Autors Tēma: kā lai to nosauc?  (Lasīts 9202 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies diddly

kā lai to nosauc?
« : 2015. gada 02. februāris, 11:36:08 »
 mums esot valstikums? formāls veidojums,himna,saeima...bla blā,bet kas ir patiesībā?

kā vergi-no algas līdz algai rukājam,lai samaksātu kredītus,līzingus,%-kuri aiziet ārvalstu bankām...
 mazie,jaunie uzņēmēji,zemnieki-ražo,pūlas-lai atdotu aizņemto naudu-ārvalstu bankām...

Jebkura no tām,kā līgumos ierakstīts-var jebkurā brīdī paprasīt atpakaļ visu aizdoto summu,var savākt NĪ,autiņu,galu galā arī mazo biznesu,saimniecību,visu.
 Ja ir kkur puslīdz pelnīšana-tad daļa vai pat viss kapitals pieder ārzemniekiem,tātad rukājiet ne jau savai valstij,vai sev...

Kas ir bīstamāk-uztraukties par kaimiņu lāča žvadzēšanu,vai ikdienā dzīvot labprātīgu verga dzīvi,jo cik tad paliek mums pašiem?

Skandināvi glīti jau mūš ir okupējuši,iekarojuši,un mēs esam pat varbū laimīgi-rietumnieciska dzīve,beidzot.  Ja nu kādam vajadzētu uztraukties par draudiem,tad tie ir viņi,jo apdraudēta jau īstenībā būs banku labklājība,mantiskais nodrošinājums,ja nu šauj ar lielajām lodēm....

Karoče-man te bik panesās doma,ka nekas nav darīts,vai apzināti ir nedarīts,lai uzņēmējs,hipotēkotājs vai cits būtu parādā šejienei,un atmaksājot %,vairotu labumu šejienei. Tas nav valstiskums. Kas tas ir?

Atslēdzies Murmulāde

Re: kā lai to nosauc?
« Atbilde #1 : 2015. gada 02. februāris, 11:47:00 »
Vai tad valsts liek ņemt kredītus, kas pārsniedz personas maksātspēju ? Cik zinu vietējās bankas  ir aizgājušas par skuju taku  ( BB, Parex, nu gandrīz vietējā Krājbanka(ar snorbanku)  nu cik tās bija vietējās, bet labi, pieņemsim, ka bija) , jautājums kāpēc ? Manas subjektīvās domas, jo vietējiem darboņiem patīk ātra nauda, ātri saraust un pazust ārzonās. Banku bizness jau pa lielam ir lēns, garlaicīgs riskants, vajadzīgi lieli kapitālieguldījumi, cītīgs darbs, pārdomāta ieguldījumu politika, riskanti,  un tu jau tā nevari pa lielam ņemt un atvērt banku kā mazkapitāla SIA.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies diddly

« Atbilde #2 : 2015. gada 02. februāris, 11:55:10 »
  par NĪ-saknes sakas prihvatizācijā,aiz ko arī NĪ burbulēja. Ir valstis,kur joprojām ir dzīvojamais sektors valsts īpašumā.
pabraukā pa Rīgu-cik daudz ražotņu,cik lielveikalu? Pa Dievidu tiltu braucot-bij.Latvijas porcelāna fabrika sastumta drupu kaudzē,un tā ar visu...Rīgā vēl 90.g.sākumā bija padsmit tekstilfabrikas...kā sāka visu prihvatizēt-labi,ja kkur vēl ofisu centri,vairumā vien būvgružu kaudzes... tirgus ekonomika,kurai nebijām gatavi,ne tikai iepirkties forsi,bet vispirms kko saražot,notirgot un tikai tad iepirkties.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2015. gada 02. februāris, 11:57:27 »
jā es labāk esmu "glīši okupēta" ar visiem saviem kredītiem, nekā neglīši klausos krievu tanku žvadzēšanu.

diddly tu kā tāda naiva skolniece - nu kur tad te uzrastos tās mūsu pašu kredītspējošās bankas, tuksā vietā... miljardi fiksi rodās tikai no narkotikām un ieroiču tirdzniecības...

un kur tad nu ir tā sapņu zeme, kurā nav iespējams zaudēt darbu un kur visi kā viens svilpodami un neuztraukdamies kredītus maksā... kredīts ir slogs vienmēr.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #4 : 2015. gada 02. februāris, 11:58:27 »
ja pirmā atjaunotā kabineta priekšsēdis Ostapa Bendera stilā,ko tad no pēctečiem gaidīt? tā arī tās vietējās bankas,diemžēl...

tas viss kkā atgādina no bērnunama pēc 18 gadu sasniegšanas palaistu dzīvē cilvēku-apjucis,negatavs dzīvei brīvībā,patstāvīgi...uzraujas uz pirmā kārdinājuma un ieberžas līdz ausīm..

Atslēdzies Betons

« Atbilde #5 : 2015. gada 02. februāris, 12:28:06 »
Tikai 1 jautājums diddly - ja visi visu dara nepareizi - kāpēc nestājies partijā un neiesaisties politikā? Kurš gan cits vislabāk visu sakārtos, ja ne tu?

Atslēdzies diddly

« Atbilde #6 : 2015. gada 02. februāris, 12:42:20 »
gluži partijā vēl neesmu,nevienu tādu neatbalstu,bet kas zin....bariņu domubiedru savstarpējam atbalstam ikdienas darbos jau sapulcēju,tas nav maz.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #7 : 2015. gada 02. februāris, 12:43:14 »
Tikai 1 jautājums diddly - ja visi visu dara nepareizi - kāpēc nestājies partijā un neiesaisties politikā? Kurš gan cits vislabāk visu sakārtos, ja ne tu?

Partijās stājas "dažādāki", bet pēc tam kļūst "vienādāki" :D Krieviem bija teiciens par to dzīvi ar vilkiem. Būtu iespēja zagtu un šmauktos visi, vai gandrīz visi. Sauciet to par postsociālo mantojumu vai par ģenētisko kodu. Ne velti Mozus 40 gadus savējiem pa tuksnesi lika klīst, lai nomainās domāšana.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies diddly

« Atbilde #8 : 2015. gada 02. februāris, 12:46:09 »
Emīlij,kad nav citu variantu tik pie mitekļa,tad ko? vai nu kredīts,vai iet lūgt vietu sociālajā mājā...vai trešais dzīvot saimnieka mājā. Man bija 3.,kuru beigās nevarēju pavilkt(jo apetīte audzēja īres maksu),nācās uz 1. :(

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 02. februāris, 12:49:55 »
ai nu visi satrakuši uz privātajiem mitekļiem.. Nebūtu sākts čibināt dāču par ziemas mitekli, varētu mierīgi apgalvot, ka visu mūžu esmu dzīvojusi īrētās vietās.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #10 : 2015. gada 02. februāris, 12:55:16 »
diddly,Tavs jautājums ir būtībā pareizs,tikai ne tā noformēts.Un atbilde ir skatāma ,lasāma citu valstu pieredzē...pirms 50 ++ gadiem.Vari būt droša,arī ''vecās'' valstis uzreiz netika''saulītē'',bet mēs jau viņu ceļus,izdzīvošanu,problēmas nezinām un neizjutām.Tagad būtu nekorekti salīdzināt mūs-iesācējus ar kaut kādiem vergiem un nelaimes čupām.Labklājība nav sasniedzama pārdesmit gados,tas it ļoti ilgstošs un līkumains ceļs it visās valstīs.Šobrīd  tas attīstības ceļš ejams mums un nav ko gausties,ka tas tā ir.Bez šī juku-izmantošanas-alkatības-brīvības-nesaimnieciskuma-korumpētības-lobēšanas perioda nebūs arī labklājības perioda.Esi priecīga,ka līdz šim mēs neesam tie,kas izdzīvo kara periodu!
Vēl pēc 50-70 gadiem,ja Dievs dos Latvijai pastāvēt-būs pavisam citādi un jaunattīstības valstis tāpat neticēs,ka šeit ir bijis šis pubert'tātes un augšanas periods.
Apmēram tā es domāju.

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #11 : 2015. gada 02. februāris, 12:57:05 »
Nafig ir jāņem kredīti un līzingi??
Gribat dzīvot pāri savām spējām un iespējām??
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 02. februāris, 13:38:22 no pitons »

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2015. gada 02. februāris, 14:52:00 »
Retais gadījums, kad jāpiekrīt Labvēlim.

Kas liedz starp izvēlēm "lēnāk, vienkāršāk un ne tik kruti un skaisti, pieciešot dažu neērtību, toties bez kredīta" un "ar kredītu uz 30 gadiem, krietni pārmaksājot, toties pa kruto ar visām ērtībām" izvēlēties pirmo?

Vēlme lēkt augstāk par savu pakaļu, jo "tu esi tā vērta"?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies imho

« Atbilde #13 : 2015. gada 02. februāris, 15:13:35 »
ak gribas  pie krieva, kur banka skaitaas iekshzemes un hipoteeka gandriiz 15% gadaa? 

Atslēdzies Es456

« Atbilde #14 : 2015. gada 02. februāris, 16:17:38 »
Es ar tai bariņā, kas neatceras, kad ar varu lika kredītus ņemt.
Runājot par pazudušām rūpnīcām, parasti aizmirst vienu lietu, lai ražotu un pastāvētu vajadzīgs noieta tirgus. Kur ir tā sapņu zeme, kur mūsu ražojumus gaida ar izplestām rokām?