Autors Tēma: minimālā alga  (Lasīts 6217 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

minimālā alga
« : 2015. gada 18. februāris, 19:34:40 »
pastāstiet pat minimalo algu LV..

OKy..atzīstos... stāstiet, bet interese par to nav galvenā...
man šausmīgi grieza acī virsraksts Atvadas..kursh spīd jau pāris dienas ,kad brauc gar pedējo tēmu nosaukumiem   :blushing: tā vien liekas, ka jāiet kādu bērēt (tpu tpu tpu) :faint:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies nex

Re: minimālā alga
« Atbilde #1 : 2015. gada 18. februāris, 19:42:20 »
galīgi neaktuāls topiks... tad jāmeklē infa jo nav ne jausmas, cik te ir minimālā...

Pieslēdzies Spārka

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2015. gada 18. februāris, 20:07:21 »
360 eur uz papīra.
Ap 265 uz rokas +/- drusku atkarībā no (ne)piemērojamā neapliekamā minimuma.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #4 : 2015. gada 19. februāris, 08:40:41 »
Kā tad ir ar to minimālo...Mana draudzene strādā vienā oficiālā darbavietā,kur tiktiešām saņem to minimālo.Un papildus ved vairākām sīkfirmām grāmatvedības neoficiāli.Un jebkurā sarunā par iztiku mana draudzene teju ar asarām acīs stāsta,kā viņa izdzīvo ar to minimālo.Protams klusējot,ka vismaz vēl divas saņem neoficiāli.Un tā tas ir ļoti daudziem-vaimanāšanas prieks un nabadzības simulēšana kā karogu vicinot to nožēlojamo minimālo.
Kad vienreiz aizrādīju,lai vismaz manā klātbūtnē nečīkst par nabadzību-tad to 'vismaz ņēmusi  vērā.Vaimanā tagad retāk.
LV nav tik nabadzīga,kā to iztēlo paši ļaudis.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #5 : 2015. gada 19. februāris, 17:05:15 »
Ir nabadzīga, jo jāstrādā vairākos darbos, lai nebūtu tikai minimālā.
Kā arī ar ar normālu izglītību vairāk par bruto 800 nevar nopelnīt, tie jau LV ir griesti. te es runāju  ne par privāto sektoru, tur man nav pieredzes.
Ja LV grib normāli pelnīt. (Man tas liktos 1500- 2000), tad dienas gaismu neredzi. Ārpus LV - mierīgi un neiespringstot, pat darot to pašu darbu. Skumji.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #6 : 2015. gada 22. februāris, 23:56:04 »
Būsim godīgi, arī trīs minimālās nav nekāda bagātība.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: minimālā alga
« Atbilde #7 : 2022. gada 25. septembris, 19:41:45 »
Ir runas, laikam jau priekšvēlēšanu populisms, ka JKP grib celt minimālo algu uz 620 eiro no 1.janvāra, pamatojot to, ka esot Eiropas direktīva, ka minimālā alga ir puse no valstī vidējās, kas mums esot 1280 eiro.. Mani tas neskar, jo pensionārs, bet varbūt kādam tas ir svarīgi.. Un tas ir budžeta jautājums, bet tas jau jaunās Saeimas rokās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2022. gada 25. septembris, 19:55:06 »
Pašubrīd 19% ir minimālās algas saņēmēji.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2022. gada 25. septembris, 20:55:18 »
Minimālā ne minimālā, bet algai par vienu slodzi jābūt tādai, ar kuru var izdzīvot - nomaksāt komunālos, ēdienu, apģērbu, medicīnu. Saprotu tos, kuri iestājas šķērsguļā un pasaka, ka par to naudu labāk iet pudeles lasīt. Visa diena darbā (mājās neesi, bērnus audzina skola un iela), bet rezultāts nožēlojams. Dzīvesvieta, kur pārnakšņot, ceļš uz darbu, pieklājīgs apģērbs darbam maksā vairāk, nekā tas saņemtais.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #10 : 2022. gada 25. septembris, 21:19:37 »
Minimălās algas celšana šībrīža apstākļos ir cūcības kalngals, un tikai kāda "naivā māmiņa" var iedomāties, ka tas tiek darīts aiz rūpēm par nabaga minimālās algas saņēmējiem. Mazais bizness jau tā knapi dzīvību velk. Viena zārka nagla bija covida ierobežojumi, tad minimālās soc. iemaksas, tagad vājprātīgais energonesēju cenu pieaugums, un pilnai laimei vēl vajadzētu pacelt minimālo algu! Līdztekus jau tam, ko notiek nepārtaukts VIDa presings par algu celšanu līdz "nozares vidējai". Tā vien šķiet, ka šim visam mērķis ir uzņēmējdarbības iznīcināšana.  Alternatīva  - iedzīšana pelēkajā zonā...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2022. gada 25. septembris, 21:24:35 »
Tas jā. Problēma gan ir nevis minimālās algas lielumā, bet nodokļos, kas no tās tiek nogriezti. Lai tas cilvēks saņemtu kaut ko jēdzīgu, uzņēmējs maksā gandrīz tikpat nodokļos. Mazajiem uzņēmumiem tas ir letāli, tas fakts.
Nez kāpēc daudz kur ārpus Latvijas no tādām summām nodokļi ir smieklīgi mazi (tur gan tādas summas vispār nefigurē par pilnu slodzi).

Ir otra nianse - valsts pārvaldes un ierēdņu (nemeklēšu, tieši kam un ar kādu koeficientu) alga ir piesieta minimālajai. Par karoti paceļ minimālo nabagiem, par šķīvi paceļas diženajiem.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2022. gada 26. septembris, 11:15:14 »
Ir runas, laikam jau priekšvēlēšanu populisms, ka JKP grib celt minimālo algu uz 620 eiro no 1.janvāra, pamatojot to, ka esot Eiropas direktīva, ka minimālā alga ir puse no valstī vidējās, kas mums esot 1280 eiro.. Mani tas neskar, jo pensionārs, bet varbūt kādam tas ir svarīgi.. Un tas ir budžeta jautājums, bet tas jau jaunās Saeimas rokās.

ceļot minimālo, celsies arī vidējā un atkal būs minimālā jāceļ un... un tā ieskriesim inflācijas spirālē...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2022. gada 26. septembris, 11:59:13 »

ceļot minimālo, celsies arī vidējā un atkal būs minimālā jāceļ un... un tā ieskriesim inflācijas spirālē...
Lielākas algas - lielāki nodokļi! Vajag taču paspēt kaut ko vēl izspiest no tiem, kas vēl nav aizklapējušies...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #14 : 2022. gada 29. septembris, 20:51:08 »
Šodien pirmajā lasījumā pieņēma, ka būs tie 620 eiro minimālā.