Autors Tēma: lupatu deķis  (Lasīts 5979 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

lupatu deķis
« : 2015. gada 20. februāris, 21:20:41 »
zinat kas tas tāds??
varbūt ir idejas ko veidot no nederīgām drēbēm, audumiem utt. man ir sakrājusies kaudze, kas nekam vairs neder...bet materiāls oky... tagad domāju... vareetu šūt kko līdzīgu lupatu deķim(vecāmamma kādreiz tādus šuva), man ir divi kašaki majās, būtu tiem gultas jeb tepiķīši . varbūt ja sanāktu smuki, tad kkas priekšnamam vai tualetei zem kājām pametams... varbūt kāda kko tādu šuvusi, vai zin kur palūrēt idejas, lai nav īsti jāizgudro velosipēds no jauna.. :o
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies danu

Re: lupatu deķis
« Atbilde #1 : 2015. gada 20. februāris, 21:31:38 »
manuprāt ir speciāls "termins" tādiem lupatu deķiem- pečvorks, vai kaut kā tamlīdzīgi?! Paguglē,gan jau ,ka atradīsi.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #2 : 2015. gada 20. februāris, 21:41:46 »
Patchwork - man jau šķiet, lai uztaisītu patiešam skaisti, ir jāmāk to izdarīt. Es nemāku un negatavojos arī mācēt, bet zinu dāmas, kas tiiiik skaistus šuj.

Mācās kursos, meistarklasēs, no youtubes, ļoti daudz no krievu šuvēju forumiem.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #3 : 2015. gada 20. februāris, 21:42:56 »
Esmu šuvusi tikai no kvadrātiņiem, kas bezgala vienkārši. Siekalojos ap tiem, kur shēma ir rombi, bet tur man pacietība būtu par īsu.
No kokvilnas (veci vai vienkārši tie kas apnikuši spilvendrāni, pārvalki) šuju maisiņus, kur var iebērt pupiņas, zirņus, likt sažāvētus ābolus, tējas.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2015. gada 20. februāris, 22:08:17 »
Mana vecmāmiņa bija šajā tehnikā sašujusi vienu deķi no 0.8 cm platām sloksnītēm..... ar rokām. Vidū 2x2 cm kvadrātiņš un tad apkārt 4 slosnītes, tad atkal nākošāis riņķis /kvadrāts 0.8cm.  Beigās tādi kvadrāti 30 x30 cm sašūti deķī. No kreisās puses viengabals- odere.

Piedevām katrs 30x30cm kvadrāts sastāvēja krāsu ziņā no 2 trijstūriem , viens tumšs otrs gaišs. Sašujot kopā uz deķa veidojās tumši un gaiši rombi. Darbs ārprātīgs, liekas tika izmantota katra šaurākā auduma strēmelīte! Tagad sāku domāt , ka tās strēmelītes nebija vienā kārtā, bet drīzāk kā trubiņas saplacinātas, vairāku kārtu.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2015. gada 20. februāris, 22:12:50 »
neeee(kur mans noliedzošais un galvu purinošais) ehhh plz  :faint:

Patchwork ir pavisam ,kas cits... ar to man dāmas kursos čakarējas utt... taadam nav vajadziibas un netaisos savu laiku tērēt...(lai gan man ir vesels maiss ar apdarinatiem un gataviem 6stūriem)
es domāju tādu pavisam parastu variantu...man ir atmiņā, ka vecāmamma sagrieza strēmeles un tad rindās šuva klāt to vienu galu,  un tad nakamo rindu utt..patiesiibaa ,laikam jau gauži vienkārši. jāķeras un jādara... jatais soli pa solim bildes, lai pēc tam var citiem radiit :)
 ideja man ir kā to dariit, bet pagaidam bukseeju...
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2015. gada 20. februāris, 22:15:52 »
taas piešutās lupatiņas paliek tādas ļeperiigas, vinjam viens gals tik klāt otrs ļeperē. līdz ar to, noteikums NR 1 lupatiņām jābuut neirstošām...
trokās  :banhead: , jus domajāt, kka es Patchwork likšu tualetē uz griidas vai kakiem došu??? :faint:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2015. gada 20. februāris, 22:16:11 »
http://www.inkashandcrafts.com/blankets/yo-yo-patchwork-baby-blanket/

Princips tāds kā te - tikai katra ripulīšu rinda= 0. 8cm sloksnīte gatavā darbā. Bet varbūt ka nav nemaz tik traki  arī ar rokām? Toreiz nebija interneta...., sākotnēji arī nebija viņai TV...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #8 : 2015. gada 20. februāris, 22:19:10 »
Mellen, mans omes variants ar strēmelīšu četrstūriem tev neder?

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #9 : 2015. gada 20. februāris, 22:27:46 »
taas piešutās lupatiņas paliek tādas ļeperiigas, vinjam viens gals tik klāt otrs ļeperē. līdz ar to, noteikums NR 1 lupatiņām jābuut neirstošām...
trokās  :banhead: , jus domajāt, kka es Patchwork likšu tualetē uz griidas vai kakiem došu??? :faint:
Varbūt, ka es sapratu, ko tu domā. Kādreiz šuva tādas iepirkumu somas, bet tur vajadzēja kremplīnu. Sagrieza gabaliņus ka U burtu. Augšgalu piešuva, bet pārējais bija vaļā. Sanāk tā kā zivs zvīņas. Bet kur tad šodien dabūt neirstošu materiālu....

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #10 : 2015. gada 20. februāris, 22:35:58 »
eku/ šeku atradu... :go_go: :go_go: :go_go:
ideja un pricips te !!! skaidrs, kjeros klāt... man tikai vajadzeeja apstiprinājumu un jā es biju domājusi piešuut vienu galu, bet šujot pa vidu ir pareizāk !!
varbuut vēl kads neliks pie misenes savus maisus, bet sašūs kaķīšiem tepiķīšus :)

IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2015. gada 20. februāris, 22:38:12 »
Bet...man vislabāk patiik  :sarcasm: ,ka 90% šo video stāsta ,kā izmantot pārstrādājamas lietas, taipat laikā griež un šuj pilniigi jaunas .. un vēl citos ir- aizejiet uz veikalu, nopērciet 3.mtrus auduma un sagrieziet lupatās :D :talking:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2015. gada 20. februāris, 22:42:52 »
Es zinu taadu tehniku, kad ar auduma streemeleem spiraalveidaa notin paresnu auklu, un tad, saakot no centra apljveidaa veido paklaaju, audzee kaa taadu gliemezhvaaku vai pankuuku, shujot klaat audekloto auklu

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #13 : 2015. gada 20. februāris, 22:52:36 »
Minne... tavs teiktais ir liidzigs tam, ko esmu redzeejusi... tikai tur sapin bizi gaaaaru no 3 strēmelēm un tad, jā veido tādu gliemezi no vidus uz riņķi...ar lieliem dūrieniem piešujot klāt.  :yes:
vsjo, jālien vēl skapji parevideet...  :rofl:
IG- mellenessniega

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 20. februāris, 22:57:27 »
Shausmas, panjem dvieli un shuj klaat lupatas, kaada sunja peec? Dariit nav ko? Un ko ar to drausmoniigaa paskata lupatu peec tam dara?