Autors Tēma: Burkānu kūka. No Džeimija Olivera.  (Lasīts 4008 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Burkānu kūka. No Džeimija Olivera.
« : 2015. gada 03. februāris, 19:11:27 »
Riktīgi smaga, jaudīga, garšvielota ziemas kūka. Ļoti aromātiska. Daudz sastāvdaļu, padārgi. Bet pirms taisu adaptēto, vienkāršoto versiju - šoreiz pilnā versija. Cep ietaukotā veidnē 180 grādos .Saputo sviestu ar cukuru, tad pēc kārtas pievieno visu pēc saraksta.

250 g mīksts sviests
250 g brūnais cukurs
5 olas atsevišķi dzeltenums un baltums. Saputotus baltumus ar sāli pievieno pēdējos.
170 g miltu + 1 tējkarote cepampulvera
100 g samaltas/ sadrupinātas mandeles
100 g samalti/sadrupināti valrieksti
250 g rupji sarīvēti burkāni

1 apelsīna sula un miza
1 tējkarote kanēļa
1 sķipsna - maltas krustnagliņas,muskatrieksts, ingvers, sāls - pa šķipsnai no katra.

100 g Mascarpone
200 g krējumsiers
85 g baltais cukurs
2 laimu miza un sula - tas viss krēmam.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Zazū

Re: Burkānu kūka. No Džeimija Olivera.
« Atbilde #1 : 2015. gada 03. februāris, 19:21:36 »
Šis ir jauki - varētu izmēģināt. Un rādās, ka nekādi pakaļdarinājumi nebūtu tik jauki :)
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2015. gada 03. februāris, 19:25:40 »
Laba gan! Nokaunos -es tik veikala keksus...
Kā tu adaptē? Neredzu speciālu  vajadzību  pēc mascarpones, var jau visu ar krējumsieru. Ja mājās nav, varētu arī bez brūnā cukura, bet cepšanai tomēr labs

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #3 : 2015. gada 03. februāris, 19:27:13 »
Vai samaltas/sadrupinātas mandeles - der arī mandeļu milti?
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2015. gada 03. februāris, 19:42:02 »
Neesmu vēl izdomājusi, ko varētu bez sāpēm  atmest, lai nezaudētu aromāta "buķeti". Mandeles droši vien. Ingveru un muskatriekstu pa kārtai. Varbūt bez apelsīna var iztikt. Gala beigās var iztikt bez glazūras - tāpat jau ļoti bagāts keksis. Man gan tas skābais svaigums patīk.

Bildē man ir 1/2 daļa no visiem daudzumiem. Oriģināli tai kūkai jābūt biezākai.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2015. gada 03. februāris, 19:44:32 »
Domāju, ka mandeļu milti varētu labi derēt - taisni saturētu kopā visu to drupeno smago masu!  Īsto miltu jau tur pamaz. Par cukuriem varbūt Antuanete zinās teikt, kāda tur starpība, bet domāju var iztikt bez brūnā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2015. gada 03. februāris, 20:25:28 »
brūnais ir aromātisks un labi kūst

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 03. februāris, 20:28:43 »
Te ir mans burkānkūkas variants (biskvīts)
100g valrieksti, 400g burkāni, 260g milti, 1tk soda, 1,5tk cepamais pulveris, 0,5tk sāls, 1,5tk kanēlis, 4 lielas olas, 300g cukurs, 1 glāze eļļa, 2tk vaniļas cukurs
Burkānus smalki sarīvē (līdzīgi kā kartupeļu pankūkām). Valriekstus apgrauzdē, smalki sakapā. Miltus sajauc ar kanēli, sāli, sodu un cepamo pulveri.
Olas viegli sakuļ, pievieno cukuru un puto 3-4minūtes, kamēr masa gaiša un palielinājusies apjomā. Tievā strūkliņā, nepārtraucot putošanu pievieno eļļu, vaniļas cukuru. Pievieno miltu maisījumu un sakuļ līdz masa viendabīga. Iejauc burkānus un apgrauzdētos riekstus.
Cepamo formu ar noņemamām malām ietauko, tajā ielej un izlīdzina sagatvoto mīklu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180C, kūku cep vidējā nodalījumā 50-60min, līdz virsa kļuvusi brūna, bet iedurtais bambusa kociņās iznāk ārā sauss un tīrs. Izņem no formas, atdzesē.

Bilde te https://laade.files.wordpress.com/2013/12/dscn0501.jpg

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #8 : 2015. gada 03. februāris, 21:14:12 »
Ļoti līdzīgi. Valriekstu apgrauzdēšana droši vien dod labu garšu! Burkānu vairāk. Nonākam pie secinājuma , ka neaizvietojamā garšviela ir kanēlis! Pārējais - kas nu pieejams.  Ja ar glazūru- kūka labāka, kad nostāvas - no krēma liekais mitrums uzsūcas  un iztvaiko, krēms paliek matēts, stingrāks. Audzinu raksturu - ēdu ar acīm! Grūti!!!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 03. februāris, 21:25:42 »
Es kreemu nełieku, neesmu svaigo sieru kreemu fane.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #10 : 2015. gada 03. februāris, 21:52:37 »
Izklausās labi un garšīgi.
Tad tu ņēmi pusi visu sastāvdaļu, cepi normāla izmēra formā un sanāca labi?

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2015. gada 03. februāris, 22:00:49 »
Fiasko, nē, man bija mazā izmēra forma, 22cm diametrā. Standarta forma ir 26 cm laikam. Bet kūka ir tik sātīga, ka porcijai mierīgi var rēķināt arī mazo šķēli. Tajās Džeimija kafejnīcās viņas arī griež tādos šauros četrkantainos gabalos, mazākos nekā citas kūkas.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 03. februāris, 22:01:20 »
Vairs jau nav tādu standarta formu patiesībā...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #13 : 2015. gada 03. februāris, 22:02:40 »
Ā, nu skaidrs. Ir man arī mazā kūkas forma, tā ka varētu tad būt labi un pareizā izmērā.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2015. gada 04. februāris, 09:14:02 »
Es esmu cepusi keksiņus, kur mīklai piejauc svaigus rīvētus burkānus.  Precīzu recepti no galvas nepateikšu, bet gan jau ir kaut kas līdzīgs iepriekš aprakstītajām. Katram keksiņam vidū liek gotiņkonfekti - pusi vai veselu, atkarībā no konfektes un formītes izmēra.