Autors Tēma: mobilizācija  (Lasīts 9784 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

mobilizācija
« : 2015. gada 23. februāris, 06:52:28 »
Neesmu nekāda pasaules gala gaidītāja un panikas cēlēja , bet nupat man palika reāli fiziski slikti , kad izlasīju par NBS jaunajiem plāniem. vai kāds man var izskaidrot uz ko un kādā veidā attiecas mobilizācija ? un kur palicis mans patriotisms , kad runa iet par maniem dēliem  :confused: ?

viesmiiliigs

• Viesi
Re: mobilizācija
« Atbilde #1 : 2015. gada 23. februāris, 08:14:07 »
Links uz rakstu? Īss problēmas izklāsts? Nu tiem, kas ziņas nelasa un neskatās.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2015. gada 23. februāris, 08:16:00 »
Kur ziņa? Apollo,tvnet ne latv., ne kr. versijā par šo nekādas ziņas.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 23. februāris, 08:21:16 »
Tas skars personas, kurām ir profesionālā militārā dienesta pieredze, bet pēdējo gadu laikā no armijas ir atvaļinājušās.
Civilpersonas plānotā mobilizācija neskars. Ja kāds tomēr ļoti vēlas iesaistīties, brīvprātīgajās struktūrās.
Taču var noprast, ka iedzīvotājiem X stundas gadījumā militāri uzdevumi uzticēti netiks, uzsvaru liekot uz viņu profesionālajām iemaņām.

Tātad, kura daļa satrauc? Dēli ir bijušie armijnieki? Vai gana patriotiski, lai pieteiktos brīvprātīgi?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2015. gada 23. februāris, 08:28:40 »
Nu re, Lumberg, Tava patriotija beidzas turpat, kur manējā!
Ja cilvēks pats izvēlās militaro karjeru - tā ir viņa darīšana. Bet ja tā ir mobilizācija kara pēc - tad visus urrāpatriotus un tanteles pie attiecīgajiem pieminekļiem tā vien gribās norakt uzreiz - puķku negaidot.... Un pirmo mobilizēt ausaini!
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #6 : 2015. gada 23. februāris, 09:39:58 »
ui , aizmirsu , bet tas bija šorīt un bija tas sākums tāds pats kā Piafas ieteiktajam , bet tur vēl bija turpinājums par pārējiem ! Mēģināšu sameklēt ! Šorīt lasīju , cerams sameklēšu !

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #7 : 2015. gada 23. februāris, 09:45:32 »
raksts ir tas pats , mani satrauc tā daļa , kur paskaidrots , kas ir rezervisti - jebkurš LV pilsonis , vīrietis vecumā no 18 līdz 55 gadiem !

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 23. februāris, 09:55:17 »
Izlasi visu rakstu. Ka priekšā ņems bijušos. Un civilos (ta sir visi paŗējie) militārajā darbībā iesaistīti netiks, betizmantos pēc prasmēm un spējām. Protams, ja nekādu prasmu un spēju nav, tad arī pa lauku paskraidīt būs labi.
Turklāt, tās ir 10 dienu MĀCĪBAS, nevis iesaukums... Bļīn.. nu lasiet tak visu, kas rakstīts....

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #9 : 2015. gada 23. februāris, 10:01:24 »
nu lasiet tak visu, kas rakstīts....
.. bet neticiet visam, kas rakstīts.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 23. februāris, 10:08:14 »
Un? Kāds labums tagad neticēt un dzīt sevi stresā?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2015. gada 23. februāris, 10:14:37 »
Es regulāri lasu blogu, kur profesionāli armijnieki par iespējamībām runā. Neteikšu kādu, lai neteiktu, ka dzenu jūs stresā.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 23. februāris, 10:17:16 »
Relax. Ja vien nav padomā izbraukt uz kādu zaļu salu vai citu tālāku vietu, tad labāk šobrīd padzīvot mierīgi (kamēr vēl var  :evil: ). Stresos, kritīs panikā pēc tam.

Atslēdzies alex

« Atbilde #13 : 2015. gada 23. februāris, 10:27:08 »
Atļaušos visiem sagādāt pārdzīvojumus, publiski paziņojot- mēs visi mirsim!!!  :sarcasm:

Atslēdzies Camma

« Atbilde #14 : 2015. gada 23. februāris, 10:27:31 »
Tā kā man puse ģimenes bijušie militāristi un puikas iesaukšanas vecumā - tad satraucos gan!
Raksta pagaidām vienu, kad sanāks kašķis ar puķku, rakstīs jau citu. Tas tā, pārdomu līmenī. Taču pavērojot tos bļāvējus gan no vienas gan otras puses, kuri mauro pie dažādiem pieminekļiem dažādos laikos - jauniešu tur nav. Tur dominē vecāka gadagājuma cilvēki, kuriem par sevi vairs nav bail - tāpat beigas tepat tuvumā (piedodiet par cinismu). Tikai par saviem tuvākajiem - dēliem, mazdēliem - padomāt gara spēju nepietiek. Tāpat kā nepietiek spēju padomāt, ka karš NAV tikai militāristu izpriecas - bumbiņas krīt arī uz bērnudārziem un daudzstāvenēm guļamrajonos...
Visus sakost!