Autors Tēma: Vakcinācija  (Lasīts 9503 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Re: Vakcinācija
« Atbilde #45 : 2015. gada 04. marts, 16:33:38 »
Antuanet, man ir zināmi oriģinālie avoti, tikai šobrīd nav laika iedziļināties. Es par principu runāju - galvenais, baisi pasniegt, lai sasniegtu mērķi, nav svarīgi, cik patiesi dati.

:D Un Tu citē klasiskos vakcinētāju saukļus, pat ne zilbi nemainot. :D Un ko nu? ja es Tev nenorādītu uz skaitlisku nesakritību - Tu parēķinātu līdzi? Godīgi - rēķinātu? Vai izlasītu aptuveno pārstāstu, ka nevakcinētie slimo vairāk un pieliktu plusiņu _savai_ pārliecībai? :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #46 : 2015. gada 04. marts, 16:49:45 »
Es esmu palasījusi par problēmām tieši ar garā klepus vakcīnu un saprotu, ka salīdzinot ar citām tā ir mazāk efektīva (t.sk. citētajam rakstam bija iebildumi, bet man arī nav laika veltīt visu darbdienu šai tematikai :)) Tas nemaina kopējo ainu - vakcinācija ļauj ierobežot un dažos gadījumos pat izskaust agrāk plaši izplatītas infekcijas slimības. Man nav iemeslu to apšaubīt. Ja Tev ir sava anekdotiskā pieredze un ticība Big Pharma sazvērestībām - nu lūdzu, tici :) Taču šī ticības brīvība ir līdz brīdim, kad sākas slimību epidēmijas, kuras būtu bijis jāatstāj pagātnē (skat. pēdējos masalu uzliesmojumus ASV, kur atsevišķos gadījumos ir apstiprināta slimību ievazāšana no ārzemēm, bet izplatība tieši korelē ar apvidiem, kur vecāki atteikušies no bērnu vakcinācijas).

Atslēdzies alex

« Atbilde #47 : 2015. gada 04. marts, 16:57:30 »
Ka vieni redz klaju matemātisku lažu, pasniegtu spazmatisku emociju mērcē, bet pārējie lasa emocijas, tic uz vārda un nedomā.
Šis teksts, starp citu, brīnišķīgi raksturo materiālus tādos avotos kā Alex sākumā ielinkotie, un antivakcīnistu izplatīto informāciju vispār :)

Šitais zobens, man šķiet, ir abpusgriezīgs ;)

Atslēdzies alex

« Atbilde #48 : 2015. gada 04. marts, 17:10:37 »

Man pašam šķiet, ka vakcīna nav panaceja un ir zināms procents, kuriem tā šādu vai tādu iemeslu dēļ tā nepalīdz. Risks nav milzīgs, bet pastāv. Līdzīgi ir ar zālēm. Gandrīz visām ir blaknes. Zāles varam dzert vai nedzert, bet vakcinācija ir teju vai obligāta.

Kā jūs domājat,  cik lielu daļu drīkst ziedot visu pārējo labā? Kur ir tā robeža?

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #49 : 2015. gada 04. marts, 17:29:46 »
Kā jūs domājat,  cik lielu daļu drīkst ziedot visu pārējo labā? Kur ir tā robeža?
Palasi cīšāk tos resursus, ko ielinkoju - pie konkrētām vakcīnām ir norādīts %, cik ir reģistrēti "adverse effects". Šis procents ir ļoti, ļoti mazs, pie tam gadījumos, kad tiek konstatētas problēmas, tālākās devas vai arī revakcināciju neveic. Arī šādu gadījumu dēļ ir svarīgi uzturēt herd immunity.
Ar blakusefektu uzskaiti gan ir tā pati problēma, kas medikamentiem - tiek pierakstītas problēmas, kas radušās noteiktā laikā pēc vakcinēšanais vai pēc zāļu dzeršanas, lai arī tās var nesaistīt nekāda cēloņsakarība. Šķiet, bija pat viens gadījums, kad zāļu blakusefektu lapiņā bija ierakstīts "lauzta kāja" vai kas tamlīdzīgs :) Te ir norādīti vakcīnu blakusefekti un to biežums http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm

Atslēdzies alex

« Atbilde #50 : 2015. gada 04. marts, 17:41:28 »
Ar blakusefektu uzskaiti gan ir tā pati problēma, kas medikamentiem - tiek pierakstītas problēmas, kas radušās noteiktā laikā pēc vakcinēšanais vai pēc zāļu dzeršanas, lai arī tās var nesaistīt nekāda cēloņsakarība. Šķiet, bija pat viens gadījums, kad zāļu blakusefektu lapiņā bija ierakstīts "lauzta kāja" vai kas tamlīdzīgs :)

Es pats esmu dzēris zāles ar blakni "iespējami kaulu lūzumi" katru rītu sevi rūpīgi aptaustīju vai nav kas nolūzis :D :D :D

A par tēmu, es vairāk filozofiskā plāksnē. Gribēju šo tā filigrāni sasaistīt ar diskusiju par cilvēka vērtību ;)

Vakcinācijas sakarā- es savu izvēli izdarīju jau pasen, kad bērni dzima. Ja šodien izvēle būtu jāatkārto, es to nemainītu.

Pats vismaz reizi mūžā esmu savakcinējies pret visu ko, izņemot gripu. Ar imunitātes atjaunošanu gan esmu slinks.

Paldies tev par veltīto laiku!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #51 : 2015. gada 04. marts, 17:54:42 »
Ja Tev ir sava anekdotiskā pieredze un ticība Big Pharma sazvērestībām - nu lūdzu, tici :)
Nu, re, Tu jau pārej uz apsaukāšanos. Klasiski!
Mana pieredze, lūk esot anekdotiska, bet Tavi izlasījumi internetā - ticami. :D
Nesaprotu gan, kas anekdotisks ir faktā, ka, jo ilgāk es dzīvoju, jo retāk slimoju [nevienu vakcīnu kopš pusaudža gadiem vairs neesmu redzējusi], un ka kaimiņienes bērns pēc bērnu triekas vakcīnas kļuva par kopjamu dārzeni ar šīs slimības konkrētām pazīmēm. Manu draugu vakcinētie bērni pirmā gada laikā ir pabijuši slimnīcā ar plaušu karsoņiem un visādu citādu jautrību, kamēr nevakcinētie pašņaukājas un skrien tālāk.

Tā ir mana realitāte, nevis propagandas izdales materiāli.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #52 : 2015. gada 04. marts, 17:57:01 »
Klusiņām piebildīšu, ka paziņu lokā ir novērojama līdzīga tendence kā Trix apkārtnē. Tā protams ir sagadīšanās.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #53 : 2015. gada 04. marts, 18:11:03 »
Piafa - man patika mazie burti - tiešām klusiņām. :D

Atslēdzies Broms

« Atbilde #54 : 2015. gada 04. marts, 18:25:24 »
Par mūsu ģimenes, draugu, paziņu pieredzi rakstīju jau iepriekš.
Dīvainas tās sagadīšanās.
Man tāpat, ka Trixai un Piafai.
Un vēl dīvaināku šo sagadīšanos padara tas, ka cilvēku skaits nav uz pirkstiem skaitāms. Pat ņemot talkā arī kāju pirkstus.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #55 : 2015. gada 04. marts, 18:52:46 »
Redz, interneta laikmetā šie reālie gadījumi sāk līst kā īlens no maisa. Un tā kā cilvēkiem kļūst redzami arī citi maisi ar īleniem (internets...), aizvien grūtāk ir tos dažus īlenus apklusināt. Kamēr tev liekas, ka ir tā, kā nevar būt, un dakteris saka, ka tā nevar būt, tātad tev rādās, un tu esi viens ar savām šaubām, - tevi viegli apklusināt un iestāstīt pretējo.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #56 : 2015. gada 04. marts, 19:27:34 »
Man nav pie rokas nevienas cilvēku vakcīnu anotācijas, bet man kkas saka, ka arī tajās (tāpat kā dzīvnieku) jābūt teikumam, ka vakcinēt drīkst tikai klīniski veselus bērnus (vai pieaugušos vai sirmgalvjus). Nu lūk, un kurš, roku uz sirds liekot, var teikt, ka tieši viņš šajā alerģiju, vīrusu mutāciju un pret antibiotikām rezistentu baciļu laikmetā IR KLĪNISKI VESELS tieši vakcinācijas brīdī? Uzliekam uz vīrusa vīrusu (tas nekas, ka inaktivētu) un - opaņki!!! Brīnums gan, nedarbojas! Vai tieši otrādi, par daudz darbojas ...

Palabojiet, ja kļūdos.

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #57 : 2015. gada 04. marts, 19:41:56 »
Pagaidām sliecos vairāk uz vakcinēšanas pusi, bet pietiekami kompetenta neesmu.
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Trix

« Atbilde #58 : 2015. gada 04. marts, 19:45:48 »
Vēl būtu interesanta reālā statistika - nevakcinēto bērnu vecāku vidējais vecums salīdzinājumā ar potēto bērnu vecāku vidējo vecumu. Precīzāki dati gan būtu no māšu vecumu salīdzinājuma, jo lielākoties vakcinēt/nevakcinēt nosaka māte.

Domāju, ka nojaušu tendenci.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #59 : 2015. gada 04. marts, 20:09:27 »
Vai ir kur aprakstīts, kādas sekas bija pēc saslimšanas? Potētajiem un nepotētajiem? Man jau patīk arī pati fakta konstatācija - 82% slimo ir vakcinēti! Neko teikt! Vai ir kur minēts, ka pēc pārslimošanas imunitāte paliek mūža garumā? Un cik ilgi tā darbojas pēc potes? Un ko nozīmē kontrolgrupa? Šis mani uzjautrina, jo negribētos ticēt, ka mazuļus speciāli turēja inkubatorā kopā ar konkrēti zināmu infekcijas perēkli :)
Tur jautājumu ir daudz vairāk, kā vakcīnu aizstāvji spēj iedomāties. Un kas notiek ar pusaudžiem un pieaugušajiem, ja vakcīnas darbība beigusies, bērnībā slimots nav un atraujas "bērnu infekciju" pieauguša cilvēka vecumā? Kurš vairs 25-30 gados atcerēsies par masaliņām... Līdz brīdim, kad būs grūtniece...
Visus sakost!