Autors Tēma: Zāļu lietošana bērniem  (Lasīts 1026 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

viesmiiliigs

• Viesi
Zāļu lietošana bērniem
« : 2015. gada 03. februāris, 08:50:18 »
Uzskrēja man virsū raksts (jāsaka, ka man apkārt ir ļoti daudz zaļo un dabīgo lietu piekritēji :)) par to, ko ķīmiskās zāles vienkāršu saslimšanu gadījumā var nodarīt bērniem. Tā kā raksts kopumā sasaucas arī ar manu pārliecību, tad domāju, ka katram ir derīgi sev atgādināt par alternatīvām. http://www.curantur.lv/berni/kapec-slimot-ir-veseligi/

Citāts
Jo katrā slimošanas reizē bērna organismam tiek iedota sveša informācija no ārpuses – tu pats netiksi galā, jo esi vājš. Tev „palīgā” nāks ķīmiski preparāti. Imūnsistēmai nemaz netiek dota iespēja sasparoties, tā tiek iedzīta stūrī, un žēli noskatās, kas notiek ar slimo mazuli. Un kamēr tā netiek pie darba, tikām tā ar katru reizi paliek vājāka un vājāka. Un mazais slimos arvien vairāk, un grims aizvien tālāk zāļu un diagnožu purvā.
Un runa jau nav tikai par bērniem. Skatos kā apkārt arī citi ēd zāles kaudzēm, kaut gan ļaušanās slimošanai ir patīkama un jauka nodarbe, kas ļauj ne tikai organismam pašam izcīnīties, bet arī atpūsties no ikdienas stresiem, skriešanām. Organisms jau nav muļķis - kad ir par daudz, tad ir un viņš pats paņem sev brīvu, lai atbrīvotos no nevajadzīgi uzkrātā.

Anete Goba

• Viesi
Re: Zāļu lietošana bērniem
« Atbilde #1 : 2015. gada 03. februāris, 09:18:26 »
Es ar par to pashu. Briinos par cilveekiem, kas pie katras saauksteeshanaas skrien uz aptieku. Un tik slimo biezhaak un ilgaak. Beernus tuntuljo, ka tik kaada veesminja neskar.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2015. gada 03. februāris, 10:05:36 »
Principā jau daudz kam var piekrist un piekrītu, nebūt neaicinu pīčkāt ar tabletēm ne sevi, ne bērnu.

Bet neesmu manījusi, ka ikgadēja daudzkārtēja slimošana ar elpceļu vīrusiem kaut kādā mērā radītu pret tiem imunitāti.
Otrkārt - tā sliktā vecāku attieksme un organisma piesārņojums tā krasi parādās toč rudenī līdz ar slapjo un auksto laiku un kaut kā nav manāma vasarā, lai gan tieši vasarās vecāki ir nervozi, jo bērnus nav kur grūst, kamēr b/d un skola nestrādā... :D

Mans siks, kas 4 gadus praktiski nav slimojis, (ja kādu vīrusu noķēra, tad tas pāris dienās ar gandrīz nemanāmām iesnelēm beidzās) pēkšņi "piesārņojās" līdz kritiskajai masai pirmajā nedēļā bērnudārzā. :D  Kur pavadīja 4 stundas dienā, gāja ar prieku, tur viņam patika, plus māte laimīga, ka beidzot brīvs brīdis mājas darbiem, visiem apkārt pozitīva attieksme... Bet šis ņem un piesārņojas. :D 
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2015. gada 03. februāris, 10:13:41 »
Laba ideja, aber tik tendenciozi un haotiski pasniegta...

Atslēdzies Pifs

« Atbilde #4 : 2015. gada 03. februāris, 19:20:44 »
Visu ar mēru! Ir pieredze, ka "zaļi" domājošs cilvēks ar "tējiņām" gribēja bērnam izārstēt slimību, kurai līdz tikai spēcīgas antibiotikas. šādu "tējiņu" rezultāts - nācās smagi cīnīties par bērna dzīvību, zaudētas nieres (ir transpalntētas mākslīgās) u.c. smagas komplikācijas.
Tā kā visu ar mēru.
Manuprāt, mūsdienu piesārņotajā pasaulē pat "tējiņas' ir piesārņotas.