Autors Tēma: Deputaati un alkohols  (Lasīts 2781 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Ezme

Re: Deputaati un alkohols
« Atbilde #15 : 2015. gada 02. marts, 16:06:41 »
Pagaidām jau valdības nesastādās atkarībā no zināšanām-izglītības un pieredzes attiecīgās sfērās,diemžēl ministrus ''iedala''.Katrai partijai tikun tik.Un tieši tikuntik-ieliek krēslos.
Godīgie,zinošie un redzīgie pagaidām pie teikšanas netiks,ja neiesaistīties ietekmes sfēras sadalēs,biznesa spēlēs,vajadzīgu sakaru nodibināšanās un pārējās tamlīdzīgās izdarībās.
Tie,kas piedalās šajās spēlēs-ir parasti ļauži  bez nekāda ideālisma,bez patriotisma,bez nekādas ''virslīmeņa'' esības.Tie piekopj visas ierindas cilvēka kļūdas-gan dzeršanu,gan melošanu,gan krāpšanu ,gan alkatību utt utt.
Bet valsts vadītājiem vajadzētu pēc morālā statusa būt galvastiesu augstāk.
Bet pagaidām mums  ir A.Kaimiņš.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #16 : 2015. gada 02. marts, 16:30:26 »
Hm, man deputaata alga parastaa galiigi neshkjiet iekaarojama... lai beztolkaa laiku vadiitu un uz to sviestu skatiitos...

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #17 : 2015. gada 02. marts, 17:03:14 »
Iekaarojama vai kaa, bet Latvijaa man taada alga normaali straadaajot ne tuvu nespiid, atliek tikai iedomaaties, ka atpuushos 4 gadus deputaata kreeslaa un bez liekas piepuules sanjemu algu, par kuru buutu iespeejamsne tikai izdziivot, bet arii dziivot.

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2015. gada 02. marts, 18:50:27 »
ineshuk, Tev plika oficiālā alga nešķiet iekārojama... Bet, par komisijām ir papildus + kompensācijas par visu ko ieskaitot transportu un labu dzīvokli Rīgā, ceļojumi. Alga de facto vnk paliek pāri PĒC kompensējaiem izdevumiem. Un galvenais papildus alga. Vai nu Lembja stipendija, vai banku "lūgums" balsot pret nolikto atslēgu principu vai par ko citu, ko kādam šauram lokam vajag u.t.t. Gan jau ka stipendijas un lūgumi ir gana lielāki par formālo algu, turklāt pie pilnībā nosegtiem dzīvokļa n transporta izdevumiem.
Saeimas sēdes jau nav 40h/ned, bet pāris dienas mēnesī - var apvienot ar vairumu pamatdarbu.
Pensionēšanās nosacījumi katram, kas kaut uz brīdi bijis deputāts, ir pilnīgi citi - daaaaaudz labāki kā nodokļu maksātājam parastajam.

Ir jau tam arī ēnas puse - lielās partijas prasa 10 KLVL kolektīvajai kampaņai  (+ ja vēl izved personīgo) un pastāv risks, ka neievēlēs... No nepopulāra clv. Populāriem, kas varētu pievilināt balsotājus, citi - individuāli nosacījumi, var pat gadīties, ka piemaksā par "seju"...

Vai es ietu? Nē, man būtu žēl 14-15+KEUR mazvarbūtiskai ievēlēšanai, lai nopirktu labu vietu ejošā sarakstā, t.i. reālas izredzes tikt ievēlētai vajag vēl krietni vairāk - nav tādas naudas un ja būtu, tērētu savādāk. Ja atrastos, kas tādu stipendiju samaksā, tad gan :)

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #19 : 2015. gada 02. marts, 18:54:31 »
Man fiziski shkjebina visas taas "stipendijas"... ja straadaat naudas peec, ir patiikamaakas sabiedriibas, kur to dariit...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #20 : 2015. gada 02. marts, 18:55:38 »
Nu, I mean visi jau par naudu straadaajam, protams... bet lielaaku naudu var arii patiikamaakaa sabiedriibaa pelniit...

Atslēdzies tex

« Atbilde #21 : 2015. gada 02. marts, 18:59:02 »
Vairumam no tiem "stipendiātiem" diez vai citur patīkamākās sabiedrībās izdotos nopelnīt kko līdzīgu deputāta stipendijai un tādu pensiju un socgarantijas ne tik...
It sevišķi dažus gadus pirms pensijas es noteikti piekristu. Droši vien arī agrāk neatteiktos. Speciāli meklēt galus un sieties tur iekšā gan nav patikas, kur nu vēl par to dārgi maksāt... Bet, ja gali atrastu mani un nosponsorētu - nespētu atteikties :D
Turklāt, ja pat Saeimas sēdē laptopsī varētu turpināt pamatdarbu vai paņemt pāris neapmaksātas dienas mēnesī...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #22 : 2015. gada 02. marts, 19:24:37 »
Ja to sebja znaju- es tak mieraa neseedeetu un kashkjeetos uz vella paraushanu...