Autors Tēma: mobilizācija  (Lasīts 9807 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Re: mobilizācija
« Atbilde #15 : 2015. gada 23. februāris, 10:37:57 »
Atļaušos visiem sagādāt pārdzīvojumus, publiski paziņojot- mēs visi mirsim!!!  :sarcasm:
Mirsim pilnīgi droši, bet jautājums ir kad un kā. Nav nekādas vēlmes kļūt par lielgabalu gaļu vai savus tuvākos zaudēt figviņzin kādā lielvaru spēlītē. Tie puiši, kas Ukrainā pašlaik atgriežas mājās zārkos vai kā neglābjami invalīdi, būtu varējuši vēl gadus 50 pilnvērtīgi dzīvot, strādāt, mīlēt, bērnus radīt un vecākus savus priecēt. A tagad kas? Kā vārdā? Un tas, ka "visi mirsim" diezin vai kalpo par merinājumu viņu tuviniekiem.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #16 : 2015. gada 23. februāris, 10:43:58 »
Davai pāriesim uz personālijām - nu, lai novērstu uzmanību uz sīkkašķi!
Alex = [..] (cenzēts)
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 23. februāris, 11:21:59 no Spārka »
Visus sakost!

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #17 : 2015. gada 23. februāris, 10:49:20 »
Skatoties cik dziļš pofig ir visai pasaulei uz krieva asinspirti Ukrainā , mani biedē scenārijs Baltijas valstīm , nešaubos , ka uzrakstīts ! un atkal sabrauks gudreļi , padzers kafiju un ieteiks krievam tā prātīgāk uzvesties, bet pa to laiku ...nu paši redzat , kas notiek t.s. pamiera laikā !

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2015. gada 23. februāris, 11:20:26 »
Merkeles kantoris atsakās lietuviešiem pārdot labu bruņutehniku ;)
Vodočku jau ir padzēruši...
Šis raksts tos, kam ģimenē nav ex militāristu, neskar. 10d mācības ex militāristus arī diez vai TIK ļoti apgrūtinātu. Cita lieta, ja tās nav mācības...
IMO, tajās mācībās vajadzēja iesaistīt secīgi arī rezervistus, lai tie ex militāristi visamaz pamatlietās apmāca. 10d nav nekas Tāds,lai tak paceļ pakaļas no TV priekšas un paskraida pa laukiem...

Un tagad atcerēsimies RailBaltica tēmu. Mani neskar, forši progress :) un pārfrāzējam: mani neskar, drošību tak visiem vajag, pareizi! ;)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #19 : 2015. gada 23. februāris, 11:40:05 »
Nezinu, es jau sarunāju ar draugu- mednieku, ja gadījumā, ja kas, došos pie viņa uz mežiem, un šaujamais arī atradīsies...
Vakar pie draudzenes skatījāmies krievu filmu par karu (viņa skatījās), un tad pārtraukumā rāda kaut kādu mītiņu Krievijā sakarā ar Ukrainas karu, un viens vīrietis saka: ar karu jau neko nevar atrisināt! Tāds interesants kontrasts...un es tad saku draudzenei- nu, jā, varēja tak Hitleram padoties, ja jau ar karu neko nevar atrisināt!
Mans puika arī bijušais militārists, un, zinot viņu, es pieļauju, ka viņš varētu no ārzemēm atskriet, ja kaut kas notiktu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #20 : 2015. gada 23. februāris, 11:47:22 »
Atļaušos paturpināt: IMO, tos ex militāristus vsp uz kādu vismaz pusgadu pieņemt štatā, lai vispirms apmāca visus rezervistus un tad arī visas sievietes 18-50. Ka neizrādās noderīgākas, ja būs adekvāti apmācītas, turklāt skaitliski varētu būt vairāk. Kvai būtiskāko iz pašaizsardzības, kā aizsargāties, slēpties, pabarot bērnus no nekā (kas to jau nav apguvušas sadzīvē...) un kā lietot ieročus, sabotēt bruņutehniku, un izdalīt dažas grāmatas (slēgtas i-neta lapas ar lasāmvielu) kur pieejama pārējā info, kas 10d neietilpst, piemēram, bruņutehnikas uzbūve.
Vienai grupiņai no dažādiem reģioniem gramata par rus tankiem, nakamajai par bruņumašīnu 1 , utt. Lai vismaz zinātu, kā tās sabotējamas.

Un, kā agrākā twitterrakstā pr tēmu - racēju nekad nav par daudz. Tie, kas nemāk neko citu, lai rok. Pilsētniekus/ces (un paŗējo/ās, kam nav zemnieku saimniecības) uz vairākaām dienām sūtīt patrenēties rakšanā un pie viena izrakt pa A robežas līniju MILZU ieplaku, vēlams applūstošu.
Kamēr virsū nešauj, daļai biroja planktona būtu jautra izkustēšanās un dd nebūtu tiesīgs atlaist par tādām nodarbēm :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #21 : 2015. gada 23. februāris, 11:49:46 »
tex, žēl, ka nevar vairāk par vienu "patīk" piešķirt :D

Atslēdzies Camma

« Atbilde #22 : 2015. gada 23. februāris, 11:57:45 »
Man tās 10d nevajag... nu, zināmu apsvērumu dēļ... Bet biroja planktonu gan derētu izkustināt - kadreiz esot kartoškos uz kolhozu braukuši - i gotiņas redzējuši, i sūdu dakšas rociņās paturējuši, i ar DT pabraukājušies...
Visus sakost!

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #23 : 2015. gada 23. februāris, 11:58:14 »
Ja sāksies karš tad mobilizācijai pakļausies visi vīrieši no 18-60 gadiem un viss med personāls neatkarīgi no vecuma, dzimuma, psiholoģiskā stāvokļa un kaķu daudzuma!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #24 : 2015. gada 23. februāris, 12:03:34 »
Labvēli - zumināts! Man aš garlaicīgi bez Tevis satapa!
Ja par mani - tad par mobilizāciju nesatraucos, ir ij iemaņas pa mežu skraidīt, ij DT braukalēt, ij skabargas no pakaļas vilkt...
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #25 : 2015. gada 23. februāris, 12:21:35 »
Saku, ka pamatlietas būtu jāiemāca VISIEM iedzīvotājiem bez klajas un smagas garīgas atpalicības vai vecuma demences. Varbūt pat ne no 18, bet no 12 vai 14 gadiem.

Saka, ka pret LV izvēršot informatīvo "karu" jau tagad. Heloooooo, cik pa šiem gadiem LV augstskolās nav datorzinātnes bakalauru un maģistru... un ja pieķeram klāt matemātikas un fizikas (tiem gan arī pie tehnikas daudz pieleitojuma) , kur nu vēl visu bezjāedzīgo žurnālistu, psihologu,sociologu u.tml. ...
NEVIENS nav ne plānojis ne mēģinājis kkādā veidā iesaistīt.
Urlakovs var gvelzt klajus melus un demagoģiju un visi vnk noklausās un nosmejas... miljoni nanoūdeņos utt... bet atpalikušāki un jau izbrainwashoti prāti tak joprojām domā, ka labs Rīgas saimnieks :D  Bet vai kāds valstiski ir mēģinājis iesaistīt visu fizmatu & soczinātņu varzu, lai organizēti jamo tā pie vietas noliktu t.sk. ar masu, ka popularitāte beidzot nonāktu tur, kur tai bija jābūt no sākta gala? Piemēram, es varētu veltīt pāris h nedēļā, bet 1personiski maz ko var izdarīt, bet vai tad kāds oorganizē un piedāvā dalību tiem pašiem ex LU datoriķiem. Ja tas būtu organizēti, panāktu daudz vairāk.
Ak, jā, valsts budžetā kvai plānošaianai nevar paredzēt līdzekļus šādam mērķim. Nu, ak kungs, nosauciet par 1 darbiņu no kiberdrošības plānošanas - zem tāda nosaukuma varēs norakstīt, cik vajag...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #26 : 2015. gada 23. februāris, 12:22:11 »
Es visu to saprotu, nu to satraukumu par tuviniekiem. Bet, kaa juus reaali iedomaajaties to x stundu? Ka visi laizhas lapaas, un Putjka kaa atbriivotaajs iesoljo tukshaa Latvijaa, kur vinju ar sajuusmu sagaida tautieshi, kuri sen jau vinju gaidiijushi?

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #27 : 2015. gada 23. februāris, 12:46:38 »
Nu, zemessardzei ir tagad kiberdrošības vienība. Man viens čoms tur iestājās, un viņš ir diezgan augsta līmeņa speciālists.
Domāju, Latvijai aizsardzības doktrīna jāorientē tieši uz sabotāžām un partizānu karu. Cilvēku ir, cik ir, ar masu nepaņemsim.
Bet vispārīgi runājot- ja būs karš, cietīs visi, arī tie, kas domā laukos atsēdēties. Varbūt jāpieņem tā doma, ka tad vienkārši ir jāuzspļauj savam komfortam un drošībai, jo tāda vairāk nebūs defoltā. Mēs tagad cepjamies, ka Eiropa nav gatava karot Ukrainas dēļ. Bet Eiropa jau ari skatās, ka Ukrainā ir pilns ar dezertieriem, ka vadība nav kompetenta...nuja, un tad loģiski viņi pieņem, ka ja to pašiem ukraiņiem ne tik ļoti vajag, tad viņiem jau nu ne  tik.
Izstādē tikos ar cilvēkiem no Ukrainas rietumiem, kuri ir pārcēluši firmu uz Poliju un turpina biznesu tur. Un rietumos jau vēl viss ir mierīgi. Katram atsevišķi ir sava motvācija, kāpēc ir vai nav jākaro. Mums labāk ir skaidri saprast, ka, ja mūsu valsti nevajadzēs mums, tad to nevajadzēs nevienam. Ja mūsu valsts pastāv tikai ka naudas atmazgāšanas vienība, tad viņu patiešām nevienam nevajag. Naudu atmazgāt varēs arī Pribaltijskas guberņā.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #28 : 2015. gada 23. februāris, 13:06:46 »
Labvēlim paslīdējis garām , ka arī veterinārie speciālisti ir pakļauti karaklausībai , vai arī pati esmu par vecu un tā norma sen atcelta , nez. Vrb kāc zin ?

Atslēdzies tex

« Atbilde #29 : 2015. gada 23. februāris, 13:12:01 »
Labvēlim paslīdējis garām , ka arī veterinārie speciālisti ir pakļauti karaklausībai , vai arī pati esmu par vecu un tā norma sen atcelta , nez. Vrb kāc zin ?
nezinu, bet minu, vai tam kājas neaug no tiem laikiem, kad karā izmantoja zirgus? Diez vai vets varēs izārstēt šobrīd aktuālo transporta tehniku...