Autors Tēma: Fiksā vista  (Lasīts 1491 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Fiksā vista
« : 2015. gada 09. februāris, 20:16:21 »
Prasti līdz nejēdzībai. Un ātri.
Vistas fileja vai atkauloti stilbi - 700 g
Ķiploks 3-4 lielas daivas
Kikkoman sojas mērce - 50ml
Ciete - 1 ēd.k ar kaudzi
Piedevās - rīsi vai makaroni ar tomātu mērci vai kečupu un ripiņās plāni sagrieztiem sīpoliem.

Vistas fileju sagriež kubiņos 1,5x1,5cm, ar ķiplokspiedi piespiež nomizotas ķiplokdaivas, visu apmaisa. Pielej sojas mērci, vēlreiz apmaisa, pieber cieti, apmaisa. Kēzīgo vistu met uz pannas eļļā cepties uz 5-7 min. no vienas puses, apgriež uz otru pusi un cep vēl 5-7 minūtes. Gatavs! Rīsus vai makaronus gan jau izvārīt mācēsiet!
Daudzums uz 2 vīriešiem un 1 sievišķi. Ja izradās, ka apēdamība cita - attiecīgi var koriģēt.
Visus sakost!

Atslēdzies Zazū

Re: Fiksā vista
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. februāris, 21:57:41 »
A, ko darīt, ja sojas mērce negaršo?
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2015. gada 09. februāris, 22:03:12 »
uzbērt sāli un piparus vmesta togo

Atslēdzies alex

« Atbilde #3 : 2015. gada 09. februāris, 22:05:24 »
Ja soja negaršo var likt sinepes un medu (2:1). Tik nedrīkst pārcept- cukurs (medus) fiksi piedeg. Vai vajag cieti, neesmu pārliecināts, bet var mēģināt- moš sanāk garoziņa.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 09. februāris, 22:43:23 »
mums tas saucas "ģaršīgā gaļiņa" -apvārta kartup. miltos ar sāli, ķiploku un kariju, cepot uzpilina sojas mērci (ja grib, bet tad ar sāli uzmanīgi)
Iznāk garoziņa
Var turpināt -pasutina mirkli saldajā krējumā,pārkaisa ar sieru

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. februāris, 00:16:52 »
Nezinu, kur jūs te sojas garšu sajutāt. Vajag, lai kāds cic uztaisa un nesaka par sojas izmantošanu - ij neiedomāsies, ka tā tur ir. Kikkoman (zilā etiķete) ir maiga. Ja mēģināsiet izmantot lēto "sojeni"- diersā darbs i matriāli. Lētā ir asa, "pārdedzināta". Vot i rodas priekšstats par negaršīgu sojas mērci.
Ziers un krējums - nūūūū, kas par daudz, tas par skādi. Nē, nu var jau. Bet labu ar labu nemaitā - kādēļ izteiktai maigai vištelei vēl sieru? un krējumu? Tas jau cits ēdiens būs... Krējumā sautēta vista ar ķiplokiem.
Visus sakost!

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. februāris, 01:11:35 »
Man patīk zaļā kikkoman mērce, maiga, nav sāļa kā sarkanā. Less salt.

http://www.cenuklubs.lv/lat/iveikals/susi_pagatavosanai/Sojas_merce_Kikkoman_DISP_43_sals_150ml.html

Pieslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. februāris, 08:20:55 »
Es praktiski nepielietoju, bet siers un krējums ir no oriģinālās restorāna receptes. Es pat puravu un burkānu izmetu no apraksta

Bet ja uzlej kaut karstu ūdeni, izveidojas kikomanīga mērcīte

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. februāris, 08:36:33 »
Manuprāt, tā 5-7 minūtes, lai apceptu vistu no katras puses, ir dikti par daudz. Es ceptu īsāku laiku, lai vištele nesanāk sausa.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. februāris, 09:37:27 »
Nu te jau tā sojas mērce un ciete dod smuku garoziņu, lai nebūtu sausa.
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2015. gada 10. februāris, 13:58:05 »
Es tai vistai + sojas mērce vēl pievienoju ātri apcepinātus burkānus un selerijas - tipa, lai ir arī dārzeņi. Neatceros par sāli, bet šķiet neliku, sojas mērce tumšā gana sāļa. šķīvī gan ir tītars, bet tā jau arī ir tāda liela vista.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]