Autors Tēma: Mīklā apceptas krabju nūjiņas  (Lasīts 3066 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Mīklā apceptas krabju nūjiņas
« : 2015. gada 08. februāris, 09:25:42 »
Bija iestājies mazs recepšu apsīkums. Apvaicājos kolēģei, ko viņa mēdz gatavot. Un saņēmu šādu recepti (zemāk), kuru arī izīstenoju, jo ļoti vienkārša un izklausījās gardi. Nofotografēt nepaguvu, jo meita un es ātri notiesājām. Tātad:

Mīklā apceptas krabju nūjiņas (2-3 cilvēkiem, atkarībā no apetītes vai ēdienu daudzuma)

Sastāvdaļas: vidēji lielais iepakojums pēc izvēles lielveikalos nopērkamās krabju nūjiņas, ūdens vai piens (daudzums pēc vajadzības, ielēju pienu zupas šķīvī), milti (pēc sajūtas, apt. 4 ēdamkarotes),1 ola, sāls (pēc garšas, 1 šķipsna).

Pagatavošana: veido biezu pankūku mīklu, pamērcē/apviļā tajā krabju nūjiņas, liek uz uzkarsētas pannas un apcep.

Atslēdzies kuulaps

Re: Mīklā apceptas krabju nūjiņas
« Atbilde #1 : 2015. gada 08. februāris, 14:58:54 »
un šajā pašā var apcept arī augļus. Vislabāk cepas biezpiena bumbiņu pannā, jo no visām pusēm vienmērīgi un mīklai nav iespējas daudz iztecēt.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2015. gada 08. februāris, 15:20:46 »
Mani vienmēr ir interesējis jautājums, vai krabju nūjiņās ir kaut kripatiņa krabju gaļas vai tikai smarža un nosaukums?

Runājot par recepti, tādā pašā maisījumā var cept arī cīsiņus. Piena vietā var ņemt alu. :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2015. gada 08. februāris, 15:36:56 »
krabju nūjiņās ir mehāniski atdalīta baltās zivs gaļa :D

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2015. gada 08. februāris, 15:37:30 »
..ražošanas procesā neviens krabis nav cietis :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #5 : 2015. gada 08. februāris, 16:13:02 »
Tā ir malto zivju un to atlieku masa, kam pievienota dabiska vai ķīmiski modificēta ciete, olas baltums, piedeva ar krabju garšu,  nātrija glutamāts krabju garšas pastiprināšanai, cukurs, sāls. Raksturīgo krāsu nūjiņām piešķir oranžā krāsviela, piemēram, paprikas pulveris.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 08. februāris, 16:41:50 »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2015. gada 08. februāris, 16:48:29 »
Vēl baisāk kā biju iedomājusies. Un ja centos šo produktu īpaši nepirkt, tad tagad centīšos izvairīties ...

Tad labāk kā allaž - uz tirgu pēc zivīm ... Lai gan, mums ar zivīm vispār ir švaki ... :(

Atslēdzies rutta

« Atbilde #8 : 2015. gada 08. februāris, 21:22:51 »
vienalga man tās garšo.
Es gan iru vienīgā, kas jamās mūsmājās ēd- tādēļ reti tiek.
Pat Grāfs neņem mutē.

Atslēdzies a

« Atbilde #9 : 2015. gada 08. februāris, 22:04:19 »
Luīze, kur Tu esi redzējusi krabim nūjiņas vai zivij pirkstiņus? : ))

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2015. gada 09. februāris, 13:03:25 »
krabju nūjiņās ir mehāniski atdalīta baltās zivs gaļa :D

t.s. "surimi", kuras procentuālais sastāvs norādīts uz iepakojuma. No tā atkarīga arī cena. Augstākais, ko esmu redzējis - 52% surimi. Parastās, lētās nūjiņas - 35 % surimi.