Autors Tēma: bērnu vārdi  (Lasīts 26945 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: bērnu vārdi
« Atbilde #90 : 2015. gada 16. februāris, 18:53:14 »
Dindars, Dandars, Daards, Dravis, Dizhons, Dilailis, Doks, Dailjvedis, Dailjnesis, Driiznaks...patiesibaa baigi viekaarshi  :rofl:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #91 : 2015. gada 16. februāris, 18:54:14 »
Es par latvisko - Druvvaldis, Donāts, Dagnis, Dainis. Ārzemniekiem gan var nākties tā pigorīgi Druvvaldi izsacīt. :happy:

Donaats nebuus no latviskajiem

Atslēdzies ragana

« Atbilde #92 : 2015. gada 16. februāris, 19:07:30 »
Var jau būt, bet man zināmais Donātonkulis bija latvietis caur un caur. Un tas bija ļoooti sen. Progresīvi vecāki? :clap:

Atslēdzies tex

« Atbilde #93 : 2015. gada 16. februāris, 21:54:10 »
No visiem līdz šim te piedāvātajiem, ja man vajadzētu piemeklēt uz D, tad Daniels vai Daniēls būtu vienīgais kcik "ņemamais", bet, jā, galīgi neoriģināls. Tā ka joprojām nesaskatu pamatojumu pārmest Dukuriem.
Druvvaldis? Da cik % LV bērnu <10 gadiem spēs sakarīgi pateikt WTF ir druva? IMO, neglābjami novecojis - turpat, kur naturālā saimniecība apmēram...

Ja par ieņemšanas vietām vārdos, tad reāli žēl būtu meitēnus Mazda vai "Peugeot" LV izrunā... Biku mazāk dzekus Folksvāgens vai Opelis... Žigulis būtu jautrulis kkāds... Volga pat tīri cienīga.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #94 : 2015. gada 16. februāris, 22:17:56 »
Ja par ieņemšanas vietām vārdos, tad reāli žēl būtu meitēnus Mazda vai "Peugeot" LV izrunā... Biku mazāk dzekus Folksvāgens vai Opelis... Žigulis būtu jautrulis kkāds... Volga pat tīri cienīga.

Te variāciju iespēju daudz - Bēmve, Zaza, Škoda, Norba (kam negadās...), Traktors, Pasažieru Vilciens...

Ups! Ak tad tāpēc Latvijā Raieni saviesušies!

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #95 : 2015. gada 16. februāris, 22:19:26 »
Var jau būt, bet man zināmais Donātonkulis bija latvietis caur un caur. Un tas bija ļoooti sen. Progresīvi vecāki? :clap:

Donatio latiiniski buutu - daavana, velte, ziedojums. Saliidzinohi daudz Donaatu ir vaaciski runaajoshajaas zemees (bet, jaasaka, paarsvaraa veciem viirieshiem), taadeelj domaaju, ka Latvijaa shis vaards ieceljojis tieshi caur vaacieshiem.

p.s.Mana vecteeva vaards arii Donaats :)

Atslēdzies Es456

« Atbilde #96 : 2015. gada 16. februāris, 22:36:43 »
Latgalē Donāti bija bieži sastopami. Ikdienā Doņa. Biju pārliecināta, ka izcelsme saistīta ar baznīcu, bez vācu ietekmes

Atslēdzies Minne

« Atbilde #97 : 2015. gada 16. februāris, 22:39:17 »
Latgalē Donāti bija bieži sastopami. Ikdienā Doņa. Biju pārliecināta, ka izcelsme saistīta ar baznīcu, bez vācu ietekmes

Ar ko tad bazniica (kristietiiba) saistiita? ;)

Atslēdzies Es456

« Atbilde #98 : 2015. gada 16. februāris, 23:13:46 »
Ar latīņu valodu un bērnu kristībām. Pazinu vienu babenīti vārdā Magdalēna, viņas vīrs bija Leokādijs. Latgalē daudz ļoti interesantu vārdu. Daudzi varētu būt cēlušies no  svētajiem rakstiem, kādi no poļu valodas, vecticībnieku artava ar.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 16. februāris, 23:20:40 no Es456 »

Atslēdzies Broms

« Atbilde #99 : 2015. gada 16. februāris, 23:15:39 »

Te variāciju iespēju daudz - Bēmve, Zaza, Škoda, Norba (kam negadās...), Traktors, Pasažieru Vilciens...

Ups! Ak tad tāpēc Latvijā Raieni saviesušies!

Алло! Норба? Ваш Зазик моей Каенне Лестницу сделал :)

Atslēdzies alex

« Atbilde #100 : 2015. gada 17. februāris, 09:48:28 »
Mans top 3- Pedikīrs, Vaksācija, Veneranda.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #101 : 2015. gada 17. februāris, 10:12:19 »

Veneranda vismaz kalendārā ir. Vienu dāmu pazīstu ar tādu vārdu, viņa svešiem stādās priekšā kā Anda. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #102 : 2015. gada 17. februāris, 10:14:01 »

Veneranda vismaz kalendārā ir. Vienu dāmu pazīstu ar tādu vārdu, viņa svešiem stādās priekšā kā Anda. :)

Un ne Venera? ;)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #103 : 2015. gada 17. februāris, 14:24:58 »
Nu nenolaidīsimies tak līdz "Gonoreja, Triperis un mazais brālis Spalītis".  :P
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #104 : 2015. gada 17. februāris, 21:33:14 »
Veneranda- skolas laikos meistare bija ... stingra un šerpa kundze, bet tikai tā ar mums galā varēja tikt. un nekā savādāk ,kā pilnā vārdā netika dēvēta.
Donāte - radiniece latgalē... man domāt, parasts vārds ...

A kāpēc tads uzstādījums ,ka tieši ar tādu burtu??  :confused: cik mana atminja kko jauc, tad sugas lopinjiem bija kkads sakars ar vecaku vardu pirmajiem burtiem..cilvākiem ar tāpat ??? vai es kko netā  :blushing:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega