Autors Tēma: par abortu -no satori  (Lasīts 31173 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Antuanete

Re: par abortu -no satori
« Atbilde #30 : 2015. gada 02. februāris, 12:35:47 »
Te nu atkal var redzēt, cik visi gudri par citu cilvēku dzīvēm, un vēl droši zina, ka raksts izdomāts. Pazīstu autori, gan virtuāli, gan drusku dzīvē, tāpēc vienīgais, ko varu silti ieteikt - nemētāties ar akmeņiem un nespļaut akās. Tieši tādu paštaisnu Oļiņiešu dēļ kā laba tiesa komentētāju, ir jo svarīgāk, lai valsts (it īpaši Parādnieka un viņam līdzīgo personā) tur rokas tālāk no sieviešu reproduktīvajām tiesībām.
Piebildīšu, ka Lienes pieredze ir tikai viena no iespējamajām, un būtu tikai labi, ja par šo zem paklāja paslaucīto tēmu izteiktos vairāk sieviešu, arī tās, kuras nenožēlo, bet kuru pieredze ar visu procesu rāda, kur būtu nepieciešami uzlabojumi (kaut vai tās pašas konsultācijas - nevis obligātas, bet REĀLI PIEEJAMAS un par brīvu).

P.S. Ja nu savā godājamā vecumā nezinājāt, tad NEVIENA kontracepcija nav 100% droša. Un tas, ka jūs savā dzīvē esat gulējušas tikai ar vīriešiem, kuriem uz sitiena esat bijušas gatavas dzemdēt bērnu, nekādi jūs nepadara par labākiem cilvēkiem.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #31 : 2015. gada 02. februāris, 12:42:42 »
Vai tiešām pirmsaborta konsultācijas spētu pārliecināt meitenes par tā neveikšanu?

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #32 : 2015. gada 02. februāris, 12:46:25 »
...jo beernus tak taisa pabalstiem un atlaideem...

kā nu kurš, ir tāda kategorija, kas no tā dzīvo, bet ja vientuļai mātei ar iespējams tikai vsk izglītību, būtu iespējams par to bērnu saņemt ne viss 11 euro, bet 180, justos drošāk.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #33 : 2015. gada 02. februāris, 12:47:10 »
Znach pirmo nedeelju (liidz pat meenesim laikam) veel var, ja nesteidzas ar regjistraaciju...

un tavām domāk kamdēl ierīkoja glābējsilītes ?!

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #34 : 2015. gada 02. februāris, 12:49:37 »
Te nu atkal var redzēt, cik visi gudri par citu cilvēku dzīvēm, un vēl droši zina, ka raksts izdomāts. Pazīstu autori, gan virtuāli, gan drusku dzīvē, tāpēc vienīgais, ko varu silti ieteikt - nemētāties ar akmeņiem un nespļaut akās. Tieši tādu paštaisnu Oļiņiešu dēļ kā laba tiesa komentētāju, ir jo svarīgāk, lai valsts (it īpaši Parādnieka un viņam līdzīgo personā) tur rokas tālāk no sieviešu reproduktīvajām tiesībām.
Piebildīšu, ka Lienes pieredze ir tikai viena no iespējamajām, un būtu tikai labi, ja par šo zem paklāja paslaucīto tēmu izteiktos vairāk sieviešu, arī tās, kuras nenožēlo, bet kuru pieredze ar visu procesu rāda, kur būtu nepieciešami uzlabojumi (kaut vai tās pašas konsultācijas - nevis obligātas, bet REĀLI PIEEJAMAS un par brīvu).

P.S. Ja nu savā godājamā vecumā nezinājāt, tad NEVIENA kontracepcija nav 100% droša. Un tas, ka jūs savā dzīvē esat gulējušas tikai ar vīriešiem, kuriem uz sitiena esat bijušas gatavas dzemdēt bērnu, nekādi jūs nepadara par labākiem cilvēkiem.

es te neiteikšos  par tām leitām, kas man rakstā likās  falšas, vai nu tavai paziņai bija slikti dakteri, kas abortu taisīja.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #35 : 2015. gada 02. februāris, 12:50:46 »
Citāts
...jo beernus tak taisa pabalstiem un atlaideem...

Ja paklausās mūsu vīriešus teorētiķus (lai gan Mežs tā kā sanāk jau praktiķis), kāpēc gan lai nerastos šāda doma. Kad viņi sāk runāt par tautas atražošanu, sievietēm, kuras vēl vecumā, kad spējīgas dot savu pienesumu [kopīgai lietai, vai], lai pagrieztu demogrāfijas līkni pozitīvā virzienā, pazūd jebkuras šaubas, ka bērns ir nevis iekšējā sajūta, bet gan ekonomiskā nepieciešamība, ražojams produkts... Un par to vien viņi runā - par pabalstiem, materiāliem stimuliem. Bet, manuprāt, vēlme pēc bērna, pirmkārt, ir sievietes iekšējā nepieciešamība. Iespējams, tā sāk veidoties jau bērnībā, vērojot attiecības ģimenē, no attiecībām ar māti (nu nedrīkst mātes, bērniem dzirdot, teikt, kādu upuri viņas nes audzinot utml.). Protams, arī ekonomiskā un šobrīd arī politiskā nedrošība plusus situācijā nedod.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #36 : 2015. gada 02. februāris, 12:53:19 »
kā man patīk teorētiķi...:)

es personīgi esmu taisījusi abortu, gan pēc pašas izvēles, gan medecīniski ir bijušas tīrīšanas pēc MA 5 gr. mēnesī. Par psiholoģiskajām sajūtām , tas protams individuāli. Un vēl man ir dēls, kas načis pasaulē ar ķeizargriezienu. apēc kā fiziski ir pēc tam zinu, kas tur sāp nesāp, tek vai netek.
Personīgi zinu gadījumus, gan  sieviete atteicās dzemdību namā no bērna, mājās bija 2i, 3o viņi nevarēja atļauties.

Atslēdzies danu

« Atbilde #37 : 2015. gada 02. februāris, 12:53:53 »
Antuanete- žetons Tev!
Diskusija par tik sensitīvu tēmu ir aizgājusi tik derdzīgā oliņiešu garā,ka vēl ko piebilst roka neceļas.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #38 : 2015. gada 02. februāris, 12:56:36 »
Ja paklausās mūsu vīriešus teorētiķus (lai gan Mežs tā kā sanāk jau praktiķis), kāpēc gan lai nerastos šāda doma. Kad viņi sāk runāt par tautas atražošanu, sievietēm, kuras vēl vecumā, kad spējīgas dot savu pienesumu [kopīgai lietai, vai], lai pagrieztu demogrāfijas līkni pozitīvā virzienā, pazūd jebkuras šaubas, ka bērns ir nevis iekšējā sajūta, bet gan ekonomiskā nepieciešamība, ražojams produkts... Un par to vien viņi runā - par pabalstiem, materiāliem stimuliem. Bet, manuprāt, vēlme pēc bērna, pirmkārt, ir sievietes iekšējā nepieciešamība. Iespējams, tā sāk veidoties jau bērnībā, vērojot attiecības ģimenē, no attiecībām ar māti (nu nedrīkst mātes, bērniem dzirdot, teikt, kādu upuri viņas nes audzinot utml.). Protams, arī ekonomiskā un šobrīd arī politiskā nedrošība plusus situācijā nedod.

valstsvīriem - bērns = nodokļu maksātājs, nākamis vēlētājs :D un tikai. Bērnam ir jāiegūst arī izglītība un tas maksā. Ne jau visi ir Šleseri :)

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #39 : 2015. gada 02. februāris, 12:58:19 »
Antuanete- žetons Tev!
Diskusija par tik sensitīvu tēmu ir aizgājusi tik derdzīgā oliņiešu garā,ka vēl ko piebilst roka neceļas.

a ko tur daudz spriedelēt "labi-slikti" KATRS dara tā kā viņš pats grib. Man personīgi "pajāt" par kaimiņu un radu viedokli.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #40 : 2015. gada 02. februāris, 12:59:07 »
Ak jā Parādnieka bizness taču privātie PII :D baidās, ka klientūra neapsīkst :D

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #41 : 2015. gada 02. februāris, 13:01:03 »
P.S. Antuanete, mani tomēr interesē, kāds izsargāšanās veids tika izvēlēts, jo, redzot, cik daudzas sievietes joprojām uzskata, ka pārtrauktais ir kontracepcijas veids, teksti par to, ka neviena kontracepcija nav 100% droša, šķiet tikai atrunas.

Autori nenosodu. Neloģiskuma viņas rīcībā daudz, bet nu jā - 21 viena gada vecumā cilvēks vēl mēdz būt ļoti bērnišķīgs un nenobriedis.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #42 : 2015. gada 02. februāris, 13:28:05 »
Oi, taas atrunas par kontracepcijas neefektivitaati var savai vecmaaminjai pietaupiit...

Neko nesaku par sexu sexa peec, bet tad vsm kontracepciju gan prasiitos izveeleeties sakariigu... a taadu lv lieto nomaacoshais mazaakums...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #43 : 2015. gada 02. februāris, 13:51:08 »
Nu ziniet, es pat tuvākajai draudzenei neprasu, kādu kontracepciju viņa izmanto, un šai gadījumā arī nav būtiski. Kontracepcijas drošības statistiku var apskatīties kaut vai wikipēdijā http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_birth_control_methods
Ja ievērosiet, tad olvadu vai sēklvadu nosiešana arī nav (!!!) 100% droša. Pajautājiet pietiekami plašā auditorijā, rokas pacels gan tablešu, gan spirāles, gan prezervatīvu, gan pat vasektomijas "produktu" vecāki.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #44 : 2015. gada 02. februāris, 13:53:41 »
Par nosiešanām utml runājot.. Es esmu gana dzīvs pierādījums mediķu apstiprinātam faktam, ka mana māte nevar palikt stāvoklī (nu nevar. Nu nekad!)  :taunt: