Autors Tēma: par abortu -no satori  (Lasīts 31238 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: par abortu -no satori
« Atbilde #120 : 2015. gada 02. februāris, 15:49:54 »
Par vientuljo maati nav forshi, bet vsp apspriesties ar savu pashas veci gan taa kaa dereetu...

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #121 : 2015. gada 02. februāris, 15:52:03 »
Nu, es zinu pietiekami piemērus, kad sieviete naivi domāja, ka vecis būs sajūsmā...un kad noskaidroja patieso reakciju, aizgāja uz abortu. Un jā, es pilnīgi varu saprast nevēlēšanos būt par maznodrošinātu vientuļo māti.
Un tagad pajautājiet sev un apkārtējiem: vai pie mums diždzemdētājas ir lielā cieņā? Vai viņas netiek publiski lamātas par stulbām dzīvnieku mātītēm? Vai pie mums trūkst ģimeņu, kas bērnus ir sataisījuši, bet audzināt nejēdz? Manā izpratnē aborts ir atbildīgāka izvēle par bērna pamešanu pēc dzimšanas.

+1 . diemžēl "pamest" var tiešā un arī pārnestā nozīmē. katrs jau rakstītajā saskata to ko grib redzēt. Ja es rakstu, ka sabiedrībā mammas nav cieņā, daži izlasa "uzreiz aborts", bet  aborts jau nau tikai vienas problēmas sekas, tam drīzāk kumulatīvs raksturs. Un šoreiz nerunāju par tām pusaudzēm, bet par ģimenēm, kur izšķiras par labu abortam, jo ir tas, tas un vēl kaut kas.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #122 : 2015. gada 02. februāris, 15:52:40 »
Ir dzirdēts par to, ka dzemdējot pa priekšu iznāk spirāle un pēc tam tikai bēbis...

Zinu gana daudz daudzbērnu ģimenes, kas nekautrējas vēl 6to uztapināt. Ne tikai uztapināt, bet pienācīgi uzturēt, izglītot, veicināt radošās izpausmes un kopējo izaugsmi. Tiesa, daļa no viņiem ar reliģisku pārleicību propogandē arī citiem vairoties un augt...

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #123 : 2015. gada 02. februāris, 15:54:46 »
Ir dzirdēts par to, ka dzemdējot pa priekšu iznāk spirāle un pēc tam tikai bēbis...

Zinu gana daudz daudzbērnu ģimenes, kas nekautrējas vēl 6to uztapināt. Ne tikai uztapināt, bet pienācīgi uzturēt, izglītot, veicināt radošās izpausmes un kopējo izaugsmi. Tiesa, daļa no viņiem ar reliģisku pārleicību propogandē arī citiem vairoties un augt...

bet tādu ģimeņu ir MAZĀKUMS, diemžēl. Te jau atkal nonākam pie valsts kopējās saimneiciskās politikas, personu atbildība svai bezatbildības ņemot kredītus, labiem darbiem, kur ir liela konkurence, un kāda bezbērnu sterva to vien gaida, ka aiziesi dekrētā :D , bet tev gribas  būt ne tikai mātei, bet arī karjeru. utt.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #124 : 2015. gada 02. februāris, 15:59:17 »
Diemžēl jāpiekrīt Inešukam - 90% abortnieču ir, piedodiet, mūlāpes...
pat, ja tā būtu, tad tas nav arguments PRET, bet drīzāk PAR abortiem. Ja mūlāpes jau savā dzīvē, tad bērnus audzinot, pēkšņi tādas nebūs? Kas baigi labs sanāktu no bērniem ar tādiem vecākiem? Man arī kā reiz nāk prātā pusaudžu noziedzība.
St.c tikko raidījumā 1:1 par cietumiem bija, ka ļooooti maz % (īsti neatceros, bet ka tik nebija kādi 5%)  no ieslodzītajiem jauniešiem nāk no pilnām ģimenēm. Aš puse ar vientuļām mātēm (kas acīmredzami nav tikušas galā ar to, ko uzņēmušās) un otra puse no bērnunamiem...

No personīgās pierezdes, diemžēl tā ir, lielākā daļa  mazgadīgo noziedznieku nāk no nepilnām ģimenēm, gadās, ka viņus uztur vecvecāki. Un tad tā "mātīte" atnāk uz procesu un tu redzi, ka patiesībā viņai ir PILNĪGI vienalga, kas ar to bērnu notiek. Spilgti iespiedies atmiņā, gadījums, kur mamma bija skolotāja, bet puika narkomāns, apzaga dzīvokļus, viņa tiešām par to puiku cīnījās, ceru, ka sanāca galarezultātā.
Bērnunamnieki ir daudz, bet viņiem nav dzīves pieredzes. Runāju ar bērnunamā strādājošo psiholoģi, viņa teica, ka līdz 3 gadu vecumam vēl ir cerība, pēc tam tam bērnam psihe gandrīz neatgriezeniski maitājas ( runa bija par tiem, kas no zīdaiņa vecuma pa bērnunamu).

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #125 : 2015. gada 02. februāris, 15:59:43 »
Daudzbērnu mātei darba vidē ir jābūt tādai stervai un tik kvalificētai, ka neviena pat nedomātu ieņemt vietu ilgāk par bka termiņu. Mātes nevar atļauties darbā būt maigas dabas un palaisties slinkumā :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #126 : 2015. gada 02. februāris, 15:59:45 »
Vai kameer taas iipatnes nav pietiekamaa daudzumaa vaigaa skatiitas...

Ir, un daudz... Un neesmu pret abortu aizliegšanu. Tā ir tikai un vienīgi sievietes izvēle, ja skatās galējā instancē. Tāpēc arī rakstīju, ka 90% mūlāpes. Visādas stulbās dzīves situācijas uz 10% atstāju. Smadzeņu iztrūkums vai nefunkcionēšana 10% neietilpst. Ir redzēti gadījumi, kad ir pielietots viss, un vienalga tie sīkie nelieši atrod spraugu, kur ielīst... Un tad ir jautājums - cik tas mazulis rezultātā būs veselīgs? pēc tabletēm, spirālēm un viskā cita... un te turpat vien atgriežamies - pie aborta...
Visus sakost!

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #127 : 2015. gada 02. februāris, 16:03:39 »
Daudzbērnu mātei darba vidē ir jābūt tādai stervai un tik kvalificētai, ka neviena pat nedomātu ieņemt vietu ilgāk par bka termiņu. Mātes nevar atļauties darbā būt maigas dabas un palaisties slinkumā :)
nav runa pat par daudzbernu mātēm. par mātēm vispār.
bet tas nozīmē, nebūt pilnīgi visu laiku bērna kopšanas atvaļinājumā. Baigi "veselīgi" bērna psihei. 

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #128 : 2015. gada 02. februāris, 16:05:03 »
Vai kameer taas iipatnes nav pietiekamaa daudzumaa vaigaa skatiitas...

Ir, un daudz... Un neesmu pret abortu aizliegšanu. Tā ir tikai un vienīgi sievietes izvēle, ja skatās galējā instancē. Tāpēc arī rakstīju, ka 90% mūlāpes. Visādas stulbās dzīves situācijas uz 10% atstāju. Smadzeņu iztrūkums vai nefunkcionēšana 10% neietilpst. Ir redzēti gadījumi, kad ir pielietots viss, un vienalga tie sīkie nelieši atrod spraugu, kur ielīst... Un tad ir jautājums - cik tas mazulis rezultātā būs veselīgs? pēc tabletēm, spirālēm un viskā cita... un te turpat vien atgriežamies - pie aborta...

es domāju, ka daļa "mūjābeļu", kas ielido aiz nezināšanas tieši dzemdēs, jo nepadomā  kā dzīvos pēc gada, diviem utt. Sociālā dienesta un bāriņtiesu potenciālā klientūra. 

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #129 : 2015. gada 02. februāris, 16:11:10 »
Ir dzirdēta teorija, ka vīrietis mīl bērnus, tik ilgi, kamēr mīl sievieti, un viņam tie bērni ir vajadzīgi tikmēr, kamēr vajag pašu sievieti.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #130 : 2015. gada 02. februāris, 16:11:47 »
Camma

...es jau par to pashu, ka ir skatiitas... ...Tu vnk skarbaak to populaaciju nosauci...

...es gan samazinaatu to tieshaam netiishi iekritusho % ...

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #131 : 2015. gada 02. februāris, 16:13:59 »
Globāli ņemot- cilvēku pasaulē ir vairāk nekā vajag. Kvalitāte pieklibo.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #132 : 2015. gada 02. februāris, 16:22:22 »
Globāli ņemot- cilvēku pasaulē ir vairāk nekā vajag. Kvalitāte pieklibo.

un visvairāk viņu ir tieši kur ? ne jau tajās "labākajās ģimenēs"un partikušajākajās valstīs, diemžēl.
nu īstenībā tā būtu otra sāpīgā tēma, bērni par katru cenu, bet, lai nu paliek, tā jau man te "aborta fane" birka piekabināta :D bet ja tā pavisam atklāti arī LV slimnīcās mediķi necackājas ar saglabāšanām ātrāk par 10-11 nedēļu, atklāti to nekur neteiks, bet tā ir.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #133 : 2015. gada 02. februāris, 16:44:50 »
man patīk cilvēki, kuriem dzīvē tā viss pa plauktiņiem.
skola, karjera, tad sex ar "isto, vienīgo", tad atkal karjera, tad bērni ... tikai šad tad nākas pēc tam klausīties citu dziesmu ... karjera ir, nauda ir, vīrs ir, bet bērnu nav, jo nesanāk tā uz sitiena, tad, kad vajag!
un varbūt tad jau ir par vēlu.

pastāstiet dievam šad tad par saviem plāniem, redzēs kādi viņam plāni uz jums un jūsu dzīvi.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

daddy

• Viesi
« Atbilde #134 : 2015. gada 02. februāris, 17:02:45 »
skola, karjera, tad sex ar "isto, vienīgo", tad atkal karjera, tad bērni ...

zini, ir cilvēki, kas kā kaķi - vienmēr uz kājām nokrīt, lai kā viņus dzīve grūsta, bet ir kas rāpus vien dzīvo, nespēj piecelties, ij tad pamanās deguntiņu sasist... neesmu vēl sapratis, kāpēc tā, bet skaidrs, ka visi nevar būt kā rozes un ozoli, ka ir arī nātres un kārkli... problēma tā, ka ir iestāstīts, ka būt rozei ir labi, bet nātrei slikti... lai gan pilnīgi pieļauju, ka var būt nelaimīgas rozes un laimīgas nātres...