Autors Tēma: pavlova ar kazenēm  (Lasīts 4353 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

pavlova ar kazenēm
« : 2015. gada 06. februāris, 18:00:00 »
Pavlova ar kazenēm uz jauniegūtā šķīvīša

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies danu

Re: pavlova ar kazenēm
« Atbilde #1 : 2015. gada 06. februāris, 21:35:43 »
mmm- izskatās garda!

Jau labu laiku briestu savai 1. Pavlovai   :coffee: Tava bilde atkal uzjundīja gribēšanu izmēģināt! Zinu,ka nets pilns ar receptēm, bet varbūt padalīsies ar savējo?  :blushing:

Atslēdzies rutta

« Atbilde #2 : 2015. gada 06. februāris, 21:38:36 »
Man ne tikai šķīvis, bet arī karote patīk.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2015. gada 06. februāris, 21:59:47 »
Ak laimīgie, mājinieki! Skaisti! Es arī gribu pārbaudītu recepti. Pavlova arī ir manā kūku gaidīšanas rindā!

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 06. februāris, 23:33:41 »
pavlova -tas ir tik vienkārši

Ir pilnīgi vienalga, vai olas istabas t vai no ledusskapja, es pat cukuru tagad beru uz aci, pēc garšas

3 olbaltumi 200 g cukura -labāk pūdercukurs, kripsis sāls, citrona sulas piliens nav obligāts, ciete, kukurūzas vai kartupeļu -nav obligāti
Ja ir parastais cukurs, pavlovas kļūst brūnganas.
Ideāli baltās ir
*žurnālu triks
*pusjēlas
*žāvētas stundām zemā t

vienīgais un galvenais -cukuru var sākt pamazām pievienot tikai tad, kad baltumu putas ir stingras un spīdīgas.
mikserē, kamēr viss pievienots un vēl mazliet
cep -sāk ar 110 -120 minūtes 10, tad nogriež uz 90 -100 vismaz stundu, atstāj krāsnī atdzist (optimāli)
pašas ziniet kur arhīvā ir "pavlova"

Atslēdzies danu

« Atbilde #5 : 2015. gada 07. februāris, 00:03:51 »
Paldies! Ja rīt būs labs prāts un jušana- iemēģināšu! Kā reiz, iepirku lauku olas.
Arhīvā arī ieskatīšos ;)

Atslēdzies Es456

« Atbilde #6 : 2015. gada 07. februāris, 20:16:53 »
Dalos. Nopirku Balticovo razhotos olu baltumus. 28 baltumi, palielinaas apjomaa 8 reizes utt. Nebija reize, lai Pavlova neizdotos. Bet shoreiz - neceelaas, sakrita un visaadi demonstreeja savu neveeleeshanos izdoties. Padomaaju - nu gadaas un megjinaaju veelreiz  - 28 baltumi nav joks. Nedaudz labaak, bet nesaliidzinaat ar parasto rezultaatu. Vaardu sakot, neiesaku. Taads mans viedoklis.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2015. gada 07. februāris, 20:49:23 »
28 -jēziņ! Kur tādus pārdod?Cielaviņām?
Man parasti 3-4 baltumi.

Atslēdzies Es456

« Atbilde #8 : 2015. gada 07. februāris, 22:21:27 »
Nu ja, ka parasti pavlovai pietiek ar 4 baltumiem. Te Balticovo piedaavaa veselu kilogramu. Zinaatkaare nomociija. Domaaju, ja nesanaaks - buushu upureejusies zinaatnes vaardaa, ja sanaaks  -  cepshu pavlovas, bizee, makaruunus. Var teikt - man nesanaaca. Pameeginaashu veel meringus, peedeejais piegaajiens. Paardot lielveikalos.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 08. februāris, 14:55:08 »
Ar ko "pavlova" atšķiras no "bezē"?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Es456

« Atbilde #10 : 2015. gada 08. februāris, 18:33:17 »
Es saprotu, ka ar "iekshaam" . Pavlovai klasiski liek klat  pavisam maz etikji un kukuruuzas cieti, lai veidojas taa kaa zefiiriiga ieksha, apkaart mutee kuustoshs, trausls bezee slaanis. Bet bezee cepumiem, tas zefiiriigums taa kaa nav. Man shkiet bezee cepjot, sakulj baltumus ar cukuru un  tos gandriiz zhaavee, esmu lasiijusi, ka var likt viinakmeni - arii skaabums, lai rezultaataa buutu viegls trausls, viendabiigs cepuminjsh. Viens no maniem eksperimenta, par kuru rakstiiju shajaa diskusijaa, variantiem bija - iecereeta pavlova diametraa kaadi 28 cm, kura sakritaas lidz 3 cm augstumam un bez zefiiriiguma konsistences iekshpusee, kaa taads putuplasts.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 08. februāris, 18:58:32 »
tieši tā, etiķi gan neliek, varbūt kādu pilienu citrona sulas un cieti arī pēc vēlēšanās.
Es teiktu, ka drīzāk atšķiras gatavošana -bezē vnk izžāvē un dabū pilnīgi trauslus, sausus cepumus

Sakristies gan nevajadzētu, ja cukurs pietiekamā daudzumā un labi sakults - masa ir  stingra un lipīga

virtuvē top eklēri -dublis 1(es nē)

Atslēdzies Es456

« Atbilde #12 : 2015. gada 08. februāris, 19:20:13 »
Cik autoru, tik viedokļu - vienojošais - pielikt skābumu. Kad gatavojos savai pirmajai pavlovai, salasījos receptes. Marta Stewart iesaka - cream of tartar - sastāvā vīnakmens. Delia Smith - pamatreceptē skābumu nelika. David Leibovitz - cream of tartar, vīna etiķis. Nu jā, kāpēc ne citronu sulu. Galvenais, lai izdodas.

Atslēdzies danu

« Atbilde #13 : 2015. gada 08. februāris, 21:27:49 »
Reno- paldies! Iedvesmojoties no tavas kazeņu pavlovas ,šodien  uztapināju savu pirmo pavlovu (melleņu)!
Iznāca perfekta!  :rocking: Šo noteikti ieviesīšu savā virtuvē.  Gaidu vasaru un svaigu baziliku-iemēģināšu zaļo krēmu  :)

Atslēdzies reno

Re: cits bezē
« Atbilde #14 : 2015. gada 10. februāris, 10:22:23 »
no joku sērijas