Autors Tēma: kumins + skābēti kāposti  (Lasīts 2813 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

kumins + skābēti kāposti
« : 2015. gada 03. februāris, 14:54:28 »
Nekad neesmu izmantojusi kuminu, nezinu, kā tās sēkliņas garšo. Pēc šepat izlasītā - ķimeņu paveids.
Izbeidzās Latvijas ķimeņu paciņa, bet šodien ieplānots ieskābēt kāpostus. Vai šitās kumiņas, kumīni, kumins derēs pie skābētiem kāpostiem? Vai tomēr nelikt? Jo, ja nebūs TĀ (latviešu pierastā) garša, neviens man tādus kāpostus neēdīs. Bet ķimeni dikti gribās klāt.....

Atslēdzies Zazū

Re: kumins + skābēti kāposti
« Atbilde #1 : 2015. gada 03. februāris, 14:58:19 »
TĀ garša noteikti nebūs, būs cita, neslikta, bet cita.
Nāču - iedošu ķimenītes :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #2 : 2015. gada 03. februāris, 14:59:05 »
kāposti jau tik ātri nebojājas , atliec uz kādām dienām , sarīvē uz rīves mazu porcijiņu , un pamēģini , pēc 3-4 dienām noņem provi , ja nav ne vainas , tad skābē lielo porciju ! :)

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #3 : 2015. gada 03. februāris, 14:59:36 »
ĀĀĀĀĀ! Kumins NAV ķimeņu paveids! Atceros to vienu diskusiju SAPā, kur smilga kā ieplīsusi plate atkārtoja, ka kumins tās pašas ķimenes vien ir, jo līdzīgs - nu, tad jau nav atšķirības starp plūmi un ābolu, abi apaļi un ar kātiņu..

Nekādā gadījumā neliec kuminu pie skābētiem kāpostiem ķimeņu vietā! Saberz pāris sēkliņas un pasmaržo - uzreiz sapratīsi, kāpēc. Var jau būt, ka ir kumina cienītāji, kas šādu kombināciju ir mēģinājuši un rezultāts garšojis, bet tā pilnīgi noteikti nebūs pierastā skābētu kāpostu garša. Ja nav ķimeņu pa rokai, tad labāk skābē vispār bez nekā.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #4 : 2015. gada 03. februāris, 15:01:50 »
Jāpiebilst, ka man principā nav iebildumu pret kuminu kā tādu, diezgan bieži izmantoju, bet nu ne skābētos kāpostos. Viena no ĻOTI retajām reizēm, kad esmu metusi ārā ēdienu, ir gadījums ar salātos pārdozētu kuminu :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 03. februāris, 15:05:45 »
cerams, ka Nomade izlasīja. Mana pirmā reakcija arī bija ĀAAAAAAAAA nekad, nemūžam!

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #6 : 2015. gada 03. februāris, 15:23:18 »
Nomade laikam ārzemēs, neiedomājos, ka tāpēc ķimeņu vietā domā par kuminu :) Ja ķimeņu nav parastos vietējos veikalos, tad droši vien kāds krievu vai ebreju veikaliņš jāmeklē, tur lielākas iespējas atrast.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 03. februāris, 15:27:28 »
Un kāpostus, ja kas, mierīgi var ieskābēt arī bez ķimenēm :) nekad nepērku ķimeņotos :)

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #8 : 2015. gada 03. februāris, 15:36:10 »
Paldies par reaktīvām atbildēm  :big_hug: Kāposti top skābēti, bet bez ķimenēm, diemžēl, un par laimi BEZ kumina  :)
Ķimeni gan jau varētu atrast kādos bio veikalos, lielveikalos gan nav. Toties kumins ir, tāpēc par to jautāju. Nezinu, kāpēc, bet atmiņā definīcija (varbūt tiešām no sapa) - nu tā pati ķimene, tikai turku. Nopirkšu ar šo un izostīšu. Bet vienalga, vēlreiz liels paldies par manu kāpostu saglābšanu.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #9 : 2015. gada 03. februāris, 15:39:39 »
he he es visu laiku domāju, ka kumins ir ķimenes.  :blushing:
taisīju brīvdienās šo recepti -> http://www.delfi.lv/receptes/cepeskrasni-cepti-burkani-ar-kuminu.d?id=45510904

tā kā man ķimenes riebj principā, domāju neaizraušos, pielikšu tuč tuč.
uz bundžas taisni bij rakstīts KUMINS ... un bija OK tie burkāni, pat ļoti OK.

ja grib kāds taisīt, tad 220 (augša, apakša + ventilātors) ir baigi par daudz. ar temperatūru vajag paeksperimentēt
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #10 : 2015. gada 03. februāris, 15:41:28 »
Nav par ko :) Putra ar nosaukumiem ir gana liela (kuminu gan latviski sauc par Indijas ķimeni, ne turku, savukārt, ķimenes mēdzot dēvēt par "Persijas kuminu", tā vismaz Wiki stāsta), tā ka vajag iepazīties ar kuminu personīgi, lai saprastu, kur viņu pielietot :) Vislabāk iet kopā ar jēra gaļu, visādiem pākšaugu (sevišķi turku zirņu) sautējumiem. Vislabāk kuminu vispirms saberztu apcept uz karstas pannas, lai garša atveras, un tad pievienot pārējās ēdiena sastāvdaļas.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2015. gada 03. februāris, 15:43:06 »
"nu tā pati ķimene, tikai turku." - tur ir divas kļūdas :
1) nav TĀ PATI ķimene
2) nevis turku, bet romiešu :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #12 : 2015. gada 03. februāris, 15:44:17 »
Antuanet - tu saki - indijas ķimene. Es atkal biju dzirdējusi, ka sauc par romiešu ķimeni.
Interesanta putra :)

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #13 : 2015. gada 03. februāris, 15:46:09 »
Hm@ taisnība, es pati sajaucos - romiešu :) Bet man šķiet, ka esmu kaut kur redzējusi arī, ka lieto "Indijas ķimene".  Katrā ziņā abi augi ir radniecīgi dzimtas līmenī (čemurzieži, apmēram tāpat kā burkāns ar gārsu), bet ģints katram ir sava.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #14 : 2015. gada 03. februāris, 16:05:16 »
Un kāpostus, ja kas, mierīgi var ieskābēt arī bez ķimenēm :) nekad nepērku ķimeņotos :)
Var, protams, bet mums ķimene garšo! Ne tikai kāpostos, arī kā tēja, piemēram.