Autors Tēma: Pa nopietno - kā likt saņemties  (Lasīts 8049 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Pa nopietno - kā likt saņemties
« : 2015. gada 14. februāris, 21:10:18 »
Lieta nopietna - pēc tēva nāves mans mammucs galīgi degradējas vārda tiešākajā nozīmē. Neredz jēgu pašai dzīvot, nav vēlēšanās, negrib. Viņai vienalga, kas ar viņu pašu notiek. KO DARĪT?? Kā viņu izvilkt no šī stāvokļa?

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Pa nopietno - kā likt saņemties
« Atbilde #1 : 2015. gada 14. februāris, 21:17:13 »
Cik sen miris?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2 : 2015. gada 14. februāris, 21:18:04 »
Vienīgais, ko spēju  iedomāties, likt viņai iesaistīties dzīvē, justies  nepieciešamai. Ja viņu neinteresē, kas ar pašu notiek, darīt kaut ko, lai būtu sajūta, ka vajadzīga citiem. Izdomāt kaut kādus pienākumus, darbus.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #3 : 2015. gada 14. februāris, 21:25:53 »
Man mammai bija līdzīgi, bet tā kā viņa nebija pensionāre, tad bija vien jāstrādā, lai izdzīvotu. Kauca pa naktīm viena patī, bet vismaz gāja uz priekšu, kaut ko darīja. Tiesa, bez tabletēm neiztika.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #4 : 2015. gada 14. februāris, 21:29:42 »

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2015. gada 14. februāris, 21:38:34 »
Grūti jau, nepazīstot jūsu ģimeni un pašu māti, kaut ko konkrētu ieteikt, bet konceptuāli piekritīšu Mangustam - "uzkraut" pienākumus, lai ir ar kaut ko nodarbināta, par kaut ko atbildīga un, attiecīgi, justos vajadzīga. Mazbērnu pieskatīt, piemēram.  Uz rotaļu laukumu/bērnudārzu/skolu/treniņu pavadīt. Brīvdienās kaut kur aizbraukt kopā. Varbūt viņai derētu kāds maziņš sunītis, kas, gribi vai negribi, būtu jāved ārā staidzināt.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2015. gada 14. februāris, 21:40:08 »
Gads nav daudz ...
Tiešām primārais - justies vajadzīgai ...
Maksimāli atdoties hobiijiem un interesēm ... ir jāatrod dzīves jēga - vai tā būtu palīdzība citiem, vai kāda mērķa īstenošana ...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #7 : 2015. gada 14. februāris, 21:54:15 »
Mazbērnu auklē jau pusgadu, atzīst, ka nogurusi. Mabērns, protams, svarīgs. Ne no šā, ne tā, uznāk bimbiens.
Man šķiet, viņa to smago akmeni no sirds nav dabūjusi nost. Tas smagais akmens ir "a, ja nu es tēva labā vairāk būtu varējusi darīt". Nu, nevarēja darīt vairāk, tēvam bija vēzis pēdējā stadijā. Grūti. Es nezinu, kā mierināt. Man pašai grūti, zinu, ka viņai grūti. Vot, puņķojos kabatlakatā atkal.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 14. februāris, 21:59:26 »
Vari uzsaukt viņai kādau psihodakteri, lai ieskaidro, ka tā nav viņas vaina?

Atslēdzies harisa

« Atbilde #9 : 2015. gada 14. februāris, 23:22:55 »
Viss jau atkarīgs kāda mammai veselība. Varbūt sameklē kādas viņas draudzenes, lai izvelk no mājas , lai kautkur aiziet, aizbrauc. Varbūt vari viņu aizsūtīt kādā ceļojumā uz  valsti, kas viņu kaut nedaudz var ieinteresēt ; Turciju vai citur ...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2015. gada 15. februāris, 12:04:27 »
Es dotu tabletes

Atslēdzies itta

« Atbilde #11 : 2015. gada 15. februāris, 16:01:25 »
Es teiktu tā, ka ātri nekas nenotiek, pat tad, kad ir jāiet un jādara, jo mums mājās, pat pēc 20 gadiem daudzas lietas tiek pārcilātas un arī pašai tēva sakarā reizēm uznāk depresija...

Te nu vietā teiciens, ka jādara viss ir kamēr var, lai pēcāk nav jānožēlo neizdarīto un nepateikto, jo atgriest neko nevar...

Man vairākus gadus bija tīri fiziska sajūta, ka cilvēks ir brīžiem blakus un arī sapņos ļoti bieži redzēju, vēl joprojām ir sajūta, ka ja es būtu bijusi uz to laiku vecāka un gudrāka, varbūt nebūtu viss bijis tā kā bija ... tāds pasaules glābēja sindroms, kas ļoti bojā dzīvi un attiecības...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #12 : 2015. gada 15. februāris, 16:58:24 »
Es dotu tabletes
ar tabletēm sirdsāpes nevar izārstēt

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #13 : 2015. gada 15. februāris, 17:08:00 »
Toties, bik paliidzot biokjiimijai, var dot iespeeju saskatiit, ka dziive joprojaam ir kraasaina... cilveekam relatiivi gados ir liels risks iestreegt tajaa staavoklii...

..bet- katra pasha izveele... ...es saku, ko es dariitu un ko iesaku citiem, ja man jautaa... ...jaunam cilveekam ieteikumi, vsm daljai, buutu citi...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #14 : 2015. gada 15. februāris, 18:28:45 »
Sākumā zāles, tad pāreējais lēnām aizies. Naivi cerēt, ka draudzenes vai pienākumi ko var izmainīt. Pēc pieredzes saku  - sākt ar doku un pareizajām zālēm.