Autors Tēma: gada vārda/nevārda nominācijas 2015  (Lasīts 6613 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Afrora

Re: gada vārda/nevārda nominācijas 2015
« Atbilde #15 : 2015. gada 28. janvāris, 12:32:32 »
neglīte bija laba.
a kad Sudraba teikusi "tā neesmu es"? sakarā ar to leoparda kažoku un lidmašīnu?
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies hm@

« Atbilde #16 : 2015. gada 29. janvāris, 09:59:40 »
Sudrabas frāze, lai arī apgalvot nevaru, tomēr 90% domāju, ka jā, sakarā ar lidostas gadījumu.

Savukārt "neglīte" - varbūt šogad tas vārds  "izgāja tautās" sakarā ar lielo reklāmas kampaņu, bet - tas nav viņu autordarbs, šis vārds jau izsenis ir figurējis sarunās:)

Anete Goba

• Viesi

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #18 : 2015. gada 03. februāris, 08:29:33 »
neglīte bija laba.
a kad Sudraba teikusi "tā neesmu es"? sakarā ar to leoparda kažoku un lidmašīnu?

Ar to pašu. Kaimiņa "Tu zini, kas es esmu?", tas jau tomēr ir  dzirdēts reiz , tikai citā kontekstā
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #19 : 2015. gada 05. februāris, 09:06:24 »
Paldies milzīgs tev . Murmulāde, par šo videocitātu!!! Vai nu biju labio piemirsusi, vai nekad nebiju redzējusi!
PAr gada teicienu es gan to nebūtu gribējusi redzēt, imho, teicienam jābūt nedaudz daudzvārdīgākam vai sarežģītākam, nevis tik vienkāršiem vārdiem. kā toreiz - lai krāni paliek pie lidostas (njā, te parādās mīnuss - sarežģīto teicienu vairs neprotu pareizi nocitēt:) )

Gada nevārds - nu labi, tas ir "jomkij obraz" - aplikācija, lai nu būtu.

Bet pie vāda es labāk būtu nevis ausīšus, bet plastalas nominejusi.

p.s. Nupat p[amanīju, ka bijis iesniegts arī tāds burvīgs apzīmējums kā Kolorādo lenteņi - lai apzīmētu Georga lentītes:)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #20 : 2015. gada 05. februāris, 12:08:40 »
Man jau šķiet, ka Sudrabas un Kaimiņa teicieni šogad topā tāpēc, ka tik burvīgi saistās viens ar otru: Tu zini, kas es esmu... Nē, tā es neesmu :D
Kasjaunā ielikto varoņu grimases gan tādas it kā viņu teiktais būtu samainīts vietām.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Tille

« Atbilde #21 : 2015. gada 05. februāris, 12:15:18 »

Kaimiņa "Tu zini, kas es esmu?", tas jau tomēr ir  dzirdēts reiz , tikai citā kontekstā
[/quote]

Jautājums un uzbrauciens tagad ir viens un tas pats? Man, protams, ir selektīvā dzirde, bet nu ne tik traki izteikta ... :D

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #22 : 2015. gada 05. februāris, 12:18:42 »
Tille, manuprāt, gada teicienam jābūt skanīgam bez konteksta - Zatlera filosofiskais esības apcerējums daudzmaz tāds bija, bet Sudrabas un Kaimiņa , nē.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Tille

« Atbilde #23 : 2015. gada 05. februāris, 12:21:41 »
Es par to, ka "vai tu zini, kas es esmu" dzērājvīriņa izrunā un prezidenta apjukušais "kas es esmu" atšķiras ne tikai ar kontekstu ...

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #24 : 2015. gada 05. februāris, 12:22:12 »
Jautājums un uzbrauciens tagad ir viens un tas pats? Man, protams, ir selektīvā dzirde, bet nu ne tik traki izteikta ... :D

Vispār jautājums bija abos gadījumos, atšķirība veidā KĀ tika pajautāts.  :angel:
Skaidrs ir viens, politiķiem ir problēmas ar savu identitāti.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #25 : 2015. gada 05. februāris, 12:24:25 »
Es par to, ka "vai tu zini, kas es esmu" dzērājvīriņa izrunā un prezidenta apjukušais "kas es esmu" atšķiras ne tikai ar kontekstu ...
Valodas un plašsaziņas līdzekļu vidē nav beidzies seriāls par tēmu "Kas es esmu?", eksprezidenta Valda Zatlera aizsākts 2010. gadā.http://www.satori.lv/raksts/8632

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #26 : 2015. gada 05. februāris, 12:29:29 »
Stāsts ir par to, ka "Kas es esmu?"no politiķa mutes vienreiz jau ticis nominēts.
Šeit dažas nominācijas no iepriekšejiem gadiem:
 starp spārnotā teiciena pretendentiem bija arī Valsts prezidenta Valda Zatlera retoriskais jautājums “kas es esmu?”, satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) televīzijas raidījumā “Kas notiek Latvijā?” teiktais: “šodien es negribētu melot tiešā ēterā”, bijušā premjera Aigara Kalvīša (TP) izteiciens “es esmu stabilitātes garants”, Jāņa Urbanoviča (SC) “jūs nemelojiet manā vietā, lūdzu”, Induļa Emša (ZZS) frāze “esmu gatavs šim solim, bet nezinu, kurā virzienā man to spert”, Arta Pabrika “viedoklis nav mainīts, tas ir evolūcionējis”, kā arī citi interesanti izteicieni.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #27 : 2015. gada 05. februāris, 12:50:13 »
Stāsts ir par to, ka "Kas es esmu?"no politiķa mutes vienreiz jau ticis nominēts.
Šeit dažas nominācijas no iepriekšejiem gadiem:
 starp spārnotā teiciena pretendentiem bija arī Valsts prezidenta Valda Zatlera retoriskais jautājums “kas es esmu?”, satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) televīzijas raidījumā “Kas notiek Latvijā?” teiktais: “šodien es negribētu melot tiešā ēterā”, bijušā premjera Aigara Kalvīša (TP) izteiciens “es esmu stabilitātes garants”, Jāņa Urbanoviča (SC) “jūs nemelojiet manā vietā, lūdzu”, Induļa Emša (ZZS) frāze “esmu gatavs šim solim, bet nezinu, kurā virzienā man to spert”, Arta Pabrika “viedoklis nav mainīts, tas ir evolūcionējis”, kā arī citi interesanti izteicieni.

Oi, shitas, tak jaaliek pie jokiem iz dziives!

Atslēdzies hm@

« Atbilde #28 : 2015. gada 05. februāris, 12:51:24 »
palasot iepriekšējo gadu pieteikumus - tie ir spārnotas frāzes pašas par sevi, kuras izlasot, jau nāk smiekli. Un tad vēl tie, kas zin, kad un kā tās pateiktas, var saņemt virsvērtību, atceroties tās situācijas. Bet Sudrabas :"nē, es tā neesmu" ir vērtīga tikai kontekstā, bet ne kā spārnota frāze.

Kas , protams, neizslēdz, ka var ieviest jaunu nomināciju - Spārnotā situācija:)

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #29 : 2015. gada 05. februāris, 14:16:08 »
Bet Sudrabas :"nē, es tā neesmu" ir vērtīga tikai kontekstā, bet ne kā spārnota frāze.
Kas , protams, neizslēdz, ka var ieviest jaunu nomināciju - Spārnotā situācija:)

Njā, jāpiekrīt, Sudrabas teikto ar Šlesera "Raiņa stilā Aspazijas vārdiem", "Šie cilvēki var nešaubīties - mēs viņiem atnāksim pakaļ"  ( - Juta Strīķe), "Kritēriji ir manā galvā"  ( - IOC Vrubļevskis),  „We will be very taupīgi“ (FM Slaktera neseni izteikumi Bloomberg), i nesalīdzināt. Bet Spārnotā situācija būtu labi, uz to varētu kandidēt arī Kaimiņš.