Autors Tēma: Gavēņa ēdieni  (Lasīts 2974 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ragana

Gavēņa ēdieni
« : 2015. gada 04. marts, 09:42:35 »
Šogad ievēroju stingru Lielo gavēni - pilnīgi visi dzīvnieku valsts produkti un saldumi tiek ignorēti līdz Lieldienām. Sāk aptrūkties idejas receptēm. Protams, ar Gūgles māti draudzējos, taču gribas tādus ēdamos, kas pārbaudīti praksē un atzīti par garšīgiem un gana sātīgiem. Varbūt jums ir kādas receptītes piedurknē paslēptas?
Šodienas pusdienām ir lēcu-seleriju-ķirbja zupa ar kokosriekstu pienu. Garšīga.

viesmiiliigs

• Viesi
Re: Gavēņa ēdieni
« Atbilde #1 : 2015. gada 04. marts, 09:52:53 »
Pameklē krieviski - viņiem tur ir nenormāli recepšu krājumi + pat kūkas, kas atbilst gavēņa noteikumiem.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #2 : 2015. gada 04. marts, 10:09:53 »
Piafai labs padoms. Manuprāt, kristīgo ticību vidū pareizticīgie gavēni ievēro visstingrāk. Pat katoļiem mūsdienās ir daudz mazāk obligāto nosacījumu, pat pielaujams, ka gavēnis netiek ievērots visu laiku no Pelnu dienas līdz Lieldienām, tikai pašā Pelnu dienā un, šķiet, tās 3 dienas pirms Lieldienām.

Šogad mēģinu iztikt bez gaļas, bet citā sevi neierobežoju, taču Džeimija Olivera raidījumus jau vairs nespēju skatīties, siekala tek...

Taisīts gavēņa borščs - eļļā apcep/apsutina smalkos salmiņos (vajag tiešām smalki, jo tāpat ilgi vārās līdz daudzmaz mīkstas) sagrieztas bietes, + ūdens, svaigi kāposti, skābēti kāposti, burkāns, pupiņas. Pašās beigās piespiež ķiploku. Nu un citas garšvielas pēc vēlmēm.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2015. gada 04. marts, 10:15:02 »
Nupat pa vienu krievu forumu izceļojos. Jāsaka - tiešām labi. Man tagad padomā vakariņām omlete bez olām. :)
Par veģetārā boršča ideju paldies. Kaut ko līdzīgu taisu, tikai bez pupiņām.
Es te vienu vakaru paēdu pupiņas ar ceptiem sīpoliem. OMG! Domāju, ka kājeles atstiepšu. Jānopērk asafetīda, iesaka, ka jāliek pie pupu un zirņu ēdieniem.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 04. marts, 10:17:54 »
Nu un droši vien viss, kas ir zem sadaļas - vegānisks, arī Tev derētu...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2015. gada 04. marts, 10:20:11 »
Ja godīgi, es vēl joprojām nebeidzu par sevi brīnīties. :laugh: Kur man tik šerpa ideja radās un vēl iekšas to īstenot...

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #6 : 2015. gada 04. marts, 11:27:42 »
"Zvaigznei ABC" ir tāda grāmatiņa "Gavēņa ēdieni" vai "Gavēņa laika ēdieni". Man šķiet, par ļoti lēta bija.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies ragana

« Atbilde #7 : 2015. gada 04. marts, 13:52:53 »
Kas tur dārgs var būt - gaļas ta nav.  :happy: Ja trāpīsies pa ceļam, palūkošu.

daddy

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 04. marts, 16:12:10 »
gribas tādus ēdamos, kas pārbaudīti praksē un atzīti par garšīgiem un gana sātīgiem.

šņabis ar skābētu gurķi vai marinētām sēnītēm. Gardi un sātīgi. :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #9 : 2015. gada 04. marts, 16:18:27 »
Kas tur dārgs var būt - gaļas ta nav.  :happy:
A zini... Aizvakar bodē salātiem (lapas, kādi nebūt tomāti/gurķi, mērces sastāvdaļas) visu sapirkos un sapratu, ka par summu, kas tika atstāta kasē, būtu ap 2kg cūkgaļas nopirkusi :D Un salāti tika apēsti vienās vakariņās ;)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2015. gada 04. marts, 16:26:54 »
Taisnība, tas diemžēl attiecas uz nesezonas mantu. Tādos gadījumos dodos uz pieliekamo, bet pa īstam jau marinējumi svaigo neaizvieto.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #11 : 2015. gada 04. marts, 16:28:29 »
gribas tādus ēdamos, kas pārbaudīti praksē un atzīti par garšīgiem un gana sātīgiem.

šņabis ar skābētu gurķi vai marinētām sēnītēm. Gardi un sātīgi. :)
Šņabis man ir vē, fui, kaka. Viskijs 2x gadā - garšīgi. :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #12 : 2015. gada 04. marts, 16:29:16 »
Gavēnī nekāda dzerstīšanās!  :o

Atslēdzies ragana

« Atbilde #13 : 2015. gada 04. marts, 16:30:25 »
 :mao: nē, nava gan. Man skaidrais ūdentiņš.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #14 : 2015. gada 04. marts, 16:32:15 »
Taisnība, tas diemžēl attiecas uz nesezonas mantu. Tādos gadījumos dodos uz pieliekamo, bet pa īstam jau marinējumi svaigo neaizvieto.
Marinējumu burku ar pesto neaizdarīsi :)
Kaut kā ar katru gadu arvien mazāka kāre un interese par marinējumiem... Pat marine'tie gurī tikai tik cik rosolā iegriezt aizgājuši.