Autors Tēma: par abortu -no satori  (Lasīts 31196 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Murmulāde

Re: par abortu -no satori
« Atbilde #180 : 2015. gada 03. februāris, 10:47:14 »
Viena vienīga karogu vicināšana.

un šaubos vai tālāk par to tiks, jo necīnās ar cēloņiem, cīnās ar sekām.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #181 : 2015. gada 03. februāris, 10:51:37 »
nedaudz off topic, kolēģe šodien aizstaigāja līsdz vietējai poliklīnikai palūgt nosūtījumu uz Dzemdību nama USG 2.trimestra skrīningam, jo  vietējā poliklīnikā sonogrāfs tāds sū..un doka kompetence  nu tā sev, bet dokai uzreiz jautājums - kāpēc tev vajag ?! kas tev par paniku, ko tu streso ! es pati visu varu. vot jums atbalsts un sapratne grūtniecei.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #182 : 2015. gada 03. februāris, 10:54:55 »
Protams - nauda aiziet gar degunu. Ņemot vērā ka bezproblēmu gŗutniecībā apmeklējums pie doka ir 1x mēnesī, kādēļ viņa nepaņem sakarīgāku doku?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #183 : 2015. gada 03. februāris, 10:59:34 »
Piafa, sakarīgāku doku atrast nemaz nav tik vienkārši - kā noskaidrosi, kurš sakarīgs, kamēr pati nepārbaudīsi, turklāt, ļoti sakarīgiem dokiem pacientu loks parasti pārpīldīts.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #184 : 2015. gada 03. februāris, 11:05:35 »
Protams - nauda aiziet gar degunu. Ņemot vērā ka bezproblēmu gŗutniecībā apmeklējums pie doka ir 1x mēnesī, kādēļ viņa nepaņem sakarīgāku doku?
ES TO PAŠU TEICU, bet viņai nav nemaz mātes pase vēl iedota uz rokas, laikam bail, ka aizies prom.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #185 : 2015. gada 03. februāris, 11:05:35 »
Tā kā man bija apdrošināšana, aizgāju pie privātās čubinātājas, kurai bija privātie verķi. Kad sāku sajusties izmantota (apdrošināsanas karte tb :)), pārgāju uzskaitē pie DzN vecmātes. Neviena no man zināmajām grūtniecēm neiet uz USG vietējā poliklīnikā. Visas brauc un rakstās DzN, Strados utml.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #186 : 2015. gada 03. februāris, 11:08:21 »
Piafa, sakarīgāku doku atrast nemaz nav tik vienkārši - kā noskaidrosi, kurš sakarīgs, kamēr pati nepārbaudīsi, turklāt, ļoti sakarīgiem dokiem pacientu loks parasti pārpīldīts.

man personīgi  netaisns liekas tagadējā kārtība, ka valsts apmaksā grūtnieču aprūpi tikai ja dokam līgums ar valsti, bet ja esi maksājusi nodokļus, kādēļ liedz izvēlēties savu ārstu, tā vietā jāizvēlas  visādas dzīves nogurušas kikimoras.  2007/2008 es gāju pie privāta doka un man visu valsts atmaksāja.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #187 : 2015. gada 03. februāris, 11:11:05 »
Tā kā man bija apdrošināšana, aizgāju pie privātās čubinātājas, kurai bija privātie verķi. Kad sāku sajusties izmantota (apdrošināsanas karte tb :)), pārgāju uzskaitē pie DzN vecmātes. Neviena no man zināmajām grūtniecēm neiet uz USG vietējā poliklīnikā. Visas brauc un rakstās DzN, Strados utml.

par to jau ir tas stāsts, vietējais usg, tas ir tā vizītes laikā, paskatās uz mirkli, ka stur notiek, bet lielie usg, man pat privātasi sūtīja uz dz.n. Pateicoties Gaiļa USG atsēdināju dz.n. dakterīti, kas, mani neredzot usg,  sāka apšaubīt mana doka nosūtījumu uz ķeizaru.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #188 : 2015. gada 03. februāris, 11:14:24 »
nu... manu nosūtījumu uz operāciju (nav saistīts ar dzemdībām) apšaubīja apdrošināšanas pārstāve...:D "kāpēc jūs domājat, ka bez operācijas nevar"

bet tas jau no smieklīgo anekdošu sērijas...

Atslēdzies tex

« Atbilde #189 : 2015. gada 03. februāris, 13:21:13 »
Žurnālisti varēja uztaisīt eksperimentu ar slēptajām kamerām, lai jauna sieviete grūtniece aiziet uz sociālo dienestu, palūdz konsultāciju un palīdzību, uz kādām krīzes iestādēm, būtu interesanti paskatīties cik tad reāli viņai būtu gatavi palīdzēt. Formāli atkratītos.
Ir pašvaldības, kurās tiek apmaksāta jaunās māmiņas uzturēšanās Misijā pakāpieni grūtnieču patvēruma centra "Bēbīšu māja", lai viņa vispār apgūtu bērna kopšanas iemānas un saņemtu psiholoģisko palīdzību , bet tur  jābūt normālai bāriņtiesai, kura nevis uzreiz bērnu uz bērnunamu, bet vismaz nedaudz iedziļinās. 2013.gadā maksa bija 3 Ls par dienakti.
Aizliegtajam paņēmienam kāds var piespēlēt? Lai šie pafilmē, kā to grūtnieci apmoralizē un trenc pa riņķi...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #190 : 2015. gada 03. februāris, 13:23:27 »
izlasīju pavirši, bet nesaprotu, par ko cepiens. Jūs tas tā ļoti skar, šī tēma?

Atslēdzies tex

« Atbilde #191 : 2015. gada 03. februāris, 13:41:43 »
ES TO PAŠU TEICU, bet viņai nav nemaz mātes pase vēl iedota uz rokas, laikam bail, ka aizies prom.
Izskatās pēc situācijas, kur kādai neitrālai personai derētu aiziet līdzi. Un uzbrēktNepatīk, ja ar labu nedod ;)

Atslēdzies tex

« Atbilde #192 : 2015. gada 03. februāris, 13:59:00 »
Nebūtu labāk dzīvot sakārtotā sistēmā pirms "šī tēma" personīgi skar pašu vai bērnus?
Pofigistu, kam vienalga kādu nederīgu vai pat kaitīgu bsh no viņu nodokļiem apmaksā, kamēr, tur, kur būtu vajadzīga reāla palīdzība, tās nav :)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #193 : 2015. gada 03. februāris, 14:17:02 »

Es arii briinos. Manis peec taadus abortus vareeja aizliegt vispaar, kaut pirms 20 gadiem.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #194 : 2015. gada 03. februāris, 14:33:19 »
Un tieši tāpēc mūs tas satrauc, ka dažiem liekas - ak, uz mani tas neattiecas, kaut vai aizliedziet... Šodien obligātās konsultācijas, rīt abortu aizliegums, parīt jau pavēle līdz reproduktīvā vecuma beigām piedzemdēt vismaz 3 bērnus tautas ataudzei :)