Autors Tēma: Rīgas Namu Pārvaldnieks - anketa par tiešajiem norēķiniem par siltumu, ūdeni etc  (Lasīts 4838 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

daddy

• Viesi
tex - nu tad neko. ja pacietība gaidīt tiesu - gaidi, ja gribās izklaides - uzraksti Rīgas Domei vai pazvani TV3

Atslēdzies tex

Pat, ja apdrošināts. Tik un tā no pārvaldes jāizspiež kāds papīrs par notikušo faktu, bet - plūdi sestdien, viņi ierodas pirmdien, paskatās - a jums te viss kārtībā, bojājumus neredz (kolēģei tādi ievilktie/iestieptie griesti, jau atguvuši formu; man gan šķiet vajag tos raut nost, ka nesākas ziepes ar pelējumu...) un aktu par faktu nesastāda. Avārijas dienests, kas saukts sestdien un arī svētdien, jo pēc sestdienas stāvvadu tīrīšanas, ūdens turpinājis nemainīgi tecēt arī svētdien, arī nekādu papīru neiedod, jo aktu jāsastāda NP. Kolēģe cer no viņiem izspiest vismaz papīru par faktu, ka izsaukums uz tādu un tādu adresi bijis. Pēcāk, konsultējoties ar pazīstamu juristu (labi, kam vismaz tāds ir), dabūjusi ieteikumu līdzīgā situācijā saukt policiju, jo notiekot mantas bojāšana, un policija vismaz protokolu par izsaukumu sastādīs (jautājums paliek, vai viņi uz izsaukumu reaģēs, vai pasūtīs vienu māju tālāk).
Jebkurā gadījumā tagad tas jau ir par vēlu, bet brīdī, kad ūdens gāžas uz galvas, cilvēks nezina ko ķert, ko grābt, ja principā atbildīgie par mājas kopējo stāvokli vienkārši atbild - nekā nezinām, mums brīvdiena. No iestieptiem griestiem vismaz pluss bijis, ka gluži gāzies nav, bet krājies virs griestiem un tecēšanu varēts novirzīt caur lampas caurumu uz spaini. Bet elektrību dienu nav varēts slēgt iekšā - korķi sisti.

Nē nu labi, ka nebija kā tajā Mežciema mājā, kur jumts bruka iekšā un arī pasūtīja līdz nākamajai darbadienai.
PP vajadzēja saukt. Vismaz būtu akts un arī viņu foto, ka no griestiem gāžas ūdens. St. c. daži apdrošinātāju atlīdzības dienestu ļautiņi arī var būt ar mieru braukt. Biku atkarīgs, protams, cikos, kurp un galvenais kurš apdrošinātājs, bet ir bijuši gadījumi, ka visātrāk atbrauc apdrošinātājs.

Atslēdzies tex

tex - nu tad neko. ja pacietība gaidīt tiesu - gaidi, ja gribās izklaides - uzraksti Rīgas Domei vai pazvani TV3
Da es jau uzreiz gan RD, gan RNP... Lūk, uzkārās pie lūguma izskaidrot par ko un uz kāda vispār pamata konkrētajā situācijā (te nedetalizēšu bet nekas unikāls) vsp var būt parāds... OK, likumiskās 30 dienas nav vēl pagājušas, līdz tām vēl dažas dienas, kgan meituki, kas pasūtīja rakstīt iesniegumu, teicās, ka atbilde būšot 10 dienās :D ... aha...

Atslēdzies Mangusts

Bet, Tex, viss post factum - tagad cilvēks zina (un es arī), bet ne tajā sestdienā, kad notika ČP. Un tu cilvēks esi viens ar tekošiem griestiem, meklē augšstāva iemītniekus vai viņas gadījumā īpašnieku un zināms, ka augšstāvs šobrīd neapdzīvots... Pat nezinu paveicās vai nepaveicās, ka īpašnieci sadabūja rokā un dzīvoklī tika (vismaz avārijas dienests), jo, ja īpašniece nebūtu dabūta, varbūt policiju gribi negribi izsauktu...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mangusts

Skaidrs, ka namu pārvalde grib avāriju paslaucīt zem tepiķīša  -  viņiem profilaktiski 2x gadā esot stāvvadi jātīra, ja tas nav darīts notikušais ir viņu vaina. A tagad - papīra nav, nekas nav bijis.

Atslēdzies tex

Bet, Tex, viss post factum - tagad cilvēks zina (un es arī), bet ne tajā sestdienā, kad notika ČP. Un tu cilvēks esi viens ar tekošiem griestiem, meklē augšstāva iemītniekus vai viņas gadījumā īpašnieku un zināms, ka augšstāvs šobrīd neapdzīvots... Pat nezinu paveicās vai nepaveicās, ka īpašnieci sadabūja rokā un dzīvoklī tika (vismaz avārijas dienests), jo, ja īpašniece nebūtu dabūta, varbūt policiju gribi negribi izsauktu...
Ja cēlonis ir augšstāva dzīvoklī un īpašnieci atrast neizdotos, tad tieši tas arī būtu jādara: jāsauc policija un avārijas dienests. Lai lauž augšā ar visu protokolu, pieaicinātajiem un aizzīmogošanu... Skaidrs, ka īpašniece, kad atgrieztos, būtu, maigi sakot, nepatīkami pārsteigta, jo viss ne tikai ūdenī un durvis uzlauztas, bet pa to jezgu, visticamāk, arī apzagta... Un vai nu sauktu savu apdrošinātāju, vai tiesātos līdz pastarajai dienai, vai vnk... skuju...

Atslēdzies tex

Skaidrs, ka namu pārvalde grib avāriju paslaucīt zem tepiķīša  -  viņiem profilaktiski 2x gadā esot stāvvadi jātīra, ja tas nav darīts notikušais ir viņu vaina. A tagad - papīra nav, nekas nav bijis.
neavr būt , ka uz notecējušiem griestiem tiešām nav nekādu pēdu... Ja ir, tad apdrošinātājs tomēr jāsauc, lai fočē faktisko stāvokli

Atslēdzies Mangusts

Rakstīju - ievilktie. Dabā redzējusi neesmu, tikai tas ūdens esot krājies uz tiem un veidojis lielu burbuli - iedomājos plēves siltumnīcu ar ne pārāk labi nostieptu plēvi pēc lietusgāzes. Kad ūdens notecināts (nekrās takš līdz pirmdienai), griesti atguvuši formu. Vizuāli tagad viss O.K., kas notiek un notiks zem tiem (manuprāt, nav variantu - jāņem nost, lai žūst)... kas noticis ar elektroinstalāciju... Tagad vairs korķus gan ārā nesit.
Vajadzējis likt, lai viņi aptausta betonu, virs griestiem, bet nav ienācis prātā... Ļoti labi varu iedomāties, kā viņa jutās - viena pret rūdītiem demagogiem... Pirms pusgada tikai pabeigts remonts dzīvoklī...

Atslēdzies tex

Rakstīju - ievilktie. Dabā redzējusi neesmu, tikai tas ūdens esot krājies uz tiem un veidojis lielu burbuli - iedomājos plēves siltumnīcu ar ne pārāk labi nostieptu plēvi pēc lietusgāzes. Kad ūdens notecināts (nekrās takš līdz pirmdienai), griesti atguvuši formu. Vizuāli tagad viss O.K., kas notiek un notiks zem tiem (manuprāt, nav variantu - jāņem nost, lai žūst)... kas noticis ar elektroinstalāciju... Tagad vairs korķus gan ārā nesit.
Vajadzējis likt, lai viņi aptausta betonu, virs griestiem, bet nav ienācis prātā... Ļoti labi varu iedomāties, kā viņa jutās - viena pret rūdītiem demagogiem... Pirms pusgada tikai pabeigts remonts dzīvoklī...
Tak saprotams, kā jutās - tāpat kā visi citi, redzot pret sevi izvestu vājprātu un nevarot reāli neko uzreiz izdarīt...
vrb, lai pasauc meistaru un tas apskatās, kādi darbi veicami, tāmi uztaisa apdrošinātājam par prieku? Ka tā un tā - griesti vairs nav tajā stāvoklī, kā bija tieši pēc remonta tad un tad. SAbojājis ūdens, labot vajadzēs to un to par darbu tik, par materiāliem tik + pvn... Nez, kas tāds nederētu?

Atslēdzies Mangusts

Pametīšu domu. Paldies!

Atslēdzies flyingcat

Man tā bija - applūdināja augšējie. Avārijas brigāde tika izsaukta, bet viņiem neesot tiesību durvis lauzt, un policija arī saka, ka nevarot. Paveicās, ka skuķis bija tikai izgājis nevis emigrējis uz ārzemēm. Pēc nieka divu stundu ūdens vākšanas spaiņos un bļodās augšstāva beibe atgriezās mājās un...aizgrieza krānu :rofl:

Atslēdzies tex

Policija ta kā reiz var uzlauzt. OK, akti, protokoli, pieaicinātie... klapata neapšaubāmi un kratīsies no tās vaļā kā mācēs...

A ja nu tur vientuļam tantukam vannā slikti palicis un tāpēc ūdens iet pāri?!?! Bet to tak neredzēs, kamēr neatlauzīs, ja tantuks kondīcijā, ka pabļaut vairs nevar...

Atslēdzies flyingcat

Policija atteicās lauzt, jo nevarot bojāt privātīpašumu. Es indīgi pajautāju, kas būs tad, ja tur augšā cilvēks tā arī neuzradīsies, bet es piekusīšu vākt to ūdeni? Uz ko saņēmu atbildi, ka tad jāgaida iesniegums no mājas apsaimniekotāja, tātad, RN.

Atslēdzies Broms

Policija atteicās lauzt, jo nevarot bojāt privātīpašumu. Es indīgi pajautāju, kas būs tad, ja tur augšā cilvēks tā arī neuzradīsies, bet es piekusīšu vākt to ūdeni? Uz ko saņēmu atbildi, ka tad jāgaida iesniegums no mājas apsaimniekotāja, tātad, RN.

Un iesniegums tiks izskatīts likumā noteiktajā kārtībā - 30 dienu laikā :)

daddy

• Viesi
Man tā bija - applūdināja augšējie. Avārijas brigāde tika izsaukta, bet viņiem neesot tiesību durvis lauzt

vispirms ūdeni noslēgt un tad razborkas taisīt jau nevienam prātā neienāca? :D :D