Autors Tēma: Pelējums un pakešlogi  (Lasīts 2201 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Pelējums un pakešlogi
« : 2015. gada 07. februāris, 19:13:34 »
Jautājums šitāds: ko darīt, ja pelē pakešlogi - nu, vietas, kas starp loga rūti(stiklu) un loga rāmi - tas baltais silikona (?), mīkstais, staipīgais, izolējošais materiāls. Esmu iedomājusies, ka noteikti jābūt risinājumam, kā to atjaunot (piem., ar asu nazīti izgriezt esošo materiālu un iepildīt jaunu). Nu vot, tikai, kas tas būtu par materiālu, līdzekli, mastiku, silikonu? Ir padomā nosaukumi, ko skatīt veikalos?
Tikai nesakiet, ka neko nevar darīt, jo - dzīvoklis īrēts, līgumā rakstīts, ka man jānodrošina min. 16 grādu temp., lai nesāk pelēt. Bet pelē vienalga ! Izteikti tas ir dzīvojamā istabā (40 kv.m.), un man aizdoma, ka radiatori nav pielikti pie tām sienām, kā būtu vajadzīgs.
Eh.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Pelējums un pakešlogi
« Atbilde #1 : 2015. gada 07. februāris, 19:15:19 »
Radiatori nebūs pie vainas, bet bezgaiss gan. - mitrs, silts, nežūst nekas un pelē. Biežāk mēģini vēdināt.

Par konkrētajiem jautājumiem viedokļa nav.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #2 : 2015. gada 07. februāris, 19:28:30 »
Esmu visādi izmēģinājusies - no rīta, izejot no mājas, radiatorus uz 0 un atstāt vaļā logus. Otrs variants, nemainīgi visu laiku radiatorus turēt uz 20-22 grādiem. Nav starpības. Logi, it īpaši no rītiem, ir norasojuši (ja to rasu nenoslauku, veidojas pelējums). Vēl te visādi izdomājos, man uz palodzēm un grīdas daudz puķu stāv, varbūt šis kaut kā ietekmē to visu gaisapmaiņu?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2015. gada 07. februāris, 19:32:45 »
Radiatorus parasti liek zem logiem - uzsildīt to vēso gaisu, kas nāk pa šķirbām un dziest pie stikla. Kaut kur citur esmu redzējusi tikai 1x vienā Ulmaņlaika vecmājā. Tev radiatori pie iekšsienām?

Neko labu neizdarīsi ar "izgriezt un iesmērēt jaunu". Es - ar savu praksi un pieredzi - to darīt nemēģinātu.
Ja gribi riskēt - sanitārais silikons.

Novico ar kādu pelējuma likvidētāju (Iekš Depo ir Savo, ir vēl visādi), nokodīs lielākos pleķus. Tālāk - vēdināt, vēdināt un vēlreiz vēdināt. Un ik pa laikam noslaucīt, ja kondensāts krājas. Nekas tur nelīdz - tie dzīvokļi visi ir bez reālas ventilācijas, paļaujoties uz to, ka pa logu šķirbām izvēdināsies.

Raso arī pliki logi bez puķēm. Aiz aizkariem pelē un raso vairāk.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #4 : 2015. gada 07. februāris, 19:42:48 »
Lielas starpības nav - radiatori zem logiem, bet kondensāts veidojas tik un tā. Un telpā gaiss pēc sajūtām drīzāk sauss.
Lai nodrošinātu pienācīgu ventilācīju, šķiet logam visulaik vaļā jābūt. Protams, paši vainīgi - vajadzēja pirms pakešnieku likšanas kārtīgi noskaidrot ventilācijas jautājumu. Tagad zinām, bet ne toreiz, kad mainījām.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 07. februāris, 20:46:04 »
primitīvais variants -uz palodzēm sarullēti veci palagi. lai savāc mitrumu. Sēni ar Depo ķīmijām

vēdināt
Mitrums uz stikliem arī ja plusi laukā? Mums daži vecie logi tā uzvedas pie lieliem mīnusiem

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2015. gada 07. februāris, 21:19:53 »
Pamatā pie mīnusiem, nu varbūt, kad nullei tuvu jau var just. Bet tā - jo lielāki mīnusi, jo vairāk kondensāta.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies alex

« Atbilde #7 : 2015. gada 08. februāris, 11:28:30 »
Daļēji var palīdzēt mitruma savācējs. Te ir izvērstāks raksts:
http://www.delfi.lv/majadarzs/remonts/vai-mitruma-savaceji-tiesam-mazina-sienu-pelesanu-un-logu-svisanu.d?id=43787402

No personīgās pieredzes- vienu pagrabu, kuru pirms tam neapdzīvoja, bet vajadzēja izveidot noliktavu mitrumjūtīgiem materiāliem, apmēram 2 mēnešu laikā izdevās padarīt apdzīvojamu ar elektrisko mitrumsavācēju. Modeli neatceros.
Mājās pašlaik eksperimentēju ar šādiem:
http://www.cenuklubs.lv/lat/iveikals/buvkimija_un_mitruma_absorbetaji/Mitruma_savacejs_Bison_Airmax_450gr.html
Pagaidām neko konkrētu pateikt nevaru. Ar higrometru klāt stāvējis neesmu ;)
Ja izlemsi ko tādu ieviest, tad negaidi uz brīnumiem pēc nedēļās. Reālu efektu varēs pamanīt pēc pāris mēnešiem, jo jāizžūst ir visam- mēbelēm, sienām, lai visā telpā samazinātos mitruma līmenis.
Un vēl- telpaugi pavisam noteikti paaugstina mitrumu telpā.

Iesākumā, lai saprastu problēmas apmērus, moš ievies higrometru. Kaut vai visprimītīvāko:
http://www.klimatapasaule.lv/index.php?route=product/product&product_id=593

Optimāls mitruma līmenis telpā ir ap 40-50%.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #8 : 2015. gada 09. februāris, 11:34:19 »
Pelējumu var izņemt ar konc. hlora šķīdumu. Var nopirkt tādu pūšamo Depo. Smird gan. Ja logi ir koka, labāk to nelietot.
Droši vien pelē tikai apakšējā silikona mala, kur satek kondensāts. Pēc pelējuma iznīcināšanas padomā, varbūt var to maliņu ar kaut ko ieziest, ar ko nedraudzējas pelējums - kaut ko sārmainu laikam. Varbūt ar skoču var uzlīmēt "jumtiņu", lai ūdens notek no stikla, neskarot silikonu. Paeksperimentē.

Atslēdzies alex

« Atbilde #9 : 2015. gada 09. februāris, 11:35:41 »
Pelējumu var izņemt ar konc. hlora šķīdumu. Var nopirkt tādu pūšamo Depo. Smird gan. Ja logi ir koka, labāk to nelietot.
Droši vien pelē tikai apakšējā silikona mala, kur satek kondensāts. Pēc pelējuma iznīcināšanas padomā, varbūt var to maliņu ar kaut ko ieziest, ar ko nedraudzējas pelējums - kaut ko sārmainu laikam. Varbūt ar skoču var uzlīmēt "jumtiņu", lai ūdens notek no stikla, neskarot silikonu. Paeksperimentē.

Pelējums ir tikai sekas. Problēmas sakne ir mitrums- ar to arī jācīnas, manuprāt.