Autors Tēma: Spilves lidosta  (Lasīts 1293 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Spilves lidosta
« : 2015. gada 08. marts, 21:05:51 »
Divas dienas taisījos uz pavasara pastaigu, beigās Sv vakarā aizdevos. Apmeklēju Spilves lidostu, jo dzīvoju Pārdaugavā. Glīta mājas lapa, skaistas bildes internetā. Zināju , ka iekšā netikšu, sezona tik no maija. Aizbraucu - užas! Apkārt degradēta teritorija, pašai mājai logi izdauzīti - 1 vispār vaļā, citi ar organisko stiklu aizlikti, šķirbas 2cm platumā. Lūrot iekšā ar nekādu skaistumu nemana. Bet tur taču bija gleznas, kā tas viss tur tādos āra  apstākļos? Jeb viss jau beidzies?
Tur taču it kā aviācijas muzejs, nu vispār ļoti sērīgs skats. Nevar kādus bezdarbniekus tur aizsūtīt kārtīgi krūmus izcirst, metrīgo kūlu nofrēzēt, aleju sakopt - kokiem zarus pazāģēt utt.

Jeb atkal nevar vienoties, kas atbildīgs, kam pieder, kam jāapsaimnieko utt. Jeb pa ziemu tur viss izvākts , bet ne jau gleznas. Nu es arī laikam neko vairāk par zvanu Rīgas Namiem (apsaimniekotājs? ) neveikšu, bet žēl.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies ragana

Re: Spilves lidosta
« Atbilde #1 : 2015. gada 09. marts, 09:35:48 »
 :( Diez kas nav.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2015. gada 09. marts, 09:49:33 »
Nesapratu. Vai tad tur neierīkoja greznu muzeju???? Internetā vēl bildes bija.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2015. gada 09. marts, 12:39:30 »
Es ar nesapratu, pag.gadā lidostai palika 60 gadi. Skat.pirmo bildi tur uz fasādes vēl 2 plakāti par šo tēmu. Tāpat tajā bildē redzams, ka otrā stāvā 1 logs kreisā pusē  vispār bez stikla - melns caurums. Bildē neredz to metrīgo kūlu un krūmeļus, kas sākas tūlīt aiz asfalta plača .  4 bilde - lampas kupoli nodauzīti "okončateļno". Vienā ēkas malā bija viena videokamera, bet vai darbojas?
Katrā ziņā kontrasts starp bildēm internetā un dabā ļoti liels.
Vai privātie  aviatori, balonu lidotāji nevarētu kaut kā aktīvāk kaut kādu foundrising izvērst? Kaut gan varu iedomāties, ka kaut kādi līdzekļi tur tiek ieguldīti, teritorija kaut kā minimāli tiek sargāta no "tautas".

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2015. gada 09. marts, 12:52:26 »
http://www.spilve.org/    Varbūt sēju paniku par velti? Re , jūlijā kaut kas notiks!

Anete Goba

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 09. marts, 13:06:33 »
Peec tavaam bildeem spriezhot, skats nozheelojams, maaja pavisam nolaista. Kaads muzejs tur var buut?

« Atbilde #6 : 2015. gada 09. marts, 13:41:02 »
Es arī dzīvoju pavisam netālu, bet uz to pusi man parasti nesanāk doties. Toties no bērnības ļoti spilgti atceros, kā mēs visa ģimene gājām uz turieni pastaigāties un lidmašīnas pavērot. Interjers lidostas ēkā bija ļoti grezns, vismaz manās padomju bērna acīs - krāšņi gleznojumi uz sienas, zelts, majestātiskas kolonnas (vai arī tās kolonnas mana atmiņa tagad piedzejo - jebkurā gadījumā lidosta uz mani toreiz atstāja lielu iespaidu)  :)     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #7 : 2015. gada 09. marts, 14:46:02 »
Devos turp speciāli pirms kādiem 2gadiem, patika, smuki iekšā un vsp

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #8 : 2015. gada 09. marts, 19:54:36 »
Kāpēc man liekas, ka ar muzeju tur beigās nekas nesanāca? Mainījās īpašnieki, meta nost priekšniekus un tā arī palika tas viss?

Elvitas Rukas grāmatā "Izdzīvo. Piedzīvo. Lido" arī par to bija - viņu tak uzaicināja par direktori (bet laikam jau pārāk liela māksliniece ar saviem putniem galvā).

Aviācijas svētki tur, man šķiet, katru gadu notiek.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. marts, 10:30:57 »
Biju pirms, laikam , divarpus gadiem vai pusotra? Vasarā, Rīgas svētku ietvaros uz aviācijas dienām, izstaigājām krustu šķērsu, izpriecājāmies par gleznām, dažiem kabinetiem, sienām. Vai tiešām tas viss tagad tur nav un nebūs?