Autors Tēma: Vīruss CTB locker  (Lasīts 7072 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Vīruss CTB locker
« Atbilde #15 : 2015. gada 04. februāris, 16:41:19 »
Man nedod mieru doma, kā šie peļņu sadala. Jo ir daudz firmu, kas samaksā prasīto izpirkšanas naudu. Un e-pasti ir salīdzinoši normālā latv.val., Lietuvā arī plosoties... Gribas zināt organizatorisko shēmu  ;)

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #16 : 2015. gada 04. februāris, 16:45:02 »
Man nedod mieru doma, kā šie peļņu sadala. Jo ir daudz firmu, kas samaksā prasīto izpirkšanas naudu. Un e-pasti ir salīdzinoši normālā latv.val., Lietuvā arī plosoties... Gribas zināt organizatorisko shēmu  ;)
piekrītu, e-pasti ir pat ļoti ticami noformēti
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #17 : 2015. gada 04. februāris, 17:56:43 »
Agdies... datori ikdiena ir jau 20+ gadus, cilvēki vēl nav iemācījušies neklikšķināt uz visu, kas skrien pretī? :( 

tam nav nekāda sakara ne ar 20 gadiem, ne mācēšanu. Tīrs automātisms, JA esi ikdienā radis strādāt ar rēķiniem šurpu turpu

es regulāri ķeru pēc send nospiešanas e-pastus, kur uzrunas vārdu esmu ar mazo burtu uzrakstījusi (paldiesdievam ir man tāda poga). kas tad, nezinu, ka Vārds Uzvārds ar lielajiem? Zinu... bet kā tāda indeve...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2015. gada 04. februāris, 18:07:52 »
Tīrs automātisms
Vispār atzīstu, ka gana daudz muļķību automātiski un steigā esmu sastrādājusi.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #19 : 2015. gada 13. februāris, 09:23:11 »
Vakar atsākta CTB-Locker datorvīrusa izplatīšana no julianus.su. Vēstule noformēta kā parādu piedziņa.
(Ziņas avots: boot.lv)

Atslēdzies tex

« Atbilde #20 : 2015. gada 13. februāris, 12:24:33 »
Nūūū, par vēlu!
Mana kolēģe vakar nodabūja.... Tagad rāpo un mēž kabinetu, jo darīt neko nevar - visi pdfi, eksceli un doki - diersā!
un bekapa nav? Ne uz servera, ne kaut uz ārējā diska? Lūk, nesaprotu clv, kas šādi var pazaudēt vairāk par 1-2 dienām.
Nejauši uzklikšķināt kkādam sū*** var katrs, bet nu kāpēc bekapus netaisa, vai darba lietas uz servera neglabā, kur kāds sisadmins taisa regulārus bekapus?!?!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #21 : 2015. gada 13. februāris, 12:27:43 »
kāpēc bekapus netaisa
Varu saderēt, ka daudzi, kas agrāk netaisīja, tagad taisa :)

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #22 : 2015. gada 13. februāris, 15:45:51 »
bekas taisīt taču naudu maksā - ne visām iestādēm ir pieejami tādi resursi...
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies tex

« Atbilde #23 : 2015. gada 13. februāris, 17:45:35 »
bekas taisīt taču naudu maksā - ne visām iestādēm ir pieejami tādi resursi...
nu beidz... pat "mājamatniekam" tai vairs nevajadzētu būt problēmai. http://www.salidzini.lv/search.php?q=%C4%81r%C4%93jais+hdd+1tb necils ārējais disks no 50EUR (diez vai daudziem ir datori ar iebūvēto hdd >1TB)... SIA vēl bez PVN 40+EUR... Nu nav obligāti vajadzīgas astronomiskas summas.
Aber, kam ir serveri, tiem ir arī admini un backupošanas procesi.

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #24 : 2015. gada 13. februāris, 17:49:50 »
nu ir man i serveris, i adminis. Tak tas serveris mājas lapu griež un specializētās programmas. Vairāk vietas neir, nopirkt dārgi (un servera iekšas kudi dārgāk kā ārējos hdd) - bekas: tik, ik sasūta pa e-pastu viens otram...
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2015. gada 13. februāris, 18:33:15 »
Zinu zinu, ka serveri var arī ļoooti daudzus tūkstošus maksāt un es te domāju iekšējā tīkla failu serveri. Nu pirmkārt jau kkādai firmelei google līmeņa serverferma nav vajadzīga :D
Tomēr, ja firmas galvgalis nav gatavs centralizēti ar serveriem, kas būtu kudī drošāk, jo adminam būtu tas viss jāpieskata un jāsaplāno, tad vrb vari kaut tikai sev 1 ārējo hdd izprasīt - galu galā nav nekāda ūber dārga ekstra. Indivīdi tomēr nereti ir slinki un neapzinīgi: mēdz aizmirst ārējo disku piespraust un tā... bet apzinīgam, kam viss ieschedulēts, piemēram, ka bekaps ies ortdienas un 4dienas naktīs, vnk pievieno ārējo hdd, atstāj ieslēgtu un ej mājās. No rīta atnāc, atvieno un turpini strādāt.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #26 : 2015. gada 13. februāris, 19:05:48 »
A vai jums neienāk prātā, ka DP būtu ar šo jānodarbojas?
Pirmkārt, tā ir krāpšana - atklāti un ar lielo vidējo pirkstu pret drošības instancēm.
Otrkārt - cik tas ir droši no drošības viedokļa? Cilvēku dzīvības drošības viedokļa? Ekonomisko zaudējumu valsts mērogā viedokļa?
Un POHUJ (! ! !) te par bekapiem!
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #27 : 2015. gada 13. februāris, 23:56:41 »
DP nekad ne ar ko citu kā pasūtītu ļaužu aizvākšanu nekad nav nodarbojusies un gan jau ka ari neko citu neprot. Un pooo viņiem, ar ko patiesībā būtu jānodarbojas. Vnk vidējais pirksts pret nodokļu maksātājiem :D Tev nepatīk? Aizvāks tevi. Pantu gan jau piemeklēs un lietu uzzīmēs :D

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #28 : 2015. gada 03. marts, 17:21:09 »

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde

Valsts policijā sākts kriminālprocess par izspiedējvīrusu “CTB Locker”

Valsts policijā ir saņemti jau 12 iesniegumi no fiziskajām un juridiskajām personām par viņu datoru inficēšanu ar “CTB Locker” kaitīgo programmatūru, līdz ar to policija ir uzsākusi kriminālprocesu.

Latvijā pirmo reizi ļaunatūra “CTB Locker” tika konstatēta pagājušā gada decembrī, taču citviet pasaulē tās darbība manīta jau aptuveni pusgadu agrāk. Pārsvarā kaitīgā programmatūra tiek izplatīta ar e-pastiem, kuru pielikumā it kā esot informācija par neapmaksātu rēķinu, taču, atverot pielikumu, dators tiek inficēts ar ļaunatūru – dators tiek nobloķēts un par tā atbloķēšanu - tiek pieprasītā atlīdzība piecu bitkoinu (viena bitkoina vērtība ir aptuveni 265 eiro) vai 1000 eiro apmērā.

Policija atgādina, ka, lai pasargātu savu datorsistēmu no iespējamas inficēšanas, rūpīgi jāpārbauda saņemtā e-pasta sūtītāju, bet, ja sūtītājs, nav zināms, tad visdrošāk šādus e-pastus ir ignorēt. Gadījumā, ja dators ir inficēts, tad nekādā gadījumā nemaksāt pieprasīto summu, bet gan sazināties ar datorspeciālistu. Tāpat policija atgādina, ka summas samaksāšana neatbrīvos datoru no ļaunatūras.

Valsts policija arī aicina ikvienu, kas ir cietis no šī vīrusa darbības, vērsties ar iesniegumu tuvākajā policijas iestādē.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #29 : 2015. gada 03. marts, 17:44:55 »
Tāds laiciņš pagāja, līdz policija pamanīja :)