Autors Tēma: Čeka kopija  (Lasīts 5166 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Čeka kopija
« : 2015. gada 13. februāris, 20:52:20 »
Kā tad ir ar jums? Jūs ņemat/prasāt čeka kopijas?

Es, protams, līdz šim cēli esmu atbildējusi, ka man tādas nevajag..... , bet ....  jāsāk mainīt muļķīgi ieradumi.

Mani samulsinājušas trīs lietas:

1. Gan Bei sāga ...  to sīkāk komentēt nav vajadzības;

2. Divi turki Vecrīgā. Nopirku tējas par kaut kādiem 6 eiro ... maksāju ar karti. Man jautā vai vajadzēs čeka kopiju? Es, kā jau vienmēr, saku - nē! Un kas notiek tālāk?  - Paldies! Ļoti patīkami!
un tajā brīdī no kases tiek izņemti 3 eiro un ielikti kabatā ....

Es tiešām nesaprotu to figņu, jo ikdienā ar kasi nestrādāju, bet izskatījās ne pārāk ...

3. Čilī picā uz jautājumu - vai vajadzēs čeka kopiju? Atbildot - nē!, nesaņēmām pat čeku ...

Labi, man to čeku nevajag, bet ... kad oficiāli maksāju, tad domāju, ka valstij tiek maksāti nodokļi ... Bet vai tiek?

Par tiem gadījumiem, kad nedomāju, ka maksāju nodokļus, tas ir cits stāsts ..

Atslēdzies Camma

Re: Čeka kopija
« Atbilde #1 : 2015. gada 13. februāris, 20:58:48 »
Principiāli čekus un kopijas un reķinus un rēķinu kopijas un pavadzīmes un visu citu figņu pieprasu TIKAI valsts iestādēs. Un oficiālos apliecinājumus un tulkojumu tulkojumus, notariāli apstiprinātus. 
Visus sakost!

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 13. februāris, 20:59:04 »
čeka kopija ir tā, ko tu dabū nevis no kases aparāta, bet pos termināļa un paliek tev par piemiņu, kā apliecinājums veiktai transakcijai. Ja tev idod kases čeku, kas ir pirkumu apliecinošs "dokuments" tad viss ok.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2015. gada 13. februāris, 21:02:28 »
Nu lūk, finansēs mani vari apjāt kā mazo ezi (lūdzu, neizmantojiet ļaunprātīgi) - tātad mani apjāja tikai Čiļikā?

Un kas tas par sū ... - paldies, ļoti patīkami un izņemam no kases skaidru naudu, kad pircējs maksā ar karti?

Būs laikam vēl kādi kursiņi jāpaņem vai grāmatvedis jāalgo ...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 13. februāris, 21:06:28 »
tak pie viena kamēr kase atvērta, paķēra sev pusddiennaudu :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2015. gada 13. februāris, 21:08:01 »
Nu, te var būt vairāki skaidrojumi. Varbūt Tu redzēji daļu no procesa - kāds bijis naudu samainīt un vienkārši Tu redzēji, ka izņem, bet nepiefiksēji, ka arī ko ieliek.
Un ja maksāji ar karti, pretī Tavam maksājumam jābūt vai nu kases čekam vai rēķinam. Summām jāsakrīt. Tā, ka neko te nožilīt nevar.
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2015. gada 13. februāris, 21:15:28 »
Baigi nomierinājāt, bet ... redzēju visu procesu, jo iegāju tukšā veikalā un pirms paspēju iziet, kase bija ciet un pārdevēja aizgāja dzert tēju ...

Vai tad tagad pusdienu naudu ņem no kases aparātiem?

Toč būs jāiet pamācīties, citādi sākšu ticēt sazvērestības teorijām ...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 13. februāris, 21:20:14 »
pārdevēji zog. preci, no kasēm, apšmaic pircējus, kas ar skaidro naudu norēķinās... Tāda mums tā ikdiena :)

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2015. gada 13. februāris, 21:22:27 »
Nu labi, tas viss zināms, bet riebīgi kaut kā ...

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2015. gada 14. februāris, 00:01:02 »
čeka kopija ir tā, ko tu dabū nevis no kases aparāta, bet pos termināļa un paliek tev par piemiņu, kā apliecinājums veiktai transakcijai. Ja tev idod kases čeku, kas ir pirkumu apliecinošs "dokuments" tad viss ok.
Nu nez, bet, kā tad gan bei rīkojās, ja ar karti maksāja? Tak tomēr dabūja no kases ārā...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 14. februāris, 00:03:45 »
iejaucās programmatūras darbā un mainīja datus pa tiešo.

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 14. februāris, 00:12:19 »
iejaucās programmatūras darbā un mainīja datus pa tiešo.
Bet es sapratu, ka vini bija dabūjuši modificēto kases aparātu programmatūru, kur tad iejaucās. Vai tad arī pos programmatūru bija "uzlabojuši"? Jo apjomi viniem bija tik lieli , ka diez vai ar cash klientu ienesot vien tik daudz varēja nozumēt...

Atslēdzies Broms

« Atbilde #12 : 2015. gada 14. februāris, 01:14:10 »
Es šobrīd iereibis un students ekonomistos...pļac... es iepriekš nedomāju, ka TIK viegli coitusēt valsti...biežāk gan valsts mani ...un valstij vispār būtu mani jāprec:) Grāmatvedi/Annu Anatoļevnu/ uz galda!
..vispābā tāpēc arī iestājos :D

Jā,jā - pieredze rodas ēdot!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2015. gada 14. februāris, 08:05:04 »
biedrīši.

nevajag jaukt dažādas lietas - pirmčekus un īstos čekus ēdināšanas uzņēmumos un termināļa čekus un to kopijas.

ja pirmajā gadījumātas  pirmčeks ir tākā rēķins un, tad otrajā tas ir čeks un kopija. plus vēl kases čeks. citādi "gali" kases grāmatā nesaies kopā. Maksājot ar karti jūs varat ņemt vai neņemt to kopiju, no tā nemainās itinnekas. jo tā ir tikai pircēja kopija. Pirmais tiek nodots grāmatvedībā. "paldies" visticamāk tika pateikts vispār - par tavu pirkumu, atbildi, tā bija pieklājība.

a par tiem 3 eur iznjemtajiem nelauzi nu galvu. es arī reizēm paķeru no kases, ja makā tikai karte, vai vēl trakāk - maks mājās aizmirsies, a fiksi vajag. pēcāk nolieku atpakaļ. jājā zinu ka kasē visam jābūt precīzi uz santīmu, bet nu ai. 
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 14. februāris, 08:41:13 no pitons »

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #14 : 2015. gada 14. februāris, 09:22:27 »
Ak, un vēl man interesē, kāpēc nepublicēja visus zināmos uzņēmumus, kas čakarējas kā Gan Bei? Tika minēts, ka tādi ir 8 - 9 liei ēdināšanas uzņēmumi ....