Autors Tēma: Bišu izzušana  (Lasīts 1064 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Bišu izzušana
« : 2015. gada 12. februāris, 21:38:17 »
Jūs tas uztrauc, neuztrauc?
FR par cik tur to daļu ir samazinājies medus daudzums bišu iznīkšanas rezultātā. Cik patiess ir apgalvojums - nebūs bišu, nebūs cilvēces?

Atslēdzies baaciens

Re: Bišu izzušana
« Atbilde #1 : 2015. gada 12. februāris, 21:43:01 »
Pagaidām nesatrauc, bet palasot zinātnieku pētījumus - piekrītu. īpaši sasucot ar virtuves tēmu par kaitīgo pārtiku ...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2 : 2015. gada 12. februāris, 21:46:42 »
Ir daudz augu, kuriem apputeksnēšanai vajag noteiktu kukaini. Piemēram, ir augi (tas pats Darvina pieminētais āboliņš), kurus nevar apputeksnēt citi kukaiņi. Gluži vienkārši bite ir par vieglu un nevar atvērt āboliņa ziedu. Vai snuķītis par īsu, netiek līdz putekšņlapām. Nu, kaut kā tā.
Izmirst augi - izmirst dzīvnieki. Suga pa sugai...
Visus sakost!

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #3 : 2015. gada 12. februāris, 21:55:32 »
Pārējie pielāgojas.
Trāpās defektīvs āboliņa zieds, kas atliecas tai vieglajai mušai - pārējie apsprāgst nedabūjuši, bet šis savairojas. Un ir jauna āboliņa pasuga, ko apputeksnē mušas.
Es visu atceros, Ričard...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 12. februāris, 21:59:59 »
Ja, pat Fr par to runaa? Es te vienreiz lasiiju kaut kaadas pesteljotaajas interviju, kura piedevaam veel ar bishkopiibu nodarbojusies. Vinja arii teica, ka vispirms pazudiis bites, un vinjai taa saime arii izputeejusi, kaut gan viss pareizi kopts un dariits, un tad pamazaam arii visam kaput buushot.. Es to uztveeru, kaa kaarteejos murgus, bet, ja tas jau arii citur tiek sludinaats.. Ash, bail paliek.

Atslēdzies imho

« Atbilde #5 : 2015. gada 12. februāris, 22:08:06 »
Medus daudzums gk atkariigs no katra gada klimatiskajiem apstaakljiem.  Medus pietiek, tas pieejams dazhaadu veidu - pavasara, kastanju, akaaciju, rozmariina.  Nujaa, Francijaa bitenieki ciinaas pret Monsanto, tas gan

Vispaar jau industrijaa medus razhoshana nav galvenais

"Honey accounts for only a small percentage of the total honeybee economy in the United States; most comes from the use of rental hives to pollinate fruit and vegetable crops. "

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #6 : 2015. gada 12. februāris, 22:27:29 »
Es tā saprotu, ka problēma ir iekš tā, ka, piemēram, ir 2 kaimiņi  - bitenieks un kartupeļnieks. Kartupeļniekam, lai būtu raža un lai mošķi lakstus nenoēstu, ir jāmiglo lauki. Pēc likuma viņš to var darīt tikai agrā rītā, pievakarē vai naktī, kad bites apkārt nelido. Bet šim citi plāni, rezultātā bitēm kirdik.
nu kā kartupeļnieks var būt tik tuvredzīgs? Tak, ja nebūs bišu, kas apputeksnēs dārzeņus, augļus un augus vispār, kas to spēs paveikt?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #7 : 2015. gada 12. februāris, 22:29:23 »
Ja, pat Fr par to runaa? Es te vienreiz lasiiju kaut kaadas pesteljotaajas interviju, kura piedevaam veel ar bishkopiibu nodarbojusies. Vinja arii teica, ka vispirms pazudiis bites, un vinjai taa saime arii izputeejusi, kaut gan viss pareizi kopts un dariits, un tad pamazaam arii visam kaput buushot.. Es to uztveeru, kaa kaarteejos murgus, bet, ja tas jau arii citur tiek sludinaats.. Ash, bail paliek.
Eiropas Parlaments jau sen par to problēmu runā.