Autors Tēma: popkorns  (Lasīts 6263 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Kika

Re: popkorns
« Atbilde #15 : 2015. gada 11. marts, 19:24:06 »
Mēs mēdzam šad tad mājās paši gatavot popkornu ar dažādām garšām. Palielā katlā uzkarsē eļļu (jāliek tik, lai nosedz katla dibenu, bet ne biezā kārtā), tad ieber popkorna graudus (nopērkami lielajos Rimjos) vienā kārtā (ne vairāk, citādi apakšējie piedegs, kamēr augšējie vēl nebūs gatavi), tad vāku virsū un gaida paukšķēšanu un smaržu :) Kad paukškēšana jau pusē, griežu uguni uz mazāku un sakratu katlu. Ja apakšā dzirdami graudiņi, tad vēl pakarsēju, ja nē, tad uguni slēdzu ārā un gaidu pēdējos paukšķējienus. Kad ir klusums, popkorns ir gatavs! Kaut kā esmu iemācījusies pēc izjūtas noteikt, kad gatavs un neatceros, kad pēdējoreiz ir piededzis. Paralēli kastrolī izkausēju sviestu, tam pievienoju biku sāli. Karsto popkornu pārlieku bļodā un uzreiz pārleju ar silto sviestu+sāli, lai labāk iesūcas. Šāds man garšo vislabāk. Bērniem patīk ar pārlietu šokolādi, vēl var pārliet karameli ;)
One small positive thought in the morning can change your whole day! :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #16 : 2015. gada 12. marts, 08:44:09 »
Mēs mēdzam šad tad mājās paši gatavot popkornu ar dažādām garšām. Palielā katlā uzkarsē eļļu (jāliek tik, lai nosedz katla dibenu, bet ne biezā kārtā), tad ieber popkorna graudus (nopērkami lielajos Rimjos) vienā kārtā (ne vairāk, citādi apakšējie piedegs, kamēr augšējie vēl nebūs gatavi), tad vāku virsū un gaida paukšķēšanu un smaržu :) Kad paukškēšana jau pusē, griežu uguni uz mazāku un sakratu katlu. Ja apakšā dzirdami graudiņi, tad vēl pakarsēju, ja nē, tad uguni slēdzu ārā un gaidu pēdējos paukšķējienus. Kad ir klusums, popkorns ir gatavs! Kaut kā esmu iemācījusies pēc izjūtas noteikt, kad gatavs un neatceros, kad pēdējoreiz ir piededzis. Paralēli kastrolī izkausēju sviestu, tam pievienoju biku sāli. Karsto popkornu pārlieku bļodā un uzreiz pārleju ar silto sviestu+sāli, lai labāk iesūcas. Šāds man garšo vislabāk. Bērniem patīk ar pārlietu šokolādi, vēl var pārliet karameli ;)

Jāliek stikla vāks, lai process labāk redzams. :)

Jāpamēģina cepeškrāsnī. Ja jau cepampapīrs neaizdegas, kāpēc lai aizdegtos popkorna turza? Galvenais nelikt tuvu pie sildelementiem.

Atslēdzies tex

« Atbilde #17 : 2015. gada 12. marts, 09:23:45 »
Labi, labi, pārejām pie stikla bļodas ar šķīvi virsu, citu vāku nevaru iedomāties. Principā mikrenē vajadzētu sanākt bez eļļas vnk no graudiem.
Lūk tas maisiņpopkorns man ir bijis ar jau apsviluši turzu un piedegußu popkornu. Pilnīgi pieļauju, ka uzlikts uz gana ilgu laiku aizdegsies ari tas

Atslēdzies tex

« Atbilde #18 : 2015. gada 12. marts, 09:27:24 »
Hmm, ja jau mikrenē principa neieredz metālu, tad ko tai lidzi data grila reste, vai vel trakāk tām, kas ir arī cepenes, panniņas, restes utt... Kkā nav dzirdēts par masveidā dzīvokļos sprāgstošām krāsnīm, bet pietiktu taču tikai cepa programmas sajaukt?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #19 : 2015. gada 12. marts, 09:40:34 »
Kika, kā Tu gatavo pārlejamo karameli?

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #20 : 2015. gada 12. marts, 10:58:24 »
Man mikrenei, kurai panniņa līdzi, ir speciāls režīms, kurā to panniņu izmantot - mijas mikroviļņi ar grilu un vēl no apakšas karsē.
Nezinu par metāla restītēm, bet zinu, ka bļodiņa ar sudrabainām cakām gar malu dzirksteļo.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Zazū

« Atbilde #21 : 2015. gada 12. marts, 11:17:15 »
Es esmu izmantojusi to popkornu, ko var nopirkt jau iepakotu turzā. Procesa laikā, popkornam šaudoties, turza izplešas. Nez kā būtu šito pašu cepeškrāsnī izmēģināt? Vai ar turzu kaut kas slikts varētu notikt?

Luuk, shitaadus izberu no pakas pannaa un izpaukshkjinu

Te arī atbilde - tai pakā viņi jau ir eļļaini!
Я - тучка, тучка, тучка, я - вовсе не медведь