Autors Tēma: kaimiņiene  (Lasīts 5853 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Anete Goba

• Viesi
Re: kaimiņiene
« Atbilde #30 : 2015. gada 19. februāris, 14:43:08 »
Tas, ko vinja runaa, taas ir shausmas. Varbuut tomeer pasaki, kaa tas no malas izskataas. Kaads ar vaajaakiem nerviem var, izdzirdot vinjas tekstus, piezvaniit sociaaliem dienestiem, lai naak paarbaudiit, kas tai gjimenee notiek. Vai vinja to veelas? Varbuut lai pati aiziet pie aarsta jau laiciigi un dabuu kaadas nervu tabletes vai antidepresantus, bet probleemas ar saviem pieguleetaajiem lai nerisina uz beernu reekjina.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #31 : 2015. gada 19. februāris, 14:49:56 »
Tas, ko vinja runaa, taas ir shausmas. Varbuut tomeer pasaki, kaa tas no malas izskataas. Kaads ar vaajaakiem nerviem var, izdzirdot vinjas tekstus, piezvaniit sociaaliem dienestiem, lai naak paarbaudiit, kas tai gjimenee notiek. Vai vinja to veelas? Varbuut lai pati aiziet pie aarsta jau laiciigi un dabuu kaadas nervu tabletes vai antidepresantus, bet probleemas ar saviem pieguleetaajiem lai nerisina uz beernu reekjina.
ar nervu tabletēm intelektu nepacelsi un interesi par negribētiem bērniem neizraisīsi.
Ja es jūs kaitinu un tracinu, jūs vienmēr varat nolīst stūrītī un paraudāt!

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #32 : 2015. gada 19. februāris, 14:52:16 »
Murmulaade

Beerniem raadiit, ne defekteetajam sievishkjim... jo savaadaak nosaukt radiijumu, kas beerniem skalji saka taadas lietas, nav iespeejams

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #33 : 2015. gada 19. februāris, 14:55:32 »
ir bijušas pāris reizes , kad apturu to orkānu , puika , 12 gadu vecs , ar aizturētu attīstību , protams uzvedības problēmas , bet - regulāri spiests klausīties , ka viņa nevar sagaidīt , kad viņam paliks 18 , lai varētu izmest no mājas ! un tāds muļķis jau tālāk mācīties nevarēs , lai pie laika jau meklē darbu ! strādā viņa gaterī , dmagu fiziski darbu , turklāt ar visādām mašīnām , tā kā ar nervu zālēm visai problemētiski , var būt reakcijas traucējumi .

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #34 : 2015. gada 19. februāris, 14:57:13 »
Aarpraats, tad laikam bezcers.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #35 : 2015. gada 19. februāris, 14:57:40 »
ir bijušas pāris reizes , kad apturu to orkānu , puika , 12 gadu vecs , ar aizturētu attīstību , protams uzvedības problēmas , bet - regulāri spiests klausīties , ka viņa nevar sagaidīt , kad viņam paliks 18 , lai varētu izmest no mājas ! un tāds muļķis jau tālāk mācīties nevarēs , lai pie laika jau meklē darbu ! strādā viņa gaterī , dmagu fiziski darbu , turklāt ar visādām mašīnām , tā kā ar nervu zālēm visai problemētiski , var būt reakcijas traucējumi .

nevajag tur nervu zāles, tā ir tāda šķira. kopojas un vairojas bez saprašanas. proletariāts, sliktā nozīmē.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #36 : 2015. gada 19. februāris, 16:25:15 »
Varbūt cītīgi neizlasīju, bet kāpēc autorei jāved svešs bērns pie ārsta un vispār jājaucas citu dzīvē?

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #37 : 2015. gada 19. februāris, 16:30:33 »
Varbūt cītīgi neizlasīju, bet kāpēc autorei jāved svešs bērns pie ārsta un vispār jājaucas citu dzīvē?
cik sapratu cilvēcisks žēlums pret bērniem, kas aug kā zāle pļavā.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #38 : 2015. gada 19. februāris, 17:05:57 »
Nāra , jautājums vietā , kkā tā ir sanācis , ka ar visām lielajām problēmām sīkie deso pie manis , ā , nu es te tikko biju pārcēlusies dzīvot , kad meitenīte piedzima , dzīvoju pretējās durvīs un  pa laikam pieskatīju mazo, tad no pusotra gada vadāju uz dārziņu , un tā tas ir aizgājis. tēmu iesāku par to , ka vai vajag iejaukties , kad sastopies ar ko tādu. varētu jau nelikties zinis , bet lielākos sūdus uztaisa tie , kas izliekas neredzam . nu tas mans viedoklis , bet nevienu nekad neesmu sūdzējusi un negribas arī.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #39 : 2015. gada 19. februāris, 17:07:21 »
Apbrīnoju tādus cilvēkus, bet pati ieņemu ērto pozīciju no malas, kā arī lieki nesatuvinos ar svešiniekiem.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #40 : 2015. gada 19. februāris, 17:29:37 »
lumbergam -

IMHO Tu JAU iejaucies - parādi meitukam citus apvēršņus, citu attieksmi, citu dzīves uztveri. Ja mājās viņu spiež, pie Tevis viņa var mazliet atvilkt elpu. Baidos, ka neko vairāk izdarīt Tu nevari, - ja mēģināsi "kustināt" māmiņu, vari zaudēt arī to pašu iespēju kaut no malas tam bērnam palīdzēt, pastāstīt, parunāt par cilvēku attiecībām un dzīvi.

No tā, cik Tu te izstāstīji, baidos, ka gadījums ir diezgan bezcerīgs.

Varbūt der papētīt, vai nevar meituku kādā pēcskolas pulciņā iefīrēt (gan jau skolā ir kaut kas arī bezmaksas), pirmkārt, mazāk būs acīs māmiņai, otrkārt, lai iemanās jēdzīgas ārpusmājas intereses izkopt, citādi padsmit gados aizies pa trasi uz leju - mājās nevarēs izturēt (plus pie visa māmiņai sāks rēgoties konkurence pusaugu meitenes izskatā ar sekojošu attieksmi), iet nebūs kur, tālāk klasika - "draugi" utt.
A tā vismaz vēl kāda autoritāte (ja paveiksies) - treneris.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #41 : 2015. gada 19. februāris, 20:22:10 »
jā , Trix , vecākā meita viņai 16 gados aizbizoja no mājas un dzemdēja bērnu , tagad viņai ir 25 gadi un 3 bērni , bet nekad nav dzirdams , ka aurotu ! varbūt slikts piemērs viņas gadījumā ir labs piemērs.

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #42 : 2015. gada 20. februāris, 08:23:11 »
jā , Trix , vecākā meita viņai 16 gados aizbizoja no mājas un dzemdēja bērnu , tagad viņai ir 25 gadi un 3 bērni , bet nekad nav dzirdams , ka aurotu ! varbūt slikts piemērs viņas gadījumā ir labs piemērs.

neredz citu alternatīvu, tā ir kā  programma "es nedrīkstu dzīvot labāk kā mana māte, es nedrīkstu būt laimīgāka". Tā ir norma, kā šaura matrica, kurā viņa dzīvo, no bērnības jau ir iepotēts, ka esi diezgan padumja, lai mācītos, no tevis tāpat nekas nesanāks ( nu labākā gadījumā pārdevēja ciema veikalā), apcērt tam bērnam spārnus, skolotāji arī pēc klišejas "no tās ģimenes" bērniem neko īpaši negaida, paši nu tad kuļās kā māk, lai tiktu brīvībā no mīļās mātes ņem un aizskrien ar pirmo veci.  un vecis viņām ir nu tāda liela vērtība, jo pati bez večas savu vērtību vispār neredz un pat neapzinās.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #43 : 2015. gada 20. februāris, 09:11:58 »
Jā, Murmulāde, tur jau tā lieta.
Un tieši tāpēc tikmēr, kamēr tam meitukam vēl hormoni ir ciet un, sekojoši, smadzenes vaļā, kamēr vēl kaut ko meklē - neapzināti, jo neba nu viņa tīšām skrien pie lumgerga padomu prasīt - tur kaut ko var iesēt. Kas izaugs? Hrens zina. Tur ar baigo ņuhu un čuju pie katras iespējas jāpilina pozitivā pašapziņa.

Nolauzt to zaru no ābeles var elementāri. Rezultāts zināms - sapūs sētmalē.
Baigi jau nu gribētos nenolauzt, bet uzpotēt kaut ko jēdzīgāku par "oriģinālu".
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Murmulāde

« Atbilde #44 : 2015. gada 20. februāris, 09:27:16 »
Nolauzt to zaru no ābeles var elementāri. Rezultāts zināms - sapūs sētmalē.
Baigi jau nu gribētos nenolauzt, bet uzpotēt kaut ko jēdzīgāku par "oriģinālu".

Es domāju, ka aizlauzts jau ir,  gudri prāti saka, ka bērna personība veidojas  līdz 5-7u gadu vecumam