grāmatiņas.
Arhīvā var jau meklēt, bet nav jau garantijas, ka tur viss nonācis.
Vēl ir labi (ja kas par to periodu zudis), ka bērna audzināšana līdz 8 gadiem iet stāžā.

daddy

• Viesi
« Atbilde #20 : 2015. gada 02. februāris, 15:46:28 »
nenokar degunu, man ar likās, ka vsjo prapala, bet kadru daļā/personāla departamentā izrādījās bija!! man pat tādu papīru iedeva parakstīt, ka viss - sdal-priņal... pašām jau neienāca prātā kamēr nepajautāju   

« Atbilde #21 : 2015. gada 02. februāris, 16:01:34 »
Man reāli tā vecā darba grāmatiņa kaut kur pazudusi - un liela daļa no tām iestādēm, kur es tolaik strādāju, vairs neeksistē -- tad ko, kādi 10 no mana darba stāža gadiem vienkārši tutū? 
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #22 : 2015. gada 02. februāris, 16:06:59 »
Vēl it kā esot opcijas caur tiesu ar lieciniekiem pierādīt

« Atbilde #23 : 2015. gada 02. februāris, 16:12:24 »
Forši -- kad ieviesa tās nodokļu grāmatiņas, vai ta kāds teica - glabājiet vecās darba grāmatiņas kā acuraugu. Ne takš -- jums tās vairs nevajadzēs, mums ir jauna sistēma. Nu kā lai mīl šo valsti  :banhead:
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

daddy

• Viesi
« Atbilde #24 : 2015. gada 02. februāris, 16:14:06 »
vajag uz to VSAA pazvanīt un aprunāties, ko viņai saka, diplomi, karaklausības apliecības u.c. dokumenti arī derot, bet labāk jau uzjautāt, kā labāk rīkoties.

es gan to visu uztveru tā vairāk joka pēc, jo kamēr līdz tai pensijai nodzīvosim, būs jau citi likumi, shēmas... 

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #25 : 2015. gada 02. februāris, 18:23:07 »
vajag uz to VSAA pazvanīt un aprunāties, ko viņai saka, diplomi, karaklausības apliecības u.c. dokumenti arī derot, bet labāk jau uzjautāt, kā labāk rīkoties.

es gan to visu uztveru tā vairāk joka pēc, jo kamēr līdz tai pensijai nodzīvosim, būs jau citi likumi, shēmas... 

man nau karaklausības apliecības...:D

nu ja, varbūt būs cit likumi, bet kārtība jāievieš. kādā pavasara brīvdienā saņemšos un ievedīšu kārtību

ēvele

• Viesi
« Atbilde #26 : 2015. gada 02. februāris, 22:57:36 »
Nekā smieklīga, jo man IR karaklausības apliecība!

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #27 : 2015. gada 03. februāris, 13:51:45 »
S.Nīke,vai tad kādam ir speciāli vēl jāatgādina,ka SAVI dokumenti IR jāglabā??Kāda daļa te Valstij?
Par piemēru-vai kāds padgados varēja iedomāties par īpašumu atgūšanu,privatizāciju?Tak daudzi vienkārši izmeta vecvecāku,vecāku mistisko īpašumu papīrus.Bet lūk pēc 50++ gadiem tie labi noderēja.
Tātad,ja uzņēmums ir likvidēts,tad oficiāli dokumenti ir jānodod valsts arhīvā.Daži to dara,daži neliekas ne zinis un izbijis direktors tos glabā pagultē,kas ir labi-ir iespēja atrast darba līgumus,algu sarakstus-kuri arī ir derīgi ,ja nav darbagrāmatiņas..Citi ar tiem ir izkurinājuši plīti,tas ir slikti.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #28 : 2015. gada 03. februāris, 13:53:39 »
++
Vēl ir pilnīgi derīgas arī pavēles/rīkojumi par pieņemšanu,atbrīvošanu,ja tādi ir atrodami,vai par garšīgu samaksu atjaunojami.