Autors Tēma: popkorns  (Lasīts 6258 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

popkorns
« : 2015. gada 11. marts, 15:20:10 »
It kā jau nav mans iecienītais uzēdiens, bet kādreiz, kad vēl mājās bija dzīva mikrene, laiku pa laikam ieliku maisiņu ar popkorna graudiem, lai paukšķ un briest.

Jautājums ir tāds, vai cepeškrāsnī arī varētu cept popkornu un, ja var, tad pie cik lielas temperatūras?

Atslēdzies Antuanete

Re: popkorns
« Atbilde #1 : 2015. gada 11. marts, 15:23:04 »
Imho bez mikrenes popkornu taisa katlā uz plīts - iele eļļu, ieber graudus un uzliek vāku. Never vaļā, kamēr nav beigusies paukšķināšnās :)

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #2 : 2015. gada 11. marts, 15:28:47 »
Papildinot Antuaneti - labāk ir likt platā zemā katlā. Eļļai ir jānoklāj katla dibens ~1.2 grauda augstumā. Graudus ber 1-1,5 kārtās karstā eļļā (karsta, bet nedūmo). Kad sāk lekt, uzliek vāku, cepina uz liela karstuma, visu laiku krata un pakrata. Kad beidz paukšķēt, uzreiz ņem nost. Uzber smalko sāli, uzliek vāku un sakrat, ali vienmērīgi apklājas.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2015. gada 11. marts, 15:36:58 »
Nesaprotu, kaa man bez elljas izdevies vienkaarshaa pannaa ar vaaku sapaukshkjinaat.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2015. gada 11. marts, 15:52:29 »
Āāāāāāāāāāā, sievietes ļaunās!!!!!

Es jau šorīt nosiekalojos, kad sīkie uztrāpīja uz Donalda Daka sēriju par to, kā burunduki spēra šim popkornu. It kā pofig uz to sērgu, bet šodien pavilka. Apcerēju domu iebāzt graudus krāsnī, jo mikrenes nav. Labi, ka bode tālu, kaut kā atspārdījos no uzmācīgās domas.

Un ko es te tagad redzu?????

:banhead:
Es visu atceros, Ričard...

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #5 : 2015. gada 11. marts, 16:08:07 »
Nesaprotu, kaa man bez elljas izdevies vienkaarshaa pannaa ar vaaku sapaukshkjinaat.
Vot pastāsti KĀ Tu to dari, mēs izpīpēsim kā Tev ir izdevies. Ti - atradīsim pamatojumu :D

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2015. gada 11. marts, 16:12:46 »
Vot pastāsti KĀ Tu to dari, mēs izpīpēsim kā Tev ir izdevies. Ti - atradīsim pamatojumu :D

Elementaari, Vatson - uzberu uz sausas pannas, uzlieku vaaku un karseeju, pa laikam pakratot

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2015. gada 11. marts, 16:14:59 »
Vēl variants, tāda dziļāka panna. Eļļa gan bija. Vāka vietā padomju duršlaks otrādi. Tad gaiss tiek ārā :)
Pārējais, kā jau te tauta teica.

St.c. kā būtu to katlu ar vāku mikrenē un bez eļļas?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #8 : 2015. gada 11. marts, 16:19:11 »
Metāla katlu mikenē? Pieņemu, ka jautri būtu  :laugh:

Atslēdzies Broms

« Atbilde #9 : 2015. gada 11. marts, 16:20:01 »

Jobņīs :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2015. gada 11. marts, 16:39:43 »
Es esmu izmantojusi to popkornu, ko var nopirkt jau iepakotu turzā. Procesa laikā, popkornam šaudoties, turza izplešas. Nez kā būtu šito pašu cepeškrāsnī izmēģināt? Vai ar turzu kaut kas slikts varētu notikt?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2015. gada 11. marts, 17:49:03 »
Es esmu izmantojusi to popkornu, ko var nopirkt jau iepakotu turzā. Procesa laikā, popkornam šaudoties, turza izplešas. Nez kā būtu šito pašu cepeškrāsnī izmēģināt? Vai ar turzu kaut kas slikts varētu notikt?

Kontrjautājums - pie kādas temperatūras tie graudi paukšķ.

Varianti ir 2:
a) vispirms uzbozīsies graudi;
b) vispirms aizdegsies turza.
:D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2015. gada 11. marts, 17:57:10 »

Luuk, shitaadus izberu no pakas pannaa un izpaukshkjinu

Atslēdzies alex

« Atbilde #13 : 2015. gada 11. marts, 19:04:39 »

Jobņīs :)

Varbūt ne gluži jobņīs... bet mikrene būs pagalam toč un virtuvē varēs sākt jaunu remontu ;)

Atslēdzies alex

« Atbilde #14 : 2015. gada 11. marts, 19:13:29 »
Te var pasmelt dažas iedejas, ko jauku pasākt ar mikreni, ja pa rokai nav katla un popkorna ;)