Autors Tēma: Gultas novietojums  (Lasīts 6165 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Gultas novietojums
« : 2015. gada 16. februāris, 10:18:58 »
Kkā nāk atmiņā, ka kaut kas kkur teicis, ka gultu nedrīkstot likt pret durvīm, tad clv tajā strīdēšoties. Kāds tam bija pamatojums, nudien neatceros? Ir zināmi tādi aizspriedumi?
Un vsp kādi ir "ezotēriskie nosacījumi", kur, kā un kāpēc tā būtu jānovieto attiecībā pret logiem, durvīm, un ko vēl?
Vai āderes ir aktuālas daudzstāveņu 5+ stāvos?

Atslēdzies Trix

Re: Gultas novietojums
« Atbilde #1 : 2015. gada 16. februāris, 10:28:28 »
Āderes ir aktuālas arī augšstāvos.
Par durvīm nezinu - da ij ko daudz izvēlēsies - kāda tā istaba ir, tāda ir.

Galvgalis pret austrumiem vai ziemeļiem jāliek, nevajag pret rietumiem. Nemēģināšu pārstāstīt kāpēc, lai neņirdz par nekorekto atreferējumu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

« Atbilde #2 : 2015. gada 16. februāris, 10:36:32 »
 Tiec vēl gudrs ar debespusēm.... Kkas teica, ka kā reiz vajagot pret ziemeļiem vai rietumiem galvu.... Nu ,par ziemeļiem tā kā būtu droši, ka der, bet tur man durvis....

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 16. februāris, 10:38:46 »
Ja istabiņa maza, tad jābūt priecīgam par to vien, ka gultu izdevās iedabūt iekšā bez lieliem upuriem.
Ja vieta atļauj, tad jau var skatīties āderes, fen šui un visu pārējo.

Jā, āderes ir aktuālas neatkarīgi no ēkas stāva. Esmu dzirdējusi, ka gultas galvgalim jābūt uz austrumiem. Par novietojumu pret durvīm un logu neko nezinu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #4 : 2015. gada 16. februāris, 10:42:42 »
Āderes ir aktuālas arī augšstāvos.
Par durvīm nezinu - da ij ko daudz izvēlēsies - kāda tā istaba ir, tāda ir.

Nu man durvis ir sānsienas pašā galā pie aizmugures sienas. "Aizmugures siena" tā, kam pretējā sienā ir logs. Logs ir uz austrumiem, dienvidaustrumiem.
Tas, ka pie loga sienas nevar likt, ir skaidrs, jo tad vnk uz lodžijas netiks. Bet pie pārējām 3 sienām paralēli vai perpendikulāri ir iespējams.
Ja liktu pie aizmugures sienas, tad sanāk pret durvīm, bet gulta neaizņemtu aš visu istabu - lielākā dala butu brīva un saliekams viss kas cits un plašāk staigāt.
Ja gultu ieliek perpendikulāri kādai no sānu sienām, tad pie azimugurējās var pielikt nelielu skapi (2-2,2m jo visa siena 3m, bet vel durvīm vajag kur vērties) un neko daudz citu vairs neieliksi un visu laiku jālaipo apkārt gultai...
Tad nu domāju, vai ezotērika nelīdzēs izlemt, kā to pēc iespējas veiksmīgāk novietot...

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2015. gada 16. februāris, 10:46:58 »
Istabiņa ir standarta 70.gadu panelenes, kkas ap 14m2(3x4,86m). T.i. Gultai, skapim un kumodei vajadzētu ieiet... Par vēl kko var padomāt...

Ja gultu ieliktu kkur stūrī (2x2m apmēram, vai min 1,6x2m), tad vel 10m2 paliktu. Ja 2x2 ieliek vidū, tad jālaipo apkārt. Ja likt ar galvu uz Z, tad sanāk perpendikulāri durvjsienai istabas vidū...

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #6 : 2015. gada 16. februāris, 10:47:16 »
Kā nu daudzdzīvokļu māja uzcelta, tā uzcelta. Man sanāk galvgalis uz dienvidiem. Lai sanāktu uz austrumiem, gulta jānovieto ar galvgali pret logu.
Vēl jau ir Vastu Shastra... Bet vai ir kādi pētījumi, kā latvieši cēla un iekārtoja mājas? Nespēju pieņemt, ka, lūk, indieši (tas saistībā ar minēto VS) bija tie absolūti viedie, kas vienīgie zināja, kā pareizi. Un vai tas kas pareizi viņiem, pareizi būs arī mums...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2015. gada 16. februāris, 11:39:20 »
Nevar uz āderes, slimos blablabla. Bet es tik labi beidzot izguļos. :D
Vēl nevar ar galvu uz durvju pusi, bet man jau liekas, ka tas tāpēc, ka neredz, kas ienāk.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #8 : 2015. gada 16. februāris, 11:56:47 »
nekad nelieku gultu ar kājgali pret durvīm.
ar kājām pa priekšu miroņus iznes.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2015. gada 16. februāris, 13:26:45 »
man 1ais skaidrojums par kājam & durvīm tāds pats kā Afrorai. Esmu kkur to esmu dzirdējusi. BET mani tas nepārliecina un es to ignorēju . Man ir tā, kamēr pati tam neticu, tikām vienalga.
Cirreiz protams ir tas,ka izdzirdu kkādu tjipa gudrību/ticējumu ...nodomaju pie  sevis,kas par sviestu, bet viņa iesēstas atmiņā un turpina malt. tb. sāk traucēt... tad es izdomāju savu ticējumu, jeb sameklēju kko no pretejās nometnes,kas apgāž šo nepatikamo...
bija tā ,ka lielais puiks bija spiests dzīvot istabā kur toč/toč kajugals pie durvīm un durvju ta vispār nebija..tikai garš un šaurs gaitenis... man protams atplaiksnīja atminjā šitie ticejumi :o
un tad es padomaju..ha.. ko ko bet deathmetalistu nez vai satrauks tāds ticējums..un pec gada dzīvs un vesels pārvacās uz citu mīni :)
p.s šitas man liekas ir no bezjēdzīgajiem ticējumiem.... kadu dien mirsim visi, vainu guljam tā vai šitā....

a par pareizajiem gulēsanas virzieniem fengšui veseli pētījumi :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #10 : 2015. gada 16. februāris, 14:50:57 »
Kkā nāk atmiņā, ka kaut kas kkur teicis, ka gultu nedrīkstot likt pret durvīm, tad clv tajā strīdēšoties. Kāds tam bija pamatojums, nudien neatceros? Ir zināmi tādi aizspriedumi?
Un vsp kādi ir "ezotēriskie nosacījumi", kur, kā un kāpēc tā būtu jānovieto attiecībā pret logiem, durvīm, un ko vēl?
Vai āderes ir aktuālas daudzstāveņu 5+ stāvos?
fenšuj
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:4nYYLQvt6tEJ:www.delfi.lv/majadarzs/majoklis/gulamistaba/milestibas-templis-pasu-rokas-praktiski-padomi-par-fensui-gulamistaba.d%3Fid%3D23918439+&cd=2&hl=lv&ct=clnk&gl=lv

njā, palasīju, laikam šovakar bīdīsim mēbeles :D
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #11 : 2015. gada 16. februāris, 15:02:47 »
Vienīgais, ko no gultas likšanas nosacījumiem varētu uzskatīt par ticamu, ir tas, ka no gultas jāredz durvis, citādi zemapziņa visu laiku satrauksies, ka nevar redzēt, vai kāds nenāk iekšā.

Tēvam vienu brīdi bija gulta uz āderes, dabūja pārkārtot visu istabu, jo nevarēja gulēt, naktīs murgoja. Cik nu esmu tai vietā gulējusi, neko pārāk traku neatceros, bet tas bija tikai dažreiz pa brīvdienām, tā ka nav pietiekamas paraugkopas, lai izdarītu secinājumus :)

Visādi feņšuji un latviešu gudrības - protams, ir jauki, ja vari pats sev celt māju un iegrozīt stūrus uz āderēm un tamlīdzīgi, bet dzīvoklī istabas jāiekārto ergonomiski, nevis ar kompasu rokā :)

ēvele

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 16. februāris, 18:33:15 »
Cik stulba sadaļa, tik stulbas tēmas :D Kas tik vēl turpmāk  nebūs... Piedodiet, nenoturējos, tāda daba :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2015. gada 16. februāris, 18:38:00 »
Evelīna- tēma stulba gan, bet noderīga- redz, Tev vismaz labāk palika  :sarcasm:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Betons

« Atbilde #14 : 2015. gada 16. februāris, 18:55:58 »
Pesteļu tēma :sarcasm: :go_go: