Autors Tēma: vistas tikka masala  (Lasīts 4354 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

vistas tikka masala
« : 2015. gada 09. februāris, 20:53:36 »
Man ir jauns mīļākais ēdiens, kuru šobrīd es varētu ēst katru dienu:)  Nosaukums gan briesmīgs, nepatīk man ne tā tikka, ne tās masalas, bet ko padarīsi => vienu dienu sadūšojos un no pusdienu piedāvājuma pasūtīju šo un āķis lūpā :)
šī ēdiena iegūšānai man šobrīd ir divi varianti - 1) pasūtīt pusdienu piegādātājam  un 2) atklāju, ka Rimi pārdodas šī tikka masala mērce aizdomīga paskata oranžās burciņās.
Otrajā variantā tad apcep mājās vistas filejas gabaliņus, uzlej virsū mērci no burkas un pasniedz ar gardi novārītiem gargraudu rīsiem. Mēli var norīt.
BET!!!  Tā kā pusdienpiegādātājam mērces garša ir niansēs atšķirīga no burkas mērces, tad secinu, ka ir variants, kā pašam uztaisīt mērci, nevis tikai no ņemt no burkas ar visiem pievienotajiem e-sazin-ko.

Vai varat dot kādu padomu? Izguglēju, ka ir tāda Tikka masala pasta, ko pievieno mērcei. Ir dažas receptes, kurās vistas gabalus iemarinē jogurta+pastas marinādē un tad cep, bet mans mērķis būtu iegūt nevis sausu vistu, bet gabaliņus bagātīgā mērcē. Kaut ko šādu kā redzams aijasvirtuve linkā
http://aijaslietas.blogspot.com/2011/08/vistas-tikka-masala.html

ok, šis variants izskatās ļoti labi , bet ja neņem pastu?

p.s. Izrādās , tikka masala esot viens no populārākajiem ēdieniem Lielbritānijā un daudz kur citur. Kāds kauns, ka es to iepazinu tikai pirms šogad:)

Atslēdzies Mango

Re: vistas tikka masala
« Atbilde #1 : 2015. gada 10. februāris, 01:07:46 »
Es reiz pati taisīju to tikku, nevis no burkas. Sapā viens vīrietis bija ielicis recepti. Neatceros, kurš, Virtozaurs varbūt. Sanāca labi. Patīk labi daudz kinzu vēl sabērt pa virsu. Bet man jau kinza kā kečups visam tiek bērta virsū.
Stockpotā arī tikku var dabūt uzēst.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 10. februāris, 08:34:07 »
Atļaujos pārkopēt:

Re: cālis tikka masala
Autors: Virtozaurs
Datums:   28.02.2012 10:29

Es daru apmēram tā.

Sagriežam kubiciņos 3 vistas filejas

Taisām marinādi
1 ķopsītis nesaldināta jogurta
1 tējkarote kumina
1 tējkarote kanēļa
1 tējkarote ingvera
1 tējkarote matu melno piparu
1 tējkarote kajenas piparu (ar šito katrs skatās pēc savas asuma tolerances)
sula no puses citrona
sāls pēc garšas

Šito visu samaisa kopā un iecilā vistas gabaliņus, lai kādu stundiņu ievelkas.

Pa to laiku lēnā garā darinām mērcīti.

Pannā eļļā vai vai ghi sviestā pasautējam 3-4 sasmalcinātas ķiploku daiviņas un čillīti pēc savas asuma izjūtas, pieberam tējkaroti kumina un pāris tējkarotes paprikas pulvera. Iegāžam bundžu ar tomātiem savā sulā, 200 ml saldā krējuma, sāli pēc garšas un sutinām minūtes 20 uz lēnas uguns.

Kad mērce nāk gatava, uz pannas ātri apcepam iemarinēto gaļu un ieliekam mērcītē uz 10 minūtēm pasautēties.

Servē ar rīsiem un zaļumiem, uzmanām mēles no norīšanas :)

Tās garšvielas ir ļoti aptuveni. Citās receptēs ir arī koriandra sēklas un vēl viss kas cits klāt. Esiet uzmanīgi ar kuminu - daudziem tas liekas pārāk specifisks un varbūt jāliek mazāk. Var iet vieglo ceļu un litot gatavu garšvielu maisījumu, kas nopērkams veikalos. Bet man garšo šādi!

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 10. februāris, 08:54:42 »
te jau ielikta recepte

Papildināšu no manas indiešu pavārgrāmatas:
Masala -veikalos nopērkams garšvielu maisījums, pa reģioniem atšķirīgs
Sastāvs:kardamons,kanēlis,krustnagliņas,kumins,koriandrs ,melnie pipari. Var pievienot lauru labu un muskatriekstu

Šķiet, ka saberž kopā visu iespējamo

Tad masalas mērci taisa,pie sviesta uz pannas, pieberot vēl klāt čili pulveri, sāli cukuru, sakapātus sīpolus, ķiploku, ingveru. kardamonu. Karsē 5 min, tad pievieno saldo krējumu, tomātu biezeni, ūdeni.
Tā kaut kā
vistas gabali iemarinēti, apcepti, tad  masalas mērcē vēl pasutina

Atslēdzies hm@

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. februāris, 08:58:59 »
paldies, Piafa, vēlāk izstudēšu kārtīgāk recepti. Bet sastāvdaļu daudzums nav šokējušs. Viena recepte, ko biju atradusi kaut kādā recepšu portālā  bija reāli smieklīga - meīca bija pārtulkojusi no kāda žurnāla, tur bija apmēram 30 garšvielu, tai skaitā tāda kā 1 tējkarote ferguzāna lapu (vai kas tamlīdzīgi sakarīgs) :):)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. februāris, 11:14:42 »
Papētīju garam masalas sastāvu - tur vien apmēram 14 garšvielu samaisīts. Tā kā, ka garšvielu maisījumu izjauc sastāvdaļās un piemin katru, līdz 30 tikt nemaz nav tik grūti :D
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. februāris, 11:36:53 »
Nezinu gan, ko no tā visa tik specifiski niansētu var sagaršot. Principiāli, ja ir vairāk kā 10 niansētās garšvielas kopā - tur jābūt tāāāāādam mikslim, kur garšas pilnīgi pazūd. Vismaz es tā domāju... Tad tā vista tur tikai kā proteīna avots...
Visus sakost!

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. februāris, 12:04:40 »
Jā, ar masalu var arī zeķes apēst :) Labs variants veģetāriešiem, ja dārzeņi liekas pliekani.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. februāris, 12:53:20 »
Tikko izlasīju tēmas nosaukumu  kā "vistas tiklā masala"...  :blushing:

Tikku masalu neesmu provējusi, bet garam masalu mēdzu piešaut piparkūku mīklai vai cepumiem.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. februāris, 13:31:37 »
piekopēšu te to  linko no receptes.lv, kur tās 3- garšvielas.
http://www.receptes.lv/receptes/vistas-tikka-masala-loooti-garsigs-indiesu-ediens/

tas, ko es atcerējos kā ferguzānu, ir fenugreks, lai kas tas arī būtu:)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #10 : 2015. gada 10. februāris, 13:36:19 »
Fenugreks ir tas sierāboliņš, vai sieramoliņš, ar ko, piemēram, Trikātai ir viens siera veids. Sēkliņas vien ir pēc struktūras.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies virtozaurs

« Atbilde #11 : 2015. gada 10. februāris, 13:36:28 »
Fenugīks ir sierāboliņa sēklas :)

Atslēdzies rutta

« Atbilde #12 : 2015. gada 10. februāris, 13:36:33 »
http://www.draugiem.lv/organicfood.lv/news/?p=7271508

Grieķu sierāboliņš ir sens ārstniecības augs, ko lietoja no Mazāzijas līdz Ķīnai, uz dienvidiem līdz Ziemeļāfrikai, kā arī gandrīz visā Eiropā, izņemot tās ziemeļu daļu. Mūsdienās ir atklāts, ka augs mazina cukura līmeni asinīs un daži pat uzskata, ka to var izmantot vēža ārstēšanai. Austrumos un Ziemeļāfrikā grieķu sierāboliņš ir īpaši iecienīts kā līdzeklis impotences un menstruāciju traucējumu novēršanai. Šis augs veicina piena sekrēciju mātēm, kas zīda mazuļus, tomēr to drīkst lietot tikai pēc dzemdībām. Samaltu sierāboliņa sēklu kompresi var likt uz augoņiem, lai tos likvidētu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2015. gada 10. februāris, 14:06:30 »
es esmu saberztu sierāboliņu likusi pie jāņu siera
man ļoti garšo, tagad ar lepnumu teikšu --man ziniet garšo fenugīks

Atslēdzies virtozaurs

« Atbilde #14 : 2015. gada 10. februāris, 16:24:41 »
Oi, r pazuda - fenugRīks. Jāiet pie logopēda :)