Autors Tēma: osteoporoze.  (Lasīts 1720 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

osteoporoze.
« : 2015. gada 05. marts, 11:38:15 »
pastāstiet man(googlei velāk prasīšu jo nav jau nekas steidzams)... savas un paziņu pieredzes.
man laikam jasāk piedomāt :confused: un galvenais jautajums- no kura brīža jasāk piedomāt?man jau labs gabaliņš pāri 40-it  :faint:
tētim osteoparoze jau ntos gadus... bet viņš tiek turēts norma un uzmanīts ar zalēm ,parbaudēm utt...
bet pirms neilga laika nobira mamma, kurai vienā dienā izjuka(burtiski) divi skriemeļi mugurkaulā...visi parejie tagad izradas ir tikai laika jautajums...
māsai tagad pārdzivojumi un viskkas, jo nevar saprast ,ka vinja buudama medikjis to vareejusi garam palaist ...bet tas bija izzzi,jo muusu mammai ir 10 citas vainas ar kuram viņa regulāri par sevi atgādina.Tāda neredzama osteoporoze zem taam vienk pazuda...
nu tātad....ko, ar ko,kad, vai darat jūs?
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 05. marts, 11:41:01 no Spārka »
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

Re: osteoporoze.
« Atbilde #1 : 2015. gada 05. marts, 12:28:34 »
Dzeru Vigantol un kalciju, jo ar paartiku neuznjemu visu vajadziigo. Un regulaari paarbaudos, jo man arii strauji sabirst kaulinji, neatbilstiigi vecumam.

Un vajadziigs sports, lai muskulji tonusaa tureetos, speeka vingrinaajumi.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2015. gada 05. marts, 13:21:25 »
njā visas tādas jaunas  :rofl: izlasa un saprot,ka tantuku problmu risinu  :just_popcorn: :smoker:

Minne- kur tu baudies? man nav nekādas sajēgas par to... :blushing:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2015. gada 05. marts, 13:28:58 »
Taa, objektiivi njemot, Tavi 40 ar asti jau arii taa kaa par agru buutu, lai risinaatu tantuku probleemas :P

Es regulaari veicu osteodensitometriju. Taa kaa ir svariigi (nu, ieteicams) to dariit ar vienu un to pashu aparaatu, tad saplaanoju savu laiku taa, lai tiktu uz ARS.

Taa kaa manaa vecumaa taa nu galiigi nav norma, tad tiekos arii ar endokrinologu un peetaam, kaapeec mans organisms neuzsuuc kalciju un skalo to laukaa

Atslēdzies dille

« Atbilde #4 : 2015. gada 05. marts, 13:49:32 »
Minne, kā Tu nonāci līdz tam, ka Tev vispār kādi izmeklējumi šādā garā jāveic? kaut kas sāpēja?

Mellene, un ko Tava mamma tagad var darīt?  kolēģei draudzene pēc 60 (jāsaka gan, pīpē ļoti, kas laikam veicinošs faktors, viņai jau pasen konstatēja skriemeļa sabrukšanu , kaut ko tur varot cementēt, bet īsti garantiju nav , cik saprotu, viņa nedara neko, bet tāpat dzīvo uz priekšu un kustas).

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2015. gada 05. marts, 13:54:58 »
Minne- nuu es laikam šobrīd vienkārši gribu buut kursā... jo mammas kauli pārsteidza nesagatavotus ...nu vismaz gribu saprast, vai ir kkas taads, ko darīt laiciigii un profilaksei,lai kkad nezikad nebuutu līdzīgā situācijā.
es jau nezinu vai tas kkaada veida nesaistās ģenētiski..jo par tēta osteoporozi zinam sen..par ko arī bija liels pārsteigums, jo galīgāko kaulu blīvuma neesamibu atklaja kkad sen,kādas citas kaites sakarā...un jaa, vinjam arī neuzkrajoties, bet skalojoties laukā... likās jocigi, jo viņš baigais piena,biezpiena un tml.produktu cienītājs....izradās..nekaa nebija ...ēd cik gribi viss izlido...

tikko man uzleeca šāds video..īstenībā līdz galam nenoskatījos(vai vajadzēja??) liekas galīgi  :fubar: , vai tomēr man kkas pazuda tulkojumā? :confused: :wtf:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2015. gada 05. marts, 14:26:42 »
Ja kalcijs neuzsūcas pat ar vigantolu, tad ir pamats domāt par kādu zultspūšļa anomāliju - parasti tas ir pārliekums, kurš visbiežāk sonogrāfijas aprakstā slēpjas zem visu izsakošā burtiņa "N".....
Visus sakost!

Atslēdzies creegz

« Atbilde #7 : 2016. gada 03. novembris, 18:49:40 »
Ja kalcijs neuzsūcas pat ar vigantolu, tad ir pamats domāt par kādu zultspūšļa anomāliju - parasti tas ir pārliekums, kurš visbiežāk sonogrāfijas aprakstā slēpjas zem visu izsakošā burtiņa "N".....

šeit es nepiekrītu Camma, jo tas nav tik viennozīmīgi. Mūsu organisms vienkārši nespēj pareizi uzsūkt Kalciju tur kur tas nepieciešams, jo D vitamīns ir krietni par maz pat ar Vigantola lietošanu. Mēs dzīvojam ziemeļos un saule mums ir krietni par maz.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2016. gada 03. novembris, 19:02:17 »
Saulīt baltā, kā es Tevi mīlu par šo atzinumu! Nekādi neizdodās tautu pārliecināt, ka 30 vienības D vitamīna NAV norma, bet galēja nepieciešamība, lai roka nesalūst karoti pie mutes ceļot...
Tiesa gan, vitamīna trūkuma iemesls kā reiz var būt uzsūkšanās problēmas :). Nu, vismaz viens no iemesliem.
Visus sakost!