Autors Tēma: Prastā kūka  (Lasīts 4827 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Prastā kūka
« : 2015. gada 04. marts, 21:23:01 »
No sērijas "ja jums mājā nekā nav, tad...." Tad pa ceļam uz mājām paķeram:
0,5 l paciņu 35% putukrējuma
500 g paciņu žāvētu plūmju (oriģinālā bija augļu želejas končas tipa "vardītes")
3 paciņas Selgas prasto cepumu (man gan būtu patikuši arī šokolādes).

Jemam palielu salātbļodu un ātri salauzījam cepumus 1x1cm gabaliņos. Kaķiem riņķī kviecot sagriežam ap pusi paciņas plūmju (kādās 7-8 sloksnītēs katru). Jemam trauku putukrējuma putošanai (1,5 litru tilpumu, jo citādi "izkāps"), lejam iekšā putukrējumu, šiknaža galu vanilīna, 3 ēd.kar.cukura. Ja nav vanilīna, tad liek vanilcukuru, bet ar to man nav pieredzes (tējkaroti?). Putukrējumu ar cukuru saputo un izkrauj uz cepumdrumslām un plūmju krikumiem. Visu izcilā un nobāž lecskapī vismaz uz stundu. Ja ir vēlme un garša uz kontrastiem, tad var likt kādas zāvētas vai svaigas ogas.

Visus sakost!

ēvele

• Viesi
Re: Prastā kūka
« Atbilde #1 : 2015. gada 04. marts, 21:52:00 »
Vai tad turas kopā bez želantīna? Neatsulojas? Pēc tam jāēd ar karoti vai var sagriezt? Iepatikās, jo netaisu ēdienus, kam ir vairāk kā 3 vai 4 sastāvdaļas receptē.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2 : 2015. gada 04. marts, 22:17:14 »
Prasta jau tāpēc arī ir, ka neko daudz nevajag un top 10 minūtēs, ja neskaita ledusskapja slapstīšanos. Sasūcas viss cepumos, nekas nesulojas, želantīnu neprasās, jo ir maiga un apēdās tik ātri, ka neko želināt nevajag. Supersmuka nav, bet man garšo un tas ir noteicošais. Kādu skābu zapti var pārliet jau uz šķīvīša, ēdot. No bļodas liek ar lielo karoti, ēd ar kūku dakšiņu (tā mūsmājās pieņemts, ar karoti kūkas Kaucmindē nemācīja ēst!) :).
Visus sakost!

ēvele

• Viesi
« Atbilde #3 : 2015. gada 04. marts, 22:18:31 »
Lūk, šo es pamēģināšu! Man ir kūku dakšiņas :)

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #4 : 2015. gada 04. marts, 22:21:33 »
Es tieshi taapat padomaaju, ka, ja tik vienkaarshi, tad pameegjinaashu. Putukreejumu gan pati netaisiishu, bet iepirkshu jau gatavu, tik nezinu, cik daudz vajag, kad vinjsh jau gatavs.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2015. gada 04. marts, 22:43:33 »
Dullā! Kas tad gatavu putukrējumu pērk?! Tas tak nav putukrējums, bet putoti augu tauki! Labāk ņemt saldo krējumu un tās 3 minūtes padarbināt putotāju.
Visus sakost!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #6 : 2015. gada 04. marts, 22:45:45 »
Kaa teiksi, Bos.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2015. gada 04. marts, 22:52:24 »
Nezinu, varbūt citiem tas nav tik būtiski, bet es neciešu to dīvaino ķepīgumu, kas ir "putukrējumiem" no baloniņiem..... Bez tam, te liela daļa pievilcības kā reiz ir tajā, ka mitrums no krējuma savelkas cepumos. Balonkrēms paliek stīvs un cepumi kā betona krimslas.... Nea, es tā nespēlējos.
Visus sakost!

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #8 : 2015. gada 05. marts, 09:22:23 »
Ēsma, kura netaisa kūkas, bet ir naska uz viedokli :smoker: .  diez vai  man tā kūka, ja ar taisītu, tik laba iznāktu, ja riņķī nav kviecošu kaķu :confused:  tas kviecums un katķisms droši vien piedod to garšas buķeti- umami, vai zinies :)

Atslēdzies diddly

« Atbilde #9 : 2015. gada 05. marts, 10:14:42 »
Putukrējumam mēdzu pievienot stīvinātāju,saucas Sahnesteif,pulverītis,putošanas laikā pievieno. Nesaplok uzputojums.

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #10 : 2015. gada 05. marts, 10:17:20 »
Tas pulverītis satur putkrējumu arī tad, ja tur ir dzīvi augļi iekšā ielikti - zemenes utml.

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #11 : 2015. gada 05. marts, 10:23:36 »
Jaa, kakju klaatbuutne noteikti ietekmee rezultaatu. Piemeeram, kaada puuka vai spalva kuukaa.. Vee.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #12 : 2015. gada 05. marts, 11:14:32 »
Ticiet man - šitai kūkai NEVAJAG stīvinātājus!
Habibi - ar pūkām un spalvām visās vietās, tajā skaitā - ēdienā, cīnījamies un padevāmies tad, kad mājās bija ņufs. Vēl tagad ar šausmām atceros to brīdi, kad uz dzemdību namu atnesa sīkumiņam parpalas - viscaur mellā smalkā tīmeklī....
Visus sakost!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2015. gada 05. marts, 11:22:12 »
Es izlasu - Prastaa cuuka - vaivaivai :(

Tieshaam izklausaas tik viegla un feina, ka buus jaauzmargo. Mazliet mulsina taas zhaavpluumes. Man garsho pluumes, bet iisti neliekas kopaa ar cepumiem un putukreejumu, varbuut taadeelj, ka neesmu izmeegjinaajusi shaadu kombinaaciju. Un vai jaaizmanto no 500g pakas puse? Pareizi sapratu?

Ja liek zhelejkonchas, taas mazliet pakuust? Rezutaats arii shaadaa sastaavdalju kombinaacijaa nav par slapju?

Atslēdzies rutta

« Atbilde #14 : 2015. gada 05. marts, 12:43:38 »
Saldā krējuma biezinātāju lietoju, kad putukrējumā lieku augļus.
Nekad neatsulojas.  :smile:

[attachment deleted by admin]