Autors Tēma: spoguļi  (Lasīts 4504 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies harisa

spoguļi
« : 2015. gada 15. februāris, 21:18:55 »
atgriežos !  Tātad , kad nomirst cilvēks, parasti dzīvoklī aizklāj spoguļus , tad nu man radās jautājums - cik ilgi tie spoguļi jātur aizklāti.

« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 15. februāris, 21:21:39 no Spārka »

Atslēdzies Spārka

Re: spoguļi
« Atbilde #1 : 2015. gada 15. februāris, 21:24:48 »
Reiz lasīju, ka 3 dienas.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2 : 2015. gada 15. februāris, 21:30:35 »
Neesmu nekur īpaši redzējusi ko rakstisku. Bet lielākoties tur aizklātus, kamēr nelaiķi apglabā. Citi 9 dienas un vēl citi - 40 dienas.
Visus sakost!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #3 : 2015. gada 15. februāris, 21:34:22 »
Te laikam katram savi aspekti vai religjijas. Es savulaik lasiiju, kaapeec vispaar tos spoguljus aizklaaj. Ne jau taa aizgaajeeja deelj, bet paliceeju negatiivaas (beediigaas) energjijas deelj, ko spogulis it kaa uzsuucot, jo cilveeki arii beedas ieskataas tai spogulii, lai sakoptos, un tur nu visa taa energjija paliekot. Tikai nezinu, kaa tad tiem sabeedaajushamies cilveekiem dziivot, ja spogulii skatiities nedriikst. Cik ilgi taa dziivot arii nezinu. Gan jau veel ir citi ticeejumi ar tie spoguljiem.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 15. februāris, 21:38:54 »
Tajā teorijā, ko biju lasījusi, Spoguļiem jābūt aizklatiem tās 40diena slīdz mirušā dvēsele pāriet citā pasaulē. Pretējā gadījumā tā var aizķerties spoguļos un netikt prom.
Pietiekot, ja aizklāj arī ar puscaurspīdīgu drānu, ne tikai necaurspīdīgu. Jo galvenais, lai ir kaut kāda barjera, nevis pliks spogulis.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 16. februāris, 10:44:36 »
Nekad neko neesmu aizklājusi. Pat neiedomājos.
To dara, ja cilvēks nomiris mājās?

Atslēdzies harisa

« Atbilde #6 : 2015. gada 16. februāris, 11:16:29 »
jā, to dara , ja mājās nomirst.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #7 : 2015. gada 16. februāris, 11:54:41 »
bij reiz tāds gadījums.
nomira tēvs mājās, istabā ar spoguli (spogulis bija skapja durvīs).
es ierados jau min 15-20 pēc nāves un to spoguli aizklāju, jo tad, kad šams mira neviens no klātesošajiem nebija iedomājies to izdarīt.

kad viņu aizveda noņēmu lupatu nost no tā spoguļa. attaisīju logu un taa.
pēc laika redzu tēvu sapnī, saku nu kā tev un šis man atbild ... johaidī baig ilgi maldījos līdz atradu izeju.
nez kas par vainu bijia, spoguļi nojauca virzienu, pa vēlu atvērts logs, ka netika ārā vai vnk visiem gaišā gaisma uzreiz neparādās.

par to CIK ilgi jātur aizklāti - nezinu.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies rutta

« Atbilde #8 : 2015. gada 16. februāris, 12:02:03 »
Nekad neesmu klājusi.
Un mājās, paldies Dievam, neviens nav nomiris.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 16. februāris, 14:21:15 »
Taa ir vairaak taa kaa krievu tradiicija, par taam 40 dienaam un taa..

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2015. gada 16. februāris, 14:23:13 »
Es pat neiedomaatos neko aizklaat vai atveert

Atslēdzies ragana

« Atbilde #11 : 2015. gada 16. februāris, 15:52:44 »
Ir arī šāda teorija: Spogulis kalpo kā portāls starp šo un citām dimensijām. Nāvei ienākot namā, portāls tiek atvērts. Lai norobežotu citu dimensiju iemītnieku migrāciju, atspoguļojošā virsma tiek "slēgta".

Atslēdzies Mango

« Atbilde #12 : 2015. gada 16. februāris, 16:40:54 »
Arī neko tādu nebiju dzirdējusi. Kad oma nomira, neviens neko neklāja. Nespokojas. Tas jau tiem, kas tic šiem māņiem.
Vienreiz redzēju, ka visus beņķus gāž riņķī, it kā lai nepaņemot līdz. :D

Pieslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2015. gada 16. februāris, 17:06:16 »
iedomājies, kāds šoks tālajam sencim, kad pirmo reizi ieraudzīja savu atspulgu cietā, gludā virsmā. No tā laika arī visādi māņi.Ir ļautiņi, kas vēl pavisam nesen neļāva sevi fotografēt -dvēseli nozogot. Tagad droši vien taisa selfijus, ka šņakst.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #14 : 2015. gada 16. februāris, 17:09:28 »
Es nefotogrāfēju un neļauju citiem fotogrāfēt savu kaķi :D