Autors Tēma: kā lai to nosauc?  (Lasīts 9190 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Murmulāde

Re: kā lai to nosauc?
« Atbilde #30 : 2015. gada 02. februāris, 17:08:41 »
mums tā bija padomija nozombējusi, cik latvijas ražojumi kruti, moderni, pieprqasīti visā pasaulē, ka pašiem arī tā sāka likties
Rakstainie ogres džemperi -ha!

varmācīgi tika pārtraukta normālā attīstība, iedējās milzu monstri, kas derēja psrs plašumiem, nevis mazai valstiņai, un kas ražoja preces, kas derēja tikai psrs lohiem
Nu un tad, ka tev joprojām straumes dzirnaviņas darbojas? Dzirnaviņas maina, kad apnīk krāsa vai dizains, nevis tad, kad saplīst tā, ka nu vairs nevar salabot, kā iepriekšējās 3 reizes

Tagad der vai nu lēti vai ļoti advancēti -dzintara diegi, optiskie kabeļi un taml. brīnumi

toties vienu laiku Ogre ražojam džemperus Boss firmai :) Ikea bērnu gultas arī ražo LV
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies tex

« Atbilde #31 : 2015. gada 02. februāris, 17:09:06 »
priekš kam vispār kaut ko ražot?? nofilmē kaķi ar salauztu žokli, ieliec jūtūbā - un miljonārs :D
http://www.delfi.lv/izklaide/dabas-brinumi/zveru-dzive/ka-ar-vienu-nigru-kaki-nopelnit-100-miljonus.d?id=45318486
oi, kolēģei vīrs bija iegriezies jaunajā Gaismas pilī, un tur tāda datora zāle, cilvēku nav daudz, viena dāmīte sēž un paslepus pasturbē un filmē to ar savu kameru un publicē youtube. vot tev gaismas pils. Gan jau , ka investori šo nolīguši, lai atpelna :D
nē, tā būs bijusi pašdarbniece, kas strādā sev. Ja investori būtu nolīguši, tad visa zāle būtu pilna un kāds fīrers pieskatītu, lai dāmas neslaistās :D

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #32 : 2015. gada 02. februāris, 17:09:54 »
:D varbūt :) bet skats esot bijis labs

daddy

• Viesi
« Atbilde #33 : 2015. gada 02. februāris, 17:16:20 »
fuj :( piesmējāt gaismas pili...
a es ziņas skatos par prezidentūru un man patīk kā gaismas pils izskatās :)

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #34 : 2015. gada 02. februāris, 17:22:59 »
fuj :( piesmējāt gaismas pili...
a es ziņas skatos par prezidentūru un man patīk kā gaismas pils izskatās :)

Tagad tev tā patiks VĒL labāk :D

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #35 : 2015. gada 02. februāris, 17:31:40 »
Tie latvieši kas gadsimtiem bija strādīgā tauta ir izmiruši, un palikuši tikai slaisti.
Kamēr Jūs nesāksiet strādāt un ražot naudu nekas te labāks nebūs. Darbs ofisos un citi mākoņstumšanas darbi neko neražo tikai patērē.

daddy

• Viesi
« Atbilde #36 : 2015. gada 02. februāris, 18:09:06 »
nauda ražojas arī tad, ja naudas koku nepurina... :)

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #37 : 2015. gada 02. februāris, 18:29:07 »
Hī hī un uguntiņu gaisā blīkšķināšana gan ražo :D Dūmus un skaņu :D To pašu ražo arī izpūtējs :D
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #38 : 2015. gada 02. februāris, 20:13:58 »
Hī hī un uguntiņu gaisā blīkšķināšana gan ražo :D Dūmus un skaņu :D To pašu ražo arī izpūtējs :D
Tu tāpat kā daudzas citas esi neinformēta :D Man ir arī ražošana :P

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #39 : 2015. gada 02. februāris, 20:18:35 »
Mēs esam interesanti tik ilgi, kamēr esam lēti.

Nuja, neko dārgu jau neviens uz pasaules nepērk :o
Latviešiem ir labas idejas, laba gaume. Kāpēc nedarīt tā, kā dara citas attīstītās valstis- nemēģināt visu saražot pie vectētiņa šķūnītī, bet meklēt ražotāju, kur izvietot pasūtījumus? Ir tikai loģiski, ka ražošana virzās uz turieni, kur izmaksas zemākas. Nē, davai, būsim oriģināli un iesim pret trendu...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #40 : 2015. gada 02. februāris, 20:18:54 »
Par to "razhoshanu" es biezhi iedomaaju, kad citaa valstii sanaak mazai bekjerejai vai krodzinjam garaam iet... tak jau saimnieki nav ljimonaari visdriizaak... ...vet muusu apzinjaa seezh, ka "uznjeemeejam" yzreiz jaaspeej jaunaakais bmw nopirkt un maaju kaapu zonaa uzcelt... ...juku laiku ietekne vb, kad ar minimaalu piepuuli dazhi sarausa milzu naudas...

...a straadaat un paleenaam pelniit veel neesam iemaaciijushies... (darbs ofisaa neir straadaat)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #41 : 2015. gada 02. februāris, 20:26:03 »
Par tiem krodziņiem... visticamāk, ka saimnieki paši arī tur šiverē, kad netiek galā, tad tikai paņem kādu palīgu.

ēvele

• Viesi
« Atbilde #42 : 2015. gada 02. februāris, 22:53:39 »
Kredītu nav un nekad nav bijis. Tāpēc laikam esmu neatkarīga...jeb varbūt nabadzīga??

Atslēdzies Es456

« Atbilde #43 : 2015. gada 02. februāris, 22:57:14 »
Mēs esam interesanti tik ilgi, kamēr esam lēti.

Nuja, neko dārgu jau neviens uz pasaules nepērk :o
Latviešiem ir labas idejas, laba gaume. Kāpēc nedarīt tā, kā dara citas attīstītās valstis- nemēģināt visu saražot pie vectētiņa šķūnītī, bet meklēt ražotāju, kur izvietot pasūtījumus? Ir tikai loģiski, ka ražošana virzās uz turieni, kur izmaksas zemākas. Nē, davai, būsim oriģināli un iesim pret trendu...

Vispār jau es nedaudz savādāk domāju. Mana pieredze ražošanā - rūpnīca, kurā nodarbināti pāri simtam strādnieku. Ar to es saprotu cilvēkus, kas stāv pie darbgalda un savām rociņām, ko ražo. Un tas nenozīmē, ka zāģē ar fuksīti un klapē ar āmurīti. Rezultāts ar patiesi lielu pievienoto vērtību. Un tādā gadījumā - pašizmaksa izsaka daudz.
Par ražotāja meklēšanu - ja vajag 100 vienības tad tas būs kaimiņu vectētiņa šķūnis, ja 100000 vienības - ražotāji rindā stāvēs, bet kur likt gala produktu :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #44 : 2015. gada 03. februāris, 00:22:13 »
Citā valstī tās mazās beķerejas īpašnieks var samaksāt zināmus un pa pusgadam nemainošos nodokļus un dzīvot. Viņam VID u.c. naudassūcēji nepiepišas par nepareizā leņķī piekārtu lapiņu pie durvīm un par to nenoplēš sodanaudu mēnešalgas apmērā. Ja visu būsi sakārtojis, tad nomainīs likumu un sāc no gala (skat. eiropas "normas" kažokzvēru turēšanai, kad krietni plašāks, bet par 2 cm zemāks būris "nav pieļaujams" - visu pārtaisīt uz sava rēķina). Kad mums VID būs nevis represiju iestāde, bet palīgs, tad arī te būs mazās beķerejas. Patlaban birokrātija un vajadzīgo pārbaužu,  atļauju, licenču un sertifikātu jūra ir tik baisa, ka izstrēbt to var, nelegāli raujot melno naudu, lai var izdzīvot, riskējot ar pēdējo kreklu. Kam ir tādas iekšas?
Es visu atceros, Ričard...