Autors Tēma: Fantasy + Sci-fi grāmatas  (Lasīts 2743 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Fantasy + Sci-fi grāmatas
« : 2015. gada 27. janvāris, 16:50:41 »
Dāmas un kungi! Jums ir grūtības atrast lasāmvielu? Nieki! Šī diagramma jums palīdzēs!  Ja nē - šeit ir saraksts ;) http://www.npr.org/2011/08/11/139085843/your-picks-top-100-science-fiction-fantasy-books

Atslēdzies Mangusts

Re: Fantasy + Sci-fi grāmatas
« Atbilde #1 : 2015. gada 27. janvāris, 18:30:51 »
Tā diagramma kaut kur tajā pašā saitā atrodama? Tā pārāk sīka, lai varētu salasīt, bet gribās... :P
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

« Atbilde #2 : 2015. gada 27. janvāris, 18:59:47 »
Aha, es ar labprāt tai diagrammā iedziļinātos - pieļauju, ka būtu jautri :)
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2015. gada 27. janvāris, 19:21:27 »

« Atbilde #4 : 2015. gada 27. janvāris, 19:48:14 »
Man parādās šitāds uzraksts  :cry:

The link you're trying to access can't be used to share files. Please ask the file owner to provide you with a shared link instead.
[/size][/color]

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 27. janvāris, 19:56:40 »

« Atbilde #6 : 2015. gada 27. janvāris, 20:13:39 »
Atradu, miiiilzīgs paldies!  :thumbsup:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #7 : 2015. gada 03. februāris, 22:14:01 »
Šo to no saraksta vajadzēs izlasīt - Mists of Avalon lasījusi neesmu, bet viens no ceļiem aizveda uz to :D

Protams mans Sci-Fi/Fantasy tops būtu savādāks. Opciju tik daudz, ka būtu izvēlējusies no katra autora vienu darbu/ciklu nevis vairākas grāmatas.

Par Tolkīnu skaidrs, Orsonu Skotu Kardu lasījusi neesmu, bet zinu, ka klasika, Herberta Dune lasīta, atzīta par labu esam. Rodžera Žeļazni Amberas hronikas celtu augstāk, bet Džordana Wheel of Time izmestu ārā - apnika pēc 3. grāmatas. Edingsa Belgariadu arī neliktu, lai gan, atšķirībā no Džordana sāgas, šo lasīt bija aizraujoši. Iespējams tādēļ, ka rakstīts bez pretenzijām uz drāmu.

Kur Roberts Asprins un Stīvens Brasts? Kur Deiva Dankana Great game triloģija ar Past Imperative, Present Tense un Future Indefinite?

Patīkami redzēt daudz pārstāvētu Heinleinu, bet nesaprotu, kas tā piesaista Nilā Geimenā. Jaunas asinis? Vai varbūt Neverwhere nebija īstā grāmata, ar kuru iepazīt viņa daiļradi?

Man sarakstā prasījās Harijs Harisons ar Nerūsējošā tērauda žurku. Var jau būt, ka tas tikai dēļ nostaļģijas par jaunību - bija viens no pirmajiem autoriem, ko lasīju, kad 90. gados masveidā parādījās fantastikas tulkojumi krieviski.

Nemanīju nevienu no Endrjū Nortones darbiem.

Vēl no padomju laikiem labā atmiņā palicis Roberts Šeklijs.

Noteikti pietrūkst Staņislava Lema.

No krievu autoriem mans saraksts nekādi nevar iztikt bez Lukjaņenko. Interesants šķita arī no Ukrainas nākušais duets H. L. Oldi (divu autoru kopīgs pseidonīms), bet lasījusi esmu tikai Zobena ceļu, bet varbūt nav topa vērts
Prātā nāk arī Maksa Fraja (Svetlanas Martinčikas) Eho pasaule - paviegli, bet aizraujoši.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck