Autors Tēma: Nesapratne ar e-taloniem un rīdzinieka kartēm  (Lasīts 5208 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dille

Nesapratne ar e-taloniem un rīdzinieka kartēm
« : 2015. gada 02. marts, 22:02:44 »
Kā lai iesāk? Nesapratne vai tomēr dusmīks?
Nopirku 20 braucienus (tagad der visiem transporta līdz.), ielādēja man tos rīdzinieka kartē.
Iekāpju mikriņā, lai brauktu uz vingrošanu- pļekt- neder.
Šausmās sāku domāt, ka čeku nez kurā misenē izmetu, restaurēju atmiņā , kur pirku un dodos ar savu žēlabu uz Narveseni.
Jā, esot 20 braucieni iekšā, nav nekas tukšs, bet čalītis aizmugurē saka, to e-talonu vai rīdzinieka karti ar braucieniem vajagot pirms tam pie kāda biļešu automāta aktivizēt.
Vaicāju, kāpēc tad pārdevēja man nav aktivizējusi, viņa rausta plecus, ka visu izdarījusi un kaut ko par Rīgas satiksmi. Čalītis saka, tagad, kad pārdevēja apskatījusies, arī skaitoties aktivizēts un viss būs OK.
Tiešām braucu nākošo un vēl vienu reizi un viss OK.
Darba kolēģei tas pats stāsts. Viņa gan dabūja nopirkt biļeti par 2 EUR, jo mikriņā tāpat ar e- talonu nav izdevies. Pēc tam braukusi autobusā, tur viss kārtībā.
Un ŠODIEN !!! kāpju atkal mikriņā un mana rīdzinieka karte ar nu jau 18 braucieniem ATKAL NEIET!!!
Laikam uzrakstīju dikti murgaini, bet jums ir kāds izskaidrojums? 

Atslēdzies ineshuks

Re: Nesapratne ar e-taloniem un rīdzinieka kartēm
« Atbilde #1 : 2015. gada 02. marts, 22:40:33 »
Iejaukshos- a izmantot nepaspeetos braucienus var kkur nodot un naudu atpakalj dabuut?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2015. gada 02. marts, 22:41:10 »
Šodien vēl braucu ar veco, rīt pastāstīšu, kā man ies. :)

Inešuk, var nodot RS kasē ar čeku, 100% atpakaļ. Ja čeka nav, samainīt pret jaunajiem braucieniem piemaksājot.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #3 : 2015. gada 02. marts, 22:45:01 »
Nu labi, ka kaut samainiit var...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #4 : 2015. gada 02. marts, 23:25:41 »
Hmm, varbūt kaut kādi gļuki ar to rīdzinieka karšu nolasīšanu tagad, pārejas periodā, kamēr vēl der gan pa lēto pirktie braucieni, gan jauniegādātie dārgie?

Un vispār, kāda jēga lādēt tos braucienus rīdzinieka kartē, ja nekādas atlaides transportā tikpat nav? Tiesa, tagadējos dārgos braucienus pirkusi vēl neesmu, bet līdz šim pirku dzeltenos e-talonus, un nekad nav bijušas problēmas ar to nederēšanu un pirmoreiz dzirdu, ka kaut ko vēl vajadzētu kkur īpaši aktivizēt..

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2015. gada 03. marts, 08:14:54 »
Man strādā. Tikko izmēģināju veco, nestrādā. Jaunais strādā.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2015. gada 03. marts, 08:20:54 »

Un vispār, kāda jēga lādēt tos braucienus rīdzinieka kartē, ja nekādas atlaides transportā tikpat nav? Tiesa, tagadējos dārgos braucienus pirkusi vēl neesmu, bet līdz šim pirku dzeltenos e-talonus, un nekad nav bijušas problēmas ar to nederēšanu un pirmoreiz dzirdu, ka kaut ko vēl vajadzētu kkur īpaši aktivizēt..

Jēga tādi pati kā no zilā (nepersonalizētā vai personalizētā) talona, bet nav jāmaksā 2.85 par pašu talonu.
Mēnešbiļetēm utt. Arī 50 braucienus nevar nopirkt dzeltenajā talonā.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 03. marts, 08:24:16 »
PIrmā dzirdēšana, ka var nopirkt uzreiz 50 braucienus. Tā ir jauna opcija vai kā?
Pirku jau pa dārgo 20 braucienus, un man tos ielādēja zilajā e-talonā. Rīdzinieka karte stāv mājās plauktiņā.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2015. gada 03. marts, 08:25:37 »
Ņjā. Bet man jau tā likās, ka tikai šodien varēs redzēt īsteno situāciju.
Mans mikriņš galīgi tukšs, autobusā daži pat netiek iekšā. Visi sapirkušies lētākās kartiņas par 30 eur.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #9 : 2015. gada 03. marts, 08:27:29 »
PIrmā dzirdēšana, ka var nopirkt uzreiz 50 braucienus. Tā ir jauna opcija vai kā?

Tā nav jauna opcija. Visu laiku var. Bet tikai zilajā.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 03. marts, 08:46:57 »
Ha. Kolēģim tikko apturēta vēl nebeigusies mēnešbiļete, kurai termiņš līdz 07.03.2015.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #11 : 2015. gada 03. marts, 09:30:15 »
Kas tieši pārsteidz? Februāris bija pārejas periods. No šodienas neviens vecais tarifs nedarbojas.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 03. marts, 09:41:54 »
Mango, tēmas autorei šķiet ir jauno tarifu braucieni ielādēti. Kolēģim arī februārī pirkta kartiņa. Tātad šaize ir ar jaunajiem tarifiem :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #13 : 2015. gada 03. marts, 09:52:35 »
ĀāāāāĀ!

Atslēdzies dille

« Atbilde #14 : 2015. gada 03. marts, 09:56:04 »
Tieši tā, februāra beigās pirku 20 jauno tarifu braucienus, kurus salādēja rīdzinieka kartē. Man patīk, ka tā ir tāda cieta, fiksi no somas izvelkama un nejūk ar plāno vingrošanas abonementa kartīti.

Sāku domāt, varbūt kaut kas nav lāgā mikriņos ar tiem karšu nolasītājiem?
Kolēģei taču arī mikriņā negāja, bet autobusā "aktivizējās".
Kā man varēja atkal nobloķēties pēc pāris braucieniem?

laikam jau sazvanīt to Rīgas satiksmi būs bezcers  :cry: