Autors Tēma: Linux un problēmas  (Lasīts 9019 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Gun

• Viesi
Linux un problēmas
« : 2014. gada 27. septembris, 17:31:49 »
Labdien!

Ja pareizi saprotu, tad dažas šeit sastopamās dāmas ir advancētas datorlietotājas, vai pat vairāk!
Vai šeit ir sastopamas arī Linux speciālistes?

Šobrīd ir aktuāla tēma par portatīvā datora vāka aizvēršanu tā, lai neiestātos "Suspend" režīms (Xubuntu 14.x.x.).
Līdz 13.x.x. nebija nekādu problēmu. "Aizklapē" vāku un dators tiek "slēgts", bet jaunajā versijā tas "aizmieg". :(

Atslēdzies Emīlija

Re: Linux un problēmas
« Atbilde #1 : 2014. gada 27. septembris, 17:32:42 »
khe khe emm... ee...  :blushing:

Gun

• Viesi
« Atbilde #2 : 2014. gada 27. septembris, 17:37:08 »
Ieraksts statistikai? :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2014. gada 27. septembris, 17:40:40 »
tas nemaz nebija ieraksts, skaļi domāju... :)

Gun

• Viesi
« Atbilde #4 : 2014. gada 27. septembris, 17:54:33 »
Lūk, šis man ir paticis vienmēr! Skaidri dzirdu "cipargalvu"! :) Neapvainojies! :) Ar kolēģiem saskaros ikdienā! ")
Problēmu vismaz saprati?
Stāsts jau ir par to (ja nelieto konkrēto distro, vari nezināt), ka līdz 13.x.x versijai, aizverot vāku nostrādāja elementārs "lock screen", visas aplikācijas (un tas ir ļoti būtiski!) turpināja strādāt, bet tagad dators "aizmieg" un visas aplikācijas, kurām jātiek klāt no "ārpuses", ir "lejā". :(
Jā, "atmostas", bet jēgas no tā nav nekādas, jo, piemēram, elementārs webserveris ir izslēdzies. Un visas pārējās aplikācijas, kas šajā laikā parasti turpināja strādāt, tagad ir jādarbina no jauna. Kaut vai elementārākais torentu lejuplādētājs. :(

Gun

• Viesi
« Atbilde #5 : 2014. gada 27. septembris, 18:00:48 »
Un vēl.... :)
Jautājums jau bija dāmām! :)

Es Tevi "Vecenīt" atceros! :D

Gun

• Viesi
« Atbilde #6 : 2014. gada 27. septembris, 19:26:56 »
Skaidrs, paldies!
Vai neesi kādā no "sarakstiem" uz 4.oktobri?
Atbilde ir precīzi tādā stilā!
Atkal, lūdzu neapvainoties, jo tajā vidē mītu ikdienā! :)))))
Par to, ka varu lietot.....
Zinu, ka varu un varu arī nelietot, bet uz "svarīgākā" tā arī daru - neko nemainu.
Manā rīcībā ir vēl vairāki citi  "pacienti", ar kuriem varu experimentēt, un tad nu atklājas problēmas! :)
Man šķiet, ka mēs ar Tevi esam pretpoli!
Es testēju piedāvātos izstrādātāja risinājumus, bet Tu, šķiet, viņus piegādā! :D

Vēlreiz saku, ka nekā personiska! :)

Pluto

• Viesi
« Atbilde #7 : 2014. gada 27. septembris, 19:27:12 »
Книгу не читал, но мнение имею.

Kur problēma norādīt ka atslēdz tikai displeju?
Ciest nevaru *nix desktopus, bet neticās ka to ko varēja uz win, jau pirms 10 gadiem, *nix nevarētu elementāri konfot vel šodien.

baaciens

• Viesi
« Atbilde #8 : 2014. gada 27. septembris, 19:40:21 »
Mieru tikai mieru ... tikai nesakasaties ...

Vot tje na  - vīrieši un datori ... nekad nebūs vienprātības ....   :laugh:

Gun

• Viesi
« Atbilde #9 : 2014. gada 27. septembris, 19:50:17 »
Vai tad bija grūti izlasīt tekstu zemāk? :(
Problēma bija aprakstīta korekti.
Es tak nesaku, ka Win ir *** un lietotāji  ir ar īsiem matiem, jo........ :D
Pats lietoju (matu nav, gāju uz Linux ilgi, smagi, vairākkārt noliedzot, bet vairākkārt atgriežoties pie iesāktā....) Linux jau dažus gadus, um laužos tam cauri pats, jo ikdiena, protams, ir Windows vide (piespiedu kārtā - darbs).
Patīkami ir tas, ka spēju (Ir man tāds pienākums! :) ) saprast to, ka tas, kurš man piezvanīja, lieto konkrētu OS, konkrētu interneta pārlūkprogrammu un saskaras ar konkrētu problēmu, kuru spēju viņam palīdzēt atrisināt! Un es nekad nevaru atļauties pateikt, ka tā ir viņa problēma - kaut ko neredzēt uz ekrāna! Man ir jāpasaka, kā to ieraudzīt! Priecājoos, ja varu palīdzēt. :)

Kā vienmēr - nekā personīga!
:)

Gun

• Viesi
« Atbilde #10 : 2014. gada 27. septembris, 19:51:57 »
Pēdējais bija Delfīnam

Pluto

• Viesi
« Atbilde #11 : 2014. gada 27. septembris, 19:53:50 »
Nē, es netaisos ne kasīties, nedz arī taisīt diskutu - Win vs *nix, vienkārši norādiju uz risinājumu, kuram jābūt tieši tik elementāram.
Vecenīte, katram savs, lietoju *nix tikai serveriem un serveriem nekad nelietoju Win. Katra brīva izvēle, visam savi +/-.

Gun

• Viesi
« Atbilde #12 : 2014. gada 27. septembris, 20:13:03 »
Nekādā gadījumā "nevelku uz kašķi"! :)
Iespējams, ka šī tēma ir aizgājusi "pa kreisi", jo rezultāta, visticamāk, nebūs.
Pats spēju sainstalēt jebkuru datoru, kurš spēj pieņemt MS programmatūru  (vai citu, ja spēj un vajag)un pielāgot to normālam un komfortablam darbam, atkarībā no klienta vajadzībām. Ar to nodarbojos 10+ gadus. Profesionāli. Arī amatieriski, ārpus darba laika. :) Ja vajag. :)
Ja man kāds pajautās par konkrētu problēmu, nekad necentīšos izrādīt savu pārākumu vai vēl kaut ko, aizsūtot klientu pie programmas "kodola" vai izejas kodiem, bet centīšos saprast pašu problēmu un iespējamo risinājumu. Protams, ir gadījumi, kad nav "elementāra" risinājuma, bet arī tad tiekam galā, analizējot to informāciju, ko saņemam no "pacienta" vai iegūstam paši.
Galvenais ir attieksme!
Ne "pasūtīt", bet izprast!
Izprast un palīdzēt!
Ja spēj.....
Ja nespēj palīdzēt, vienmēr vari pateikt, ka nevari palīdzēt, jo, piemēram, šo tēmu nepārzini.

Atslēdzies Es456

« Atbilde #13 : 2014. gada 28. septembris, 10:43:35 »
Galīgi neesmu datorcilvēks, toties esmu ļoti zinātkāra, tāpēc radās jautājums. Vai 14 Ubuntu System settings->Power-> nevar izvēlēties vajadzīgo režīmu pie vāka aizvēršanas? Kā no augstākminētā nav Ubuntu 14

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #14 : 2014. gada 28. septembris, 11:16:27 »
ui, es to varu  apliecināt. GUN pietiek pacietības un takta atrisināt  problēmas, vismaz neatceros gadijumu, kad man būtu atteikts. Ņemot vērā, ka es no datoriem vispār neko nejēdzu, pēc  zvana viss vienmēr dīvainā kārtā sāk strādāt