Autors Tēma: par abortu -no satori  (Lasīts 31201 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: par abortu -no satori
« Atbilde #195 : 2015. gada 03. februāris, 14:36:49 »
ideāli, ja veicas ar trīnīšiem uzreiz :D

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #196 : 2015. gada 03. februāris, 14:58:33 »
Citāts
parīt jau pavēle līdz reproduktīvā vecuma beigām piedzemdēt vismaz 3 bērnus tautas ataudzei

Nemaz i nepārsteigtu. Starp citu, tepat forumā grāmatu tēmā fantastikas Top100 sarakstā ir Margarētas Atvudas Handmaid's tale, kurā aprakstītajā sistēmā sievietes pamatvērtība ir reproduktīvā funkcija. No fantāzijas līdz realitātei brīžam viens solis.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #197 : 2015. gada 03. februāris, 15:08:48 »
Un tieši tāpēc mūs tas satrauc, ka dažiem liekas - ak, uz mani tas neattiecas, kaut vai aizliedziet... Šodien obligātās konsultācijas, rīt abortu aizliegums, parīt jau pavēle līdz reproduktīvā vecuma beigām piedzemdēt vismaz 3 bērnus tautas ataudzei :)

tak dažus gadus atpakaļ  pavīdēja doma ieviest bezbērnu nodokli, kāds bija PSRS laikos. Padomju Savienībā ar 6 procentu nodokli aplika bezbērnu vīriešus vecumā no 20 līdz 50 gadiem un precētas bezbērnu sievietes vecumā no 20 līdz 45 gadiem.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #198 : 2015. gada 03. februāris, 15:17:23 »
Un tieši tāpēc mūs tas satrauc, ka dažiem liekas - ak, uz mani tas neattiecas, kaut vai aizliedziet... Šodien obligātās konsultācijas, rīt abortu aizliegums, parīt jau pavēle līdz reproduktīvā vecuma beigām piedzemdēt vismaz 3 bērnus tautas ataudzei :)

tak dažus gadus atpakaļ  pavīdēja doma ieviest bezbērnu nodokli, kāds bija PSRS laikos. Padomju Savienībā ar 6 procentu nodokli aplika bezbērnu vīriešus vecumā no 20 līdz 50 gadiem un precētas bezbērnu sievietes vecumā no 20 līdz 45 gadiem.

Mhm un, ko darīt tiem, kam nesanāk? Bez medicīniski nopietnām indikācijām- nesanāk un viss! Divus tādus pārus zinu... sāpīgi
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #199 : 2015. gada 03. februāris, 15:18:51 »
Mhm un, ko darīt tiem, kam nesanāk? Bez medicīniski nopietnām indikācijām- nesanāk un viss! Divus tādus pārus zinu... sāpīgi

tāpēc jau arī atteicās no tādas domas, jo tas % kam nesanāk noteikti ir diezgan liels

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #200 : 2015. gada 03. februāris, 15:20:58 »
Zinu pāri, kur abiem nesanāca, kaut arī medīciniski viss bija ok. Nomainīja partnerus abi divi. Katram tagad laikam pa 2 bērniem un viens vēl procesā.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #201 : 2015. gada 03. februāris, 15:22:47 »
Zinu pāri, kur abiem nesanāca, kaut arī medīciniski viss bija ok. Nomainīja partnerus abi divi. Katram tagad laikam pa 2 bērniem un viens vēl procesā.

esot tāda lieta kā bioloģiska nesaderība

Atslēdzies tex

« Atbilde #202 : 2015. gada 03. februāris, 17:06:55 »
Forši! Pie šādiem principiem, lai tie, kam nesanāk vēl iet uz VID ar izziņām ,kādas med indikācijas un kāpēc nesanāk. Ak, jā ar atskaiti, cik reizes katru mēnesi un tieši kādos veidos mēģinājuši!
Ironija, bet gan jau parādniektipi i to labprāt ieviestu. Tapec labak atsist pie pirmo murgu uzpeldēšanas.
Aber ar precētajām bezbērnu dāmām gan mūsdienās būs grūti. Apliks ar nodokļiem - izšķirsies. Vai a-priori neprecēsies, kamēr nav stāvoklī :D diez vai tas ko uzlabotu.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 03. februāris, 17:16:02 no pitons »

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #203 : 2015. gada 03. februāris, 17:30:04 »
Vnk nepareizi nokomuniceets (kaa vnm)... nevis papildus nodokli bezbeernu, bet atlaides tiem, kam beerni jau ir... un daudz mazaaka pretestiiba, jo neviens it kaa netiek "sodiits"...
Pie kam taas atlaides, lai cik simboliskas, jau ir...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #204 : 2015. gada 03. februāris, 17:30:31 »
Kaa vai tad tagad vairs nav? Nu ne jau zem nosaukums - bezbeernu nodoklis. Bet ar nodokli neapliekamais minimums bija atshkjiriigs. To es konstateeju, kad vienreiz ar koleegji saliidzinaajaam algas lapinjas, man tad beernu nebija, es biju shokaa, ka mums tas skaitlis atshkjiras, preciizi neatceros, bet bija apmeeram taa - man 25, vinjai 45.
Arii te, kur es dziivoju, taapat nodoklji atshkjiras, single vai married couple nodoklis, ar vai bez beerniem, nezinu, vai beernu skaits arii ietekmee, bet, ja gjimenee ir beerns ar invaliditaati, tad vispaar ir lieli nodoklju atvieglojumi. Beigu beigaas taa alga katram sanaak savaadaaka, atkariibaa no gjimenes statusa un beerniem.   

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #205 : 2015. gada 03. februāris, 17:33:45 »
Tas skaitās kā atvieglojums par apgādībā esošu personu. Un šī persona var būt gan bērns, gan vecāks, gan nestrādājošs laulātais.

Atslēdzies tex

« Atbilde #206 : 2015. gada 03. februāris, 17:49:26 »
Tas skaitās kā atvieglojums par apgādībā esošu personu. Un šī persona var būt gan bērns, gan vecāks, gan nestrādājošs laulātais.
Paga, paga... Vai tas var būt arī nestrādājošs/i vecāks/i, kam formāli ir pensija, bet smieklīga?

Atslēdzies tex

« Atbilde #207 : 2015. gada 03. februāris, 17:51:54 »
Un jā, arī šī "atlaide" tiks pieminēta ;)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #208 : 2015. gada 03. februāris, 18:03:14 »
Pagriez, kaa gribi vai sauc, kaa gribi, bet fakts paliek fakts - cilveeki bez beerniem maksaa vairaak. Vinjiem nav nekaadas atlaides, kaa arii vinji nepateeree valsts naudu dazhaados beernu pabalstos utt, taapeec mani besii, ka cilveekiem bez beerniem paarmet -ka mani beerni tev pensiju maksaas. It kaa vinji pashi jau nebuutu nodokljos visu ko samaksaajushi.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #209 : 2015. gada 03. februāris, 18:06:49 »
Paga, paga... Vai tas var būt arī nestrādājošs/i vecāks/i, kam formāli ir pensija, bet smieklīga?
Likuma "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" 13.pantā (Atvieglojumi maksātājam) paredzēti šādi atvieglojumi:
a) par nepilngadīgu bērnu,
b) par bērnu, kamēr viņš turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai,
c) par nestrādājošu laulāto,
d) par nestrādājošiem vecākiem un vecvecākiem,
e) par mazbērnu vai audzināšanā paņemtu bērnu, ja no viņa vecākiem nav iespējams piedzīt uzturnaudu (alimentus), arī tikmēr, kamēr viņš turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai,
f) par nepilngadīgu brāli un māsu, kā arī par brāli un māsu, kamēr brālis un māsa turpina vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iegūšanu, bet ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai, ja viņiem nav darbaspējīgu vecāku,
g) par apgādībā esošu personu apgādājamiem,
h) par personu, kuras labā pēc tiesas sprieduma no maksātāja tiek piedzīta uzturnauda (alimenti),
i) par maksātāju aizbildnībā vai aizgādnībā esošu personu.
Par tiesībām uz nodokļa atvieglojumiem konkrētajā situācijā varat noskaidrot Valsts ieņēmumu dienestā jebkurā klientu apkalpošanas centrā. VID informatīvais tālrunis 6712000.

Vēl ir variants nevis VSAA vai VID zvanīt, bet Soc.dienestam. viņiem šīs lietas varētu būt skaidrākas.
http://likumi.lv/doc.php?id=56880#p13 te gan minēts, ka nedrīkst saņemt pensiju, bet labāk noskaidro vai nav tā, ka, ja pensija ir zem iztikas minimuma vai kā tur, tad var arī paņemt.