Autors Tēma: Privāti-tātad privāti?  (Lasīts 3384 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Ezme

Privāti-tātad privāti?
« : 2015. gada 24. februāris, 13:08:59 »
.Pārdomas radās par lietām,ko bieži gadās pārrunāt divatā-gan ar radiem ,draugiem,gan darbabiedriem.Un tad rodās cits iespaids par cilvēku,kamdēļ viņš rīkojās tā un ne citādi,ko viņš domā par saviem līdzbiedriem,kas viņam patīk,kapēc nepatīk kāds cits utt utt.Un daudz kas nav tā,kā no malas izskatās.Un te nu lūk problēma-visādās sadzīviskās darīšanās un sarunās taču daudzi nezin,kā lietas sastāv dziļi patiesībā un spriež no virspusējām zināšanām.Un man gribas reizēm kliegt-cilvēki,tak nava tā!Bet ko gan varu skaļi klaigāt-ja lietu patiesais stāvoklis ir uzticēts man vienai un neesmu pilnvarota to izkliegt pasaulē?Un arī starp radiņiem-daži netur labu prātu savstarpēji-lai gan katra atsevišķa puse nemaz negrib naidoties-bet nespēj savstarpēji komunicēt.Vai man būtu tiesības viņu problēmās maisīties,ja katrs atsevišķi man ir uzticējis savu viedokli?Esmu uzklausījusi daudz tādas privātas lietas,bet tās cieši glabāju.Vai esmu tiesīga izpaust privāti stāstīto?Dažu labu reizi tas palīdzētu vieglāk risināt problēmas.Bet izpaust privāti stāstīto-nespēju.
Kā ir jums-vai spējat vajadzības gadījumā izpaust privātas sarunas?

Atslēdzies Spārka

Re: Privāti-tātad privāti?
« Atbilde #1 : 2015. gada 24. februāris, 13:15:09 »
Izpaudusi nekad neesmu. Bet pateikusi - tas tā nav, parunājam par kaut ko citu, gan esmu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2015. gada 24. februāris, 13:20:55 »
Sev uzticeeto vai kaadreiz cilveeka vaajuma briidii iztekto es pilniigi noteikti paturu pie sevis, bet kkaadaas sarunaas, kur sajuutama neizpratne par konkreetaa cilveeka riicibu vai motiiviem, es tomeer diplomaatiski sarunu pavirzu taadaa virzienaa, lai kritizeetaaji spiesti saredzeet arii iespeejamo sleepto lietas pusi un to, ko vinji, iespeejams, nesaprot vai nav iedomaajushies.

Maneejie vienmeer smejas, ka esmu patologjiski godiigais un taisniigais"neredzamais advokaats". Bet man nepatiik situaacijas, kad klaatneesoshajam nav iespeejas paust savu viedokli un varbuut pat aizstaaveeties.

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #3 : 2015. gada 24. februāris, 13:33:05 »

Bet man nepatiik situaacijas, kad klaatneesoshajam nav iespeejas paust savu viedokli un varbuut pat aizstaaveeties.

Nu lūk,tas jau ir tas bēdīgākais.Bet uz jautājumu-kā tad tu zini?,nevaru atbildēt,ka tas un tas pats man to teica.Jo sarunas iet uz riņķi un kopumā ļaudis ir pļāpīgi.Un jo tālāk no ''pirmavota'' -jo citādāk viss izskatās.Un pēcgalā pēdējais pastāstīs pirmajam-a man stāstīja,ka tu teici tā un šitā.Un tas nu ir pats pēdējais,kas drīkst notikt.Manuprāt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2015. gada 24. februāris, 13:57:59 »
Zini, es nesaku, KAA es sho vai to zinu, bet caur pukjeem maaju, kaa, iespeejams, vareetu buut bijis vai ir - taa teikt, meegjinu sarunasbiedru "ieseedinaat" konkreetajaa situaacijaa un paraadiit to konkreetaa cilveeka aciim un no vinja redzespunkta.

Diplomaatija. Protams, tas nestraadaa 100%gi, bet vismaz manai pashcienjai ir svariigi, ka neesmu kluseejot atbalstiijusi netaisniibu

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #5 : 2015. gada 24. februāris, 14:41:38 »
Jā, Minne.Tev sava  taisnība par savu pašcieņu.Es esmu ieciklējusies uz to,ka nevajag izpaust to,ko kāds privātsarunā atklājis.Un līdz ar to-reizēm pieļauju lietu netaisnību.Savukārt diplomātija tāda smalka lieta,kādreiz gribēju labāk-iznāca-kā vienmēr.Ir iznācis aplauzties ar to ''riņķa danci''.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2015. gada 24. februāris, 14:50:24 »
Jā, Minne.Tev sava  taisnība par savu pašcieņu.Es esmu ieciklējusies uz to,ka nevajag izpaust to,ko kāds privātsarunā atklājis.Un līdz ar to-reizēm pieļauju lietu netaisnību.Savukārt diplomātija tāda smalka lieta,kādreiz gribēju labāk-iznāca-kā vienmēr.Ir iznācis aplauzties ar to ''riņķa danci''.

Tev nav sevi jaavaino, jo katrs mees esam taads, kaads esam. Man, piem., diplomaatija un speeja sajust situaaciju ir no dabas dota, bez piepuules un piedomaashanas

Atslēdzies harisa

« Atbilde #7 : 2015. gada 24. februāris, 15:11:37 »
Tev tā gribētos dabūt pa galvu no abām pusēm ? nejaucies un neko nesaki.  Ja viņi nevar saprasties, tā nav tava problēma .
Ja nu pienāk ;laiks un viņi sadraudzējas  ?
Tas šad tad notiek arī ienaidnieku starpā , kad atrod kopēju valodu, un tad abi vēršas pret vienu lielu Pļāpu !

Atslēdzies Mina

« Atbilde #8 : 2015. gada 24. februāris, 15:16:25 »
Privāti runāto tālāk nestāstu. Kādreiz, ja sanāk situācija, ka ļaudis klačojoties pasaka ko tādu, par ko 100 punkti zinu, ka nav taisnība, bet īsto situāciju esmu uzzinājusi privātā sarunā, tad parasti izlīdzos ar filozofiskiem tekstiem par to, ka neiesaistītas personas nevar zināt, kā ir patiesībā, un ka no malas viss bieži izskatās citādāk. Bet vispār - jo vecāka palieku, jo mazāk gribas plēst ķeļņažku un bāzties visās baznīcās ar savu dziesmugrāmatu, pierādot, kā nu tur īsti lietas apstāv. Bez tam - tā kā man ir visai pofig, ko citi domā un stāsta par mani, tad neko daudz nekrata arī, ko citi domā un stāsta par citiem.   
Patiesība dara brīvu.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2015. gada 24. februāris, 15:39:28 »
Īpaša cūcība ir tad, ja kāds pastāsta tālāk ko tādu, par ko ir nobrīdināts neteikt citiem. 

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2015. gada 24. februāris, 15:54:37 »
kādēļ vispār jāstāsta lietas, par kurām tik ļoti vajadzīgs, lai tās neizstāsta citiem. Ko dod tas, ka sazin kam vienam kaut kas slepens pateikts? Nespēja paturēt savus noslēpumus pie sevis? Verbālā caureja? Alkohola pārdozēšana?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #11 : 2015. gada 24. februāris, 15:58:08 »
kādēļ vispār jāstāsta
Jo draugi ir lētāki nekā psihoterapeiti.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2015. gada 24. februāris, 16:00:20 »
Ne jau viss ir jāstāsta, šis tas var būt redzēts.
Piemēram, 2 draudzenes un viņu izvarošanas mēģinājums. Pieņemsim, vienu iz..., otra pamūk un no stūra noskatās. Pirmā lūdz otru, lai nestāsta nevienam, otra izpļeperē pie pirmās izdevības.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #13 : 2015. gada 24. februāris, 16:00:37 »
kādēļ vispār jāstāsta
Jo draugi ir lētāki nekā psihoterapeiti.

uzticēties nevar nevienam. izņemot mani, protams :cool:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #14 : 2015. gada 24. februāris, 16:05:01 »
kādēļ vispār jāstāsta lietas, par kurām tik ļoti vajadzīgs, lai tās neizstāsta citiem. Ko dod tas, ka sazin kam vienam kaut kas slepens pateikts? Nespēja paturēt savus noslēpumus pie sevis? Verbālā caureja? Alkohola pārdozēšana?

Ne vienmēr visas lietas tiek izstāstītas. Re, Trix jau minēja piemēru.