Autors Tēma: Šodien Starptautiskā pankūku diena  (Lasīts 4797 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Džesika

Šodien Starptautiskā pankūku diena
« : 2015. gada 17. februāris, 09:54:13 »
Šodien Starptautiskā pankūku diena, t. i., diena pirms Pelnu dienas, ar kuru sākas Gavēņa laiks pirms Lieldienām.
Pēdējā dienā pirms Gavēņa laika vēl varēja brangi saēsties, un nereti tās bija pankūkas ar dažādām piedevām. Latvijā laikam šī tradīcija vairāk pazīstama pareizticīgo baznīcā pirmsgavēņa Masļeņicas laikā, bet kāpēc gan arī mums šodien neizmēģināt kādu jaunu pankūku recepti?
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Luīze

Re: Šodien Starptautiskā pankūku diena
« Atbilde #1 : 2015. gada 17. februāris, 10:13:26 »
Šodien Starptautiskā pankūku diena, t. i., diena pirms Pelnu dienas, ar kuru sākas Gavēņa laiks pirms Lieldienām.
Pēdējā dienā pirms Gavēņa laika vēl varēja brangi saēsties, un nereti tās bija pankūkas ar dažādām piedevām. Latvijā laikam šī tradīcija vairāk pazīstama pareizticīgo baznīcā pirmsgavēņa Masļeņicas laikā, bet kāpēc gan arī mums šodien neizmēģināt kādu jaunu pankūku recepti?

Tu izmēģini jaunu recepti, bet es iešu ciemos pieēsties. :)

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #2 : 2015. gada 17. februāris, 10:19:08 »
Varu ieteikt savu iecienītāko recepti brīvdienu rīta pankūkām http://smittenkitchen.com/blog/2012/04/banana-bread-crepe-cake-with-butterscotch/
Visu pankūku torti nekad neesmu saņēmusies pagatavot, bet vienas pašas banānu pankūkas arī garšo lieliski. Pie tam šo mīklu vislabāk pagatavot iepriekšējā vakarā, un tad no rīta atliek vien uzkarsēt pannu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2015. gada 17. februāris, 10:30:38 »
Vienmēr esmu gribējusi pagaršot pankūkas ar ikriem. Tikai pagaršot. Šoreiz Kievijā bija citi luksusi. Bet nākamreiz gan izmēģināšu. Nē, te nē, Krievijā!
Visus sakost!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #4 : 2015. gada 17. februāris, 10:32:07 »
Te ieliktas pankūku ar pildījumiem receptes : http://tasty.delfi.lv/praktiski-padomi/svinam-starptautisko-pankuku-dienu-planas-pankukas-ar-11-gardiem-pildijumiem.d?id=45337504

Man sanāca smiekli par smuku pankūku ar gaileņu pildījumu, kas mākslEnieciski ir sasieta ar džutas striķi. :rofl:

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #5 : 2015. gada 17. februāris, 10:34:14 »
Man garšo šīs:

Burkānu pankūkas

4 burkāni
2 olas
100 g sviesta
100 g miltu
½ glāzes piena
2 tējkarotes cukura
2 ēdamkarotes rozīņu vai žāvētu plūmju
Sāls
Citrona miziņa
Eļļa cepšanai
 Svaigus vai nedaudz apvārītus burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Pielej pienu, pievieno sāli, cukuru, olas, izkausētu sviestu, sarīvētu citrona miziņu, rozīnes vai smalki sagrieztas žāvētas plūmes, miltus. Visu sajauc. Liek pannā sakarsētā eļļā un cep no abām pusēm, kamēr pankūkas kļūst gaiši brūnas.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2015. gada 17. februāris, 10:36:16 »
No rītdienas ierosinu pārcelt tēmu uz recepšu sadaļu, lai nepazūd. :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #7 : 2015. gada 17. februāris, 10:48:42 »
Planpoju izmēģināt šīs http://www.marthastewart.com/326883/bacon-pancakes?xsc=soc_fb_2015_2_12_food_gen__A
Jau nedēļu trinos ap viņām  :blushing:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 17. februāris, 10:48:57 »
No rītdienas ierosinu pārcelt tēmu uz recepšu sadaļu, lai nepazūd. :)
accept

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #9 : 2015. gada 17. februāris, 10:56:42 »
Piafa, kādu bekonu pirksi no tiem, kas mūsu veikalos pieejami? Es ar šito sen jau mokos, un it sevišķi pēc tam, kad atbraucu no ceļojuma pa ASV - salīdzinot ar tur pieejamo bekonu, mūsējie ir kaut kādi bekona izstrādājumi...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 17. februāris, 11:02:36 »
Amerikāņu bekonu ēdusi neesmu, līdz ar to visticamāk, man derēs kaut kas vakuumā safasēts, ko veikalā varēs atrast.

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #11 : 2015. gada 17. februāris, 11:05:13 »
Vairumam no tiem vakuuma bekoniem ir nelāgs niķis iztecināt daudz ūdens, kad liek uz pannas, savukārt, cieti žāvētie tomēr ir par cietu. Vislabākos bekonus ir gadījies pirkt Lietuvā, kad tur strādāju un brokastis nemainīgi sastāvēja no omletes ar bekonu :)
Ārprāts, kā sakārdināji, tagad gribas tādas pankūkas ar bekonu un vēl kļavu sīrupu pa virsu...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #12 : 2015. gada 17. februāris, 11:08:18 »
Ārprāts, kā sakārdināji, tagad gribas tādas pankūkas ar bekonu un vēl kļavu sīrupu pa virsu...

Gastronomiskā izvirtība.... :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #13 : 2015. gada 17. februāris, 11:19:15 »
Ja baisi grib izvirst, vienmēr jau var kaut ko vītinātu plānu plānu paņemt :)

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #14 : 2015. gada 17. februāris, 11:41:39 »
Neder vītināts un plāns - īstais bekona smeķis ir tamā, ka tā gaļa tiek sačurkstināta uz pannas no viegli kūpināta stāvokļa.