Autors Tēma: brokastu gardums - lasis ar mascarponi  (Lasīts 2765 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

brokastu gardums - lasis ar mascarponi
« : 2014. gada 27. septembris, 09:39:46 »
nopērkam karsti kūpināto laša asaku, veselu, nolupinàm, un sakapājam ar kādiem 200 g mascarpones. var aparātà, var ar dakšiņu saspaidīt. ziežam uz siltiem baltmaizes grauzdiņiem un gardu muti ēdam.

ieteikumi: pirkt svaigu, sveramo, nevis kautkādos plēves iepakojumos. līdz šim produkta saprātīgo cenu nodrošināja lētais leišu maigsiers, pēdējā laikā nav redzēts.

bildi laikam nevajag, viss tāpat skaidrs :)

viesmiiliigs

• Viesi
Re: brokastu gardums - lasis ar mascarponi
« Atbilde #1 : 2014. gada 27. septembris, 11:03:28 »
Man ir aizdomas, ka šito elementāro, moš ar kādu vipendroniņu, sataisīšu ar visu bildi :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2014. gada 27. septembris, 19:48:46 »
Es pērku laša muguriņas -tās garās ķeskas, 200g, sakapāju sīki un sajaucu ar kāruma svaigo sieru

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2014. gada 27. septembris, 20:38:15 »
tie nau vēderiņi gadījienā, ķeskas? :) muguras skaitās tās, kas ar centrālo asaku... nu bet tas pats vien patiesībā...

Atslēdzies Danija

« Atbilde #4 : 2014. gada 27. septembris, 23:11:38 »
Vēderi ir ļoti trekni.Man topā ir spuras:) tikai reti var dabūt.Ja palaimējas atrast lielās, tad ir labi, daudz gaļas klāt.Asakas ar dažreiz ir tik smalki nofilētas, ka tikai kauli palikuši.Es vāru zupu no asakas, ar kausēto sieru.
Vienmēr var atrast to, ko nemeklē.
/Mērfija likumi/

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 27. septembris, 23:20:31 »
Man gan vēderi, gan apkūpinātie kauli gan škiet par treknu, bet gaļas par maz, jo tos taukumus tā kā tā nogriežu. izcenojums/laiks/čakars/tīrais atlikums... ļoti neproporcionāli :)

Atslēdzies Danija

« Atbilde #6 : 2014. gada 27. septembris, 23:23:03 »
asakai jau nu gan nekādu treknumu diži nav, normāls paēdiens.lasis jau vispār ir trekns, bet tās jau omega-3 taukskābes, labās.
Vienmēr var atrast to, ko nemeklē.
/Mērfija likumi/

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2014. gada 27. septembris, 23:23:51 »
kur jūsntur taukus atrodat... :) es pērku tās, visa garuma, uz pusēm pārlocītās, maximā parasti ir

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2014. gada 27. septembris, 23:30:49 »
Maximu nelietoju :)

Atslēdzies tuure

« Atbilde #9 : 2014. gada 27. septembris, 23:50:09 »
Prismā arī ir, tās pārlocītās uz pusi, un daudz vairāk gāļas klāt, un tādas biezākas un nav tik sāļas kā Maximā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2014. gada 28. septembris, 10:21:30 »
jā, laikam vēderiņi, bet ne tie treknie, bet pārlocītie, kaudzē samestie

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #11 : 2014. gada 07. oktobris, 13:06:42 »
Kā jau solīju - pastēte iestrādāta izstrādājumā :)

2 olas, 2 ēd.k. saldais krējums, 2 ēd.k. kviešu milti, šķipsniņa sāls, 200g maskarpones siers, 2 glāzes saplucināts karsti kūpināts lasis, pipari
  • Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo stingrās putās. Dzeltenumus ar sāli un saldo krējumu sakuļ, iemaisa miltus līdz pazuduši kunkuļi, un uzmanīgi iecilā saputotos olbaltumus.
  • Kvadrātveida cepamo pannu (aptuveni 30*25cm) izklāj ar cepamo papīru. Ielej un izlīdzina mīklu, cep 175 grādos 5 minūtes. Vēl karstu biskvītu atdala no cepamā papīra un no garākās malas satin ciešā ruletē, kopā ar visu iepriekš atdalīto cepampapīru. Atdzesē.
  • Lasi virtuves kombainā sakapā kopā ar maskarponi un pipariem līdz biezeņa konsistencei. Iegūto masu izberž caur sietiņu, lai atdalītu iespējami palikušās asakas un citas cietās zivs daļas, ja tādas ir gadījušās.
  • Atdzesētajā biskvītā smērē pusi gatavās masas, satin veltnī, cieši ietin cepamajā papīrā un liek vēsumā (ledusskapī) uz vismaz 2-3h, kamēr krēms ir sastindzis. Dotais krēma daudzums ir pietiekams divām mini ruletēm.
  • Pirms pasniegšanas sagriež 0.5-1 cm biezās šķēlēs.
http://majassirds.lv/2014/10/07/lasa-ruletites/

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2014. gada 07. oktobris, 13:52:29 »
uhtī...:)

Atslēdzies diddly

« Atbilde #13 : 2014. gada 27. novembris, 22:40:35 »
Emī,šito tak es bij uz 2gad atpakaļ Vecgadu sataisījusi. Laša kauli labie no Āgenskalna tirgus,sveramie,un svaigais siers-poļu,kastītēs so smakom lososovem :)

Bet Piafa,protams,visu izvirtinājusi līdz Oh un Ah  :clap:

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2014. gada 27. novembris, 23:10:34 »
bet nu kā tu domā, no kurienes tad man šitas gardums... ieēdināji... :)